[]

kiraya zam

evimizin kirası 1050'ydi. otomatik olarak yattığı halde ve evin her şeyiyle biz uğraştığımız halde 150 lira zam yaptılar zaten çok ucuza kalıyorsunuz diye. zam olayının hukuki açıdan kuralları nedir?




 
tefe ya da tüfeye göre arttırılıyor olması lazım.


  • sutlu nescafe  (27.06.14 11:29:38) 
%7 diye biliyorum. yıllık tefe/tüfe artışına göre değişiyor. geçtiğimiz Mayıs ayında bu şekilde oldu kira zammımız. sizin ki %10 dayamış anlaşılan.


  • teknikekip  (27.06.14 11:30:33) 
farklı bir şekilde belirtilmedikçe her sene tüfe (sallamıyorsam) üzerinden zam yapılır zaten.
nette aratınca %11.28 gibi bi rakam gördüm bu sene için,o zaman 1180 tl gibi bir sey olması lazım zaten yeni kiranızın.

  • demoniclewinsky  (27.06.14 11:30:43 ~ 11:31:22) 
Racon yuzde 10 diyenlere bakma, onlar kazik yemeye cok merakli. Yasal olarak tefe/tufe (tam adini bilmiyorum, borclar kanununda yaziyor) orani -ki yuzde 8 den fazlasini yapamaz.


  • Nohut Bey  (27.06.14 11:59:47) 
maddi olarak çok etkilemiyorsa, evin nasıl olsa anasını avradını sikeriz be diyip ver gitsin hacı. hukuki olarak sormuşsunda adamın evinde oturuyorsun, hukuki bir savaşa hazırlansan ne olacak mide bulandırıcı.


  • gokhan atestepe  (27.06.14 12:01:49) 
www.tuik.gov.tr buradan yıllık tefe-tüfe ortalamalarına bak.

hangi ayda giriş yaptıysanız; (örnek olarak mayıs olsun) o aydan bu seneye olan oranı alacaksın
  • yimirta  (27.06.14 12:11:25) 
kira kontratında zam ile ilgili bir şey belirtmiş miydiniz? onu bir kontrol edin, belirtmediyseniz yukarıdaki gibi


  • harmonikhakaret  (27.06.14 12:59:09) 
bu senenin artış oranı bir arkadaşın da belirttiği gibi %11.28. ben hem kiracıyım, hem evsahibi. kiracı olarak %10 uygulandı, çünkü kontratımız o şekilde. ama evsahibi olarak ben %12 uyguladım, çünkü kontratımız tefe-tüfe şeklinde. kontrata bakacaksınız yani kısaca.


  • kerbeee  (27.06.14 13:33:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.