[]

Balat

Yarın Balat'ı gezme niyetim var;

1-) Her ne kadar inanmasam da bir arkadaşım güvenli olmadığını söyledi, ne dersiniz?

2-) Yarına oraya gidecek olan veya işi olmayıp da ben gelirim diyen var mı?

 
gündüz gezmekten bahsediyorsan arkadaşın güzel sallamış. şu sıralar oralar turist kaynıyordur, turlarla akın akın geliyorlar resmen. geceleyin ise arada olay çıkar ufak çaplı ama kendi aralarında kavga eder zaten mahallenin gençleri, etrafa sataştıklarını görmedim pek.

balat durağından sonraki sokağa girmeden, köşede ufak tarihi bi köfteci vardır, tabelasızdır ama ismi rumeli köftecisiydi galiba, unuttum. sakın orada köfte yemeden ayrılma balat'tan.
  • tonoto  (27.06.14 21:48:57) 
Yakın zamanda ben de dolandım oraları gerçi yalnız değildim ama gözlemleme şansım oldu tabii, sıkıntı olmaz ya dolaşabilirsiniz rahat rahat..


  • mutekebbir  (27.06.14 21:53:41) 
kendini sadece evinin duvarları içinde güvende hissedenler için istanbulun her yeri tehlikeli. Boşver dinleme dostum. niçe abimizin dediği gibi"güvende yaşamak tehlikelidir"
Balata gelince, akşam üzeri gidersen eğer, istanbulun bütün sınıf ve inançlarından insanın aynı mangal dumanında gözünün yaşardığını görürsün.
İçeriye doğru girdikçe, romen, rum ve islami cemaaterin nasıl ince bir sınırda bir arada yaşadığını görürsün. Sahil boyu eyüp'e kadar serin serin yürüyebilirsin. hatta pierre lottiye kadar yolun var. Ama haliç bildiğin haliç.
Ayrıca balat'a kadar gitmişken Agora meyhanesini de es geçmek olmaz.
  • ta  (27.06.14 22:00:14) 
İstanbul'un en güzel semtlerinden biri. 21. yüzyılda böyle bir yerin varlığı çok ütopik geliyor insana, gittiğinizde görürsünüz. Arkadaşınız neden güven problemi çekiyor anlamadım ben, en ufak bir problem yaşamazsınız.


  • angelus  (27.06.14 22:07:48) 
Guvenlikle alakali bir sikinti yok,izole bir ortam degil elbette ama durduk yerde size bulasacak kimsede yok.eskiden bu kadar gezen dolasan yokken sikintilar olabiliyordu ama simdi herkese bu olagan geliyor.

Yarin oraya gidecek olan ben varim.hatta diger gunlerde gitmem gerekiyor islerimle alakali,ve hatta genelde oralardayim ben:)sizinle dolasamam ama mola verdiginizde veya finalde cayinizi kahvenizi ismarlarim.
  • cizgilipijama  (27.06.14 22:31:29) 
derviş baba deliler, abdallar ve meczuplar kahvesine uğramayı unutma.


  • dergus  (27.06.14 22:33:29) 
gündüz oldukça güvenlidir, hiç bişi olmaz.
gece istanbulun herhangi bir yerine olmayacağım gibi balata da kefil olamam.

  • reverse engineer  (27.06.14 22:52:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.