[]

suarez'in cezasi hakkindaki dusunceleriniz?

sb.




 
az bile.

edit: abarti diyenlere gorunce editleme ihtiyaci duydum.
10 yasinda lisans aldim. 7 yil 2 sehir 9 kulupde oynadim.bu is biraz profosyonel olunca o kucuk yasinda bile isler "ya abi 22 adam bir topun pesinden kosuyor ya" olmuyor.
mac sonunda formasini rakibe firlatan rakip oyuncunun sirf formasi uzerinde 1 parmak kan var diye herhangi bir bulasici hastalik tehtidi yuzunden o firlatana lisans yirttirdigini gordum.

izleyene gore sadece bir isirik fifa'ya gore hastaliklardan tut rakip oyuncunun pskolojisine kadar cesit cesit rapor.
bu ceza cok az. hani mesela ilk kez olsa az dersin. ama adamin 3 olayi. o yuzden cok cok az.
isirilan oyuncunun da isi sadece fifaya birakacagini sanmiyorum.
  • kutsalbok  (26.06.14 21:08:48 ~ 23:52:10) 
Suarez denen zat için pek bir şey diyemeyeceğim zira ilgi alanım değil lakin sözlükte gündem olunca yazılanlara baktım. Çok keskin bir mantık hatası yapıyor kendisini savunan ve verilen cezayı eleştirenler. O da şu, başka eksik/yanlış cezalar üzerinden savunmaya kalkıyorlar. O cezalar da yanlış/az olabilir o ayrı bir tartışma konusudur ama onların üzerinden "pepeye şu kadar verilmişken, suarez'e bu ceza çok" kaypak bir mantık örgüsüdür. Zira sui misal, emsal olmaz. (Kötü örnek emsal olmaz). Diğer x kişisine verilen cezanın az olması -tek başına- bu verilen cezayı da yanlış kılmaz.


  • fengari  (26.06.14 21:15:39) 
ya aga 1 değil 2 değil 3 bu. futbolda ısırmak diye bir şey yok lan. hani pozisyon icabı adamın ayağını bile kırabilirsin, hatta takım arkadaşının bile ayağını kırabilirsin ama ısırmak nedir ya. milyonların izlediği maçta, durduk yerde rakibini ısırmak nedir allah aşkına? görülmeyeceğini mi sanıyorsun? bu nasıl bir psikolojidir aq. kesinlikle luis suarez'de ruhsal sorunlar var. obsesif kompulsif bozukluk gibi aq. sinirlenince vampirleşiyor sanki.

bence ceza az bile.
  • baldur  (26.06.14 21:18:57) 
futboldan men edilmeliydi. bir değil, iki değil. ısırık ne lan. ayakla oynayacaksın bu oyunu.


  • lesmiserables  (26.06.14 21:25:45) 
ceza çok ama çok ağır...

bence tarihi nitelikte rezalet bir karar...
  • otopsicocugu  (26.06.14 22:33:14) 
futbola ve liverpoola yapılmış bir darbedir. suarez cezayı verenide ısırsın.


  • zlatanibrahimovic11  (26.06.14 22:35:29) 
"ceza ağır" diyen arkadaşları ciddiye almıyorum. daha doğrusu almak istemiyorum. troller vardır ceza ağır diyen ama kimileri cidden ağır olduğunu düşünüyor ki neyin kafasını yaşıyor bu arkadaşlar merak ediyorum. yahu pozisyon icabı rakibinin ayağını kırarsın. futbol bu sonuçta, olabilir. ne bileyim kaşını gözünü yararsın. hatta olur ya insanlık hali, dirsek atarsın bilerek. o anki maçın verdiği heyecan ve adrenalinle bunlar olabilir. ha sonra üzülürsün bunu yaptığına, ama olan olmuştur. ama arkadaş bu ısırma olayını ben anlamadım. bi insan niye ısırır lan? hadi bi kere ısırdın. hiçbir açıklaması yok ta diyelim insandır, hata yapmıştır. gitmeyin adamın üstüne. ama 3 oldu lan bu. insan insanı ısırır mı olm? biliyorum aklınıza hemen insan insanı siker mi sorusu geldi ama o ayrı konu. ayrıca adam (lafın gelişi adam diyorum) 4 senede hiç kırmızı kart görmemesine rağmen 34 maç ceza almış. (bu konuda arkadaşın yalancısıyım, elimde delil yok.) yani tamam biz de suarez hayranıyız. attığı golleri, klas çalımlarını falan ağzımız açık izliyoruz ama nedir lan bu savunma mekanizması. kırarım ağzınızı yüzünüzü ha. ceza bence az. futboldan men edilse edilir yani o derece.


  • lionel andres  (26.06.14 22:49:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.