[]

Budistler nasıl şiddete yöneliyor?

Arkadaşlar uzak asya ülkelerinde budistlerin müslümanlara yaptıkları katliamları haberlerde vs, görüyoruz. İşte Hindistan'da, tam olarak ismini bilmediğim başka ülkelerde.. Arakan'da falan da mı budistler yapmıştı bilmiyorum da geçen yine haberlerde bir uzak asya ülkesinde budistleri gösterdiler müslümanlara karşı eylemler yapıyorlardı ve onları yok edeceğiz falan diyorlardı. Bunlar bildiğimiz huzurlu budistlere de benzemiyordu, bordo giyiniyorlardı ve şişmandılar...

Şimdi müslümanlığın da mevlevisi, cerrahisi olduğu gibi ışid gibi yönleri de var ama budizm tamamen barışçıl bir şey gibi kalmış aklımda. Budistler nasıl kan döküyor? Neyi gerekçe gösteriyor? Bu olaylar intikam duygusundan mı kaynaklanıyor? Zira Gazneli Mahmut'tan beri budistlere yapılan islam zulmü de bir gerçek. Ama Slumdog Millionaire'de bile vardı bu sahneler. Bilen biri anlatsın...


 
Müslümanlar nasıl çıldırttıysa artık sessiz sakin adamları, dayanamadılar demek ki.


  • angelus  (26.06.14 23:20:56) 
Tipik Türk ateist kişisini yine bize göstereb duyuru olmuş. Beddua etmem normalde buda beddua sayılmasuın. O sözde çıldırtan Müslümanlara yapıldığı gibi üzerlerinize çivili sopalar ile vurulsa , eviniz içindeyken yakılsa , sevdikleriniz gözlerinizin önünde kafalarına sopalar vurularak öldürülse ve çocuğunu kaçıran eşinizi yakalayarak gözlerinizin önünde önce çocuk sonra eşiniz öldürülse ne olur merak etmedim değil.

Saygı bekliyorsunuz değil mi? İnşallah kimse size saygı göstermez ve bu iki yüzlü tavrınız nedeniyle her zaman kaybettiğiniz gibi yine kaybedersiniz herşeyi bildiğini zanneten Türk ateisti.

Bölgeyi görmeden sırf insafsız olduğu için konuşanların aksine ben cevap vereyim. Hükümet arakan taraflarında budistlere yüzde yetmiş destek verirken uluslararası baskı ile desteği her iki taraf in yüzde elli yani eşir yaptı buda olayları arakan için çıkarttı.


Sinirim yatışınca özelden devamını anlatırım.
  • colorwithnotexist  (26.06.14 23:31:16) 
bildiğim kadarıyla bu budizmin de mezhepleri, tarikatları falan var. bunlardan barışçıl olanları da var böyle radikal olanları da. bu radikal olanlar müslümanlara saldıranlar.


  • illuminatinin basindaki adam  (26.06.14 23:47:57) 
Bir sürü budizm mezhebi var. Bu mezhepler arasından bazıları Ahimsa denilen şiddet karşıtlığını içinde barındırır, bazıları ise barındırmaz. Bildiğim kadarıyla(umarım yanılmıyorumdur) hem tarihsel olarak hem de güncel olarak en güçlü mezhep olan Mahayana, şiddet karşıtlığını içermemekte.


  • protector  (26.06.14 23:57:25) 
Gerçek budizm bu değil.


  • Haldamir  (26.06.14 23:59:52) 
Haberlerde yazana bakma, yapanlar budist değil, budist olamaz.


  • air  (27.06.14 00:16:50) 
slumdog'takiler hindu bu arada


  • kta  (27.06.14 00:17:19) 
Müslüman da olsa Budist de olsa insan insandır.Bazen olaylar özel nedenlerle çığırından çıkabiliyor.


  • labanon  (27.06.14 00:21:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.