[]

evinde cok sayida hayvani ya da buyuk irk kopegi olanlar

sizin evi nasi vok goturmuyor ya?

hayir bizimkini goturuyor cunku. yarim saat once banyoyu yikadim, yerler yine kopek kili olmus arkadas!! haftada bir hali siliyom resmen. kaldirdim sonunda halilari valla. ucusuyo tuyler su an.

nasi yapiyonuz?

 
Evim müstakil. Hayvan, özelliklede köpek hastasıyım. Köpek hastası olmama rağmen evim bahçeli olmasaydı beslemezdim ama. Evin içine köpek sokmam. Seviyorum ama bir o kadar da titizimdir. Öyle halımda sidik olacak, tüyler uçuşacak vs kafayı yerim. Sırf bu yüzden ilişki bitirmişliğim var, evi pis diye.


  • sevgili sen masada değil yatakta güzelsin  (27.06.14 23:46:55) 
@sevgili sen masada degil, halida sidik neden olsun yahu, kopek zaten cok zorda kalmazsa yapmaz tuvaletini yasadigi yere.


  • mutevazi  (28.06.14 00:18:58) 
goturuyor tabi iki gunde bir supurmezsem 3. gunden itibaren berbat bir hal almaya basliyor. 1 haftanin sonunda sanki aylarca temizlik yapmamissin gibi oluyor.


  • eick  (28.06.14 01:00:15) 
götürüyor kim demiş götürmüyor diye.
kedi var. hem süpürmek hem de ıslak silmek lazım.
3 gün yapmazsan yerde öbek öbek tüyler uçmaya başlıyor.
bi de ayaklarından düşen kum zerrecikleri oluyor.
halı yok evde. hayatta başa çıkamam.
  • lily briscoe  (28.06.14 01:02:16) 
Gorumcemin buyuk bir kopegi+ birkac (baya birkac) kedisi var. Evi devasa bir bahce dubleks. Her sabah yazin 5 te, kisin 6 da uyanip kopegini gezdiriyor (hayvan ortalik tenhayken gezdirilecek bir hayvan). Sonra eve gelip hayvanlarini mamaliyor. Ve butun evi, balkonlari dahil temizliyor. Ama camlarina kadar yani (pati izi oluyormus), oyle temizlik. HER GUN. yaklasik 10-12 senedir de boyle. Simdi evine gideyim, benim evimden temizdir. Ozellikle koku acisindan evde hayvan yasadigina inanamazsiniz. Ama ben yapamam mesela. O yuzden hayvanim yok. Bu temizligi saglayamayacagimi dusundugum icin.


  • kerbeee  (28.06.14 01:06:57) 
Tüylerden kurtulmak için en iyi çözüm Furminator tarak. Köpek ve kedilerin üzerindeki tüm ölü tüyleri topluyor. (Tanıtım videosu gerçek) halı yüzeyindeki tüyleri toplamanın en kolay yolu da mop denilen sert süngerli silecekler. Köpeğinize tavuklu mama veriyorsanız hem kokuya hem de daha fazla tüy dökümüne sebep olur. Tüylerin sizi rahatsız ettiği yerlere (mutfak, yatak odası vb.) köpeğinizin girmesini yasaklayın. Köpeğinizi çok sık yıkamayın. Deri sağlığını bozduğu için tüy dökümü artar ve kkokuya sebep olur. Tararken haftada bir kuru şampuan kullanırsanız hem tüyleri parlak ve yumuşak olur hem de tüyleri yağlanmaz. 8 in 1 markalı bir kedi köpek tüy açısı, yumaşaklık veren, güzel kokulu bir sprey var. Ağız kokusunu önlemek için de köpeğinize dana kol kemiği alıp haşlayın. O kemiği yiyemez ancak ısırmaya çalıştıkça dişleri temizlenir, diş taşı oluşmaz, ağzı kokmaz. (Kıkırdak kısmını yiyebilir ki eklem sağlığı içinçok faydalıdır.)

cdn.shopclues.com
www.furminator.com
  • madarch  (28.06.14 08:21:52) 
bizde kuş kedi köpek var. hergün siliyoruz, süpürüyoruz. gerekirse işe kıllı tüylü kıyafetlerle gidiyoruz ev ahalisi olarak.

ama hiç bir zaman şikayetçi olmadık olmayız da.
  • headredhead  (28.06.14 10:10:11) 
madarch, cok tesekkur ediyorum, kopegimi yikamiyorum zaten ben mumkun oldugunca. suyu cok sevdiginden kendisi atlayip islaniyor sadece neredeyse her gun:)

headredhead, su tavri da bi anlasam. bi sikayet edince "e biblo degil canli sonucta" diyenler, bi de besliyosan sikayet etmeyeceksin diyenler. valla ben sikayet ediyorum, gidip totolariba totolarina da vuruyorum hatta evi sizin yuzunuzden bok goturuyo itneler diye. her gun ev temizlemek haftada bir hali koltuk silmek zor cunku arkadas, zor ya. bu benim hayvanlarimi sizinkilerden daha az sevdigim, daha kotu baktigim anlamina mi geliyor. herhalde bunlari goze almasak iki kedi iki kopek sahiplenmezdim ama, zor kardesim.
  • mutevazi  (28.06.14 10:57:26) 
bizim ev de bahceli zaten biz istemesek de butun gunu bahcede gecirmeye bayiliyorlar. iki kopek bir kedimiz var. gerci bok goturmenin tanimi nedir o da var, bizim evi biz uc haftada bir, ayda bir falan elektrik supurgesi yapariz, kopeklerin oyuncaklari orda burda durur ama bizi rahatsiz etmez.

ha sunu da belirtmem gerek, bizim kopekler ve kedi koku yaratmiyor. kedinin kumu disarida duruyor ama.
  • beriberi  (28.06.14 11:16:46 ~ 11:18:35) 
mutevazi şikayet etme mi dedim, anlayamadım orayı? biz şikayetçi olmadık diyince sen şikayet ediyorsun tü kakasın mı demiş olunuyor yani?

çemkireceksen bari düzgün bir yerden konuya bağla da çemkir.
  • headredhead  (28.06.14 13:43:00) 
daha az dert etmeyi deneyebilirsin. eskiden ben de takintiliydim ama neyse ki azaldi. hastalik gibi o da. antipatik geliyor titiz insanlar. azcik pasakli olanlar daha samimi :)

kullandigim en hizli ve guzel urun su www.supplierlist.com
islak silmek icin de bunun benzeri leifheit markasini bulabilirsen al. ev max 10 dk'da tertemiz.

irkinin ozelligi cok tuy dokmesiyse tras ettir, degilse mamasi alerji yapiyor olabilir, grain free mama dene, ya da kanatsiz mama.
  • bir varmis bir yokmus  (28.06.14 16:16:12) 
bir tane hali birak ki uzerinde oynayabilsinler patileri kaymadan. halinin uzerindeki tuyleri kadife fircasi diye satilan (kirmizi kumasli, tek yonde tuy toplar, diger yonde tuyleri birakan alet) seyden pazarda vs. bulabilirsiniz. buyuk boylari bazi petshop'larda da satiliyor ama daha pahali.
1.bp.blogspot.com

  • bir varmis bir yokmus  (28.06.14 16:18:44 ~ 16:20:07) 
bence irobot benzeri şu ev süpürge robotlarından al bir tane her gün evi süpürsün, üzerine sende arada bi siliverirsin o moplarla tertemiz olur.

www.youtube.com
  • yue  (28.06.14 16:45:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.