[]

yillik izin sorusu

gencim, yakisikliyim. cok serbest calistigim icin bende yillik izin mevzusu zaten yok ancak sunu merak ediyorum... ben 2022 dunya kupasi boyunca calismak istemiyorum mesela. yilda 15 gun izin hakkim var diyelim.

ben bir sene boyunca hic izin kullanmayip, bir sonraki yil "ben dunya kupasinda yokum" diyebiliyor muyum o iki 15 gunu birlestirip? bu firmadan firmaya degisen bir sey mi yoksa standardi var mi? hani "is yokken izin kullanmadin, en yogun zamanda 30 gun yokum diyosun, yok ulan izin mizin" derler mi?

sektorden sektore degisirse, hangi sektorde ne kadar esnek olur onu da ornekleyebilirseniz sevinirim. ben reklamciyim, dedigin seyi yapabilirim veya ben doktorum, oyle bir luksum yok gibisinden...

tesekkurler.

 
O izne sen hak kazaniyorsun resmi olarak. Ancak sana uzun sureli ve kesintisiz olarak o izni verecek/verebilecek bir sirkette calisiyor olman lazim. Yani olay sirketinde bitiyor yine.


  • ghaash  (27.06.14 00:50:25) 
eger devlet memuru isen en fazla bir sene devreder izin hakkin. yani diyelim bu sene kullanmadin o 15 gunu. seneye, yeni hakkinla birlikte toplam 30 gun devreder. yani 2015 te 30 gun izin olur.
ama 2014 yilindaki hakkin, 2016 ya devretmez. 2015'te kullandin kullandin, yoksa yanar.

ozel sirketlerin bazilarinda benzer sistem var, bazilarinda devretme de yok. sirketine, senin sozlesmene bagli yani.

kamu iscisi olsaydin sinirsiz devrederdi. bizim bi tanidik emekliligine 1 yil kala senelik izne cikti biriken haklariyla tam 1 yil boyunca gitmedi ise.
  • nicki martin  (27.06.14 01:09:05) 
bildiğim kadarıyla yasal olarak işverenin bütün izinlerini tek seferde kullandırmama hakkına sahip. yani tamamen çalıştığın işyerinin insiyatifindedir. çevremde 30 gün kesintisiz izin kullanabilen birisini duymadım.


  • gokhan atestepe  (27.06.14 01:12:52) 
yasal olarak "Yıllık ücretli izin işveren tarafından bölünemez." çalışan isterse, kesintisiz vermek zorundadır, ancak taraflar anlaşırsa bölünebilir. devretme olmaması gibi bir durum da yasal olarak mümkün değil, bu durum sözleşmeye bağlı olamaz, her zaman yasa baz alınır(sözleşme farklı şekilde yapılmış olsa da). yıllık izin en fazla iki yıl kullanılmaz, birleştirilirse de 2 sene sonunda kesinlikle kullanılmak zorundadır. tamamı kullanılmak zorunda değil ama mutlaka izni çıkılmak zorunda.


  • uykusunu yakalayan adam  (27.06.14 01:19:51 ~ 01:20:42) 
Ayni sektorde bile sirketten sirkete cok degisiyor. Bizim ordada soyle bir sacmalik var. 2 haftayi tek seferde cikiyorsun parcalamana izin vermiyorlar ve herkesin izin tarihini yoneticiler belirliyor kendi aramizda anlasabilirsek degis tokus yapabiliyoruz. Ahh kamu personeli olsam..
Ayrica soruyla pek alakasi yok ama calisan yasal olarak izin hakkindan feragat edemez.

  • delifaruk  (27.06.14 01:34:00) 
izin konusu tamamen ustundeki 2 mudur ile iliskilerine ve elindeki iste ne kadar tekel olduguna bakar.
eger yaptigin is sadece senin yapabildigin bir is ise 30 gun tatili cok rahat unutabilirsin.
eger degilse, mudurunle konusarak her turlu sozlesmeyi hamur gibi yogurma sansin var. eger sirket yillik iznini kullanmadiginda kapatiyorsa parasini veriyordur; bir sonraki yil mazaret iznine cikarsin. eger kapatmiyorsa birlestirirsin vs.
  • brawler  (27.06.14 09:00:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.