[]

iphone 5s vs. samsung s5

arkadaşlar instagram'ım olmadığım için 2 kez çok ağır aşağılandığımdan dolayı yıllardır kullandığım tuşlu telefonumla vedalaşmam gerekti. samsung s5 ile iphone 5s arasında kaldım.

iphone'lardaki yeni model çıktıkça eski modellerin yavaşlamasıyla ilgili dedikodular biraz gönlümü samsung'a yönlendirdi. siz hangisini önerirsiniz? veya başka bir öneriniz var mı ? eylül ayında iphone 6 çıkacak deniliyor ama eylülü bekleyemeyeceğim.

not : tik koyma işini önümüzdeki hafta yapabilirim ; çünkü internetsiz bir ortamda vakit geçiriyorum , arada bir girebiliyorum nete. tiklenemdi diye silmezseniz sevinirm.

 
her telefon yavaşlıyor. şu an iphone 5 ve 5s fazlasıyla yeterli hıza sahipse, samsung s4 ve s5 de sahip. ama iphone 4s ve samsung s3 değil. bu tek markaya özel bir şey değil. tek fark, samsung bir yerden sonra update vermediğinden yavaşlık daha az hissediliyor. iphone ise ne yenilik varsa tüm telefonlara getiriyor, updateleri çok geç kısıtlıyor. kısıtlamadıklarında da modele özgü uygulama hazırlamıyor. böylece eskiler yavaşlar gibi oluyor.


  • prodeq  (26.06.14 22:15:26 ~ 22:15:49) 
ayrıca ikinci elde samsung ve muadillerin fiyatlar dibi vuruyor. iphonelar pek ucuzlamıyor


  • uu1  (26.06.14 22:24:22) 
Abi öncelikle Apple eski telefonlarını bilerek yavaşlatıyor diye işkembeden sallayanları dinleme. Bende 4S ve 5S var, ikisi de canavar gibi akıyor. 4'de yavaş kabul ama arada 3 nesil var bir zahmet olsun o kadar. Bunu diyip android savunanlar bana 3 nesil resmi güncelleme alan android telefon göstersinler önce sonra konuşsunlar.

iPhone 6'ya az kaldı evet. İkinci el 5S alıp 6 çıkınca geçilebilir veya uzun süre kullanırım dersen 5S de alınabilir.

S5 2200'den piyasaya girdi ve hemen kampanya ile 1750'ye satıldı. 2 aylık telefon o kadar fiyat kırdırırsa ben onu almam açıkçası. Bunu yapan Apple da olsa almam Samsung da olsa almam. İlla android dersen başka model bak. Veya WP bakılabilir. Henüz çok yeni geleceği ne olur bilinmez ama ümit vaadediyor.
  • onexey  (26.06.14 22:33:11) 
Android alacaksanız Nexus 5 alın. Galaxy s5'in parasına 2 tane oluyor. s5 sıkıcı, eski dizaynlı ve bence hiç de yenilikçi olmayan bir telefon. Nexus 5 daha seri.


  • johnmalkow  (26.06.14 23:57:12) 
iPhone 5S.

Ben de 4s ve 5s sahibiyim. 5S çok daha hızlı tabi ama 4s'te öyle kasma falan olmuyor şu an. iOS8 çıktığında ne olur bilemem ama görsel olarak bir değişiklik olmayacağı için daha optimize bir işletim sistemi olacak diye düşünüyorum.

Üstteki arkadaşın dediği gibi ikinci el iphone alıp iphone 6 çıktığında satarak yenileyebilirsin. bu kadar sürede değer kaybın 200 lirayı geçmez.

Yok illa android olsun dersen ben de HTC One öneririm.
  • himmet dayi  (26.06.14 23:58:36) 
android alacaksan kesinlikle nexus 5 diyorum. inanılmaz bi telefon. akıyor. ben iphone 5s kullanıyorum çünkü kuzenim amerika'dan getirdi. türkiye'den alacak olsaydım kesinlikle nexus 5 alırdım. avrupa ve amerika fiyatıyla türkiye fiyatı çok yakın zaten. nexus 5 google'ın telefonu. android işletim sistemi de google'ın. sonuçta adamlar bu işletim sisteminin en iyi çalışacağı telefon yapmışlar. akıyor dedim ya hakkaten akıyor. o kadar hızlı ki şaşarsın. hiç mi takılmaz bi telefon. bilgisayarımdan hızlı ya. 5s de güzel telefon, hızlı telefon. ama beni nexus 5 kadar mest edemedi.
not: nexus 5 en yakın arkadaşlarımdan birinde var. baya kurcaladım.

  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (28.06.14 01:15:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.