[]

tarla statusundeki arsaya imar cikarmak?

Arkadaslar nasil mumkun olacak bu iş, etrafi konutlarla cevrili ortada dipdizlak kalmis genis bir arsamiz var, zamaninda isguzar bir yan arsa sahibi yuzunden imar cikmis arsa tekrar yesil alana cevrilmis durumda. Belediye ile gorusmelerimiz cikmaza girdi, guya secimden once cikacakti. Dedik muteahhitler halleder onlarda beceremedi. Yani yasal yollardan hakkimizi nasil arayabiliriz, bize kim yardim eder, aramizda var mi bu islerden anlayan birileri




 
imar planında yeşil alan olarak belirlendiyse geri dönüşü zor. belediye yönetiminden tanıdığınız olacak ki plan tadilatı yapılsın. il-ilçe neresi?


  • kronik  (27.06.14 15:18:09) 
Tokat merkez hocam. Hukuk sitelerini gezdim de danistayin bu konuda bir karari var 2010da. Plan tadilati icin belediyenin onayi sart mi, ust yollardan hak arasak surecin uzunlugu onemli degil.


  • kompisko  (27.06.14 15:23:23) 
yesil alan statusunde olup . devlet kurumlari tarafindan 5 yil sure icerisinde hicbir islem yapilmamissa yani agac dikimi . yesillendirme calismasi vs yapilmamaissa

kadastro mudurlugune itiraz edip arsa statusune cevirebilirsin diye biliyorum.

yada belediye meclisine dilekce verip yeniden degerlendirmelerini isteyebilirsin . bu degerlendirme suresince islemi yapicak olan harita muhendisini bulup gorusursen isi halletme sansin olur.
  • redlabel  (27.06.14 15:28:40) 
plan tadilatı için belediyenin onayı şart tabii. ayrıca plan bütünlüğü açısından yeşil alanın imara açılması da pek mümkün olmaz, olmamalı (kamu yararı düşünüldüğünde).


  • kronik  (27.06.14 16:43:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.