[]

yağsız yemek

normalde yağsız yemek yemem ama havalar aşırı sıcak en sevdiğim şey çorbayı bile içemez oldum. yemekleri de hafif olsun diye üç-dört yemek kaşığı zeytinyağıyla yapıyorum. genellikle kafama göre sebze ve biraz et atıp pişiriyorum. fakat aklıma takıldı patates dışında bildiğim kadarıyla az yağlı sebze kilo yapmaz. yani benim yemekler diyet yemeğine kaçmasın? çocuk da yiyo zaten çok zayıf onu etkilesin istemem. onun yemeği ayrı mı yapsam ki.




 
Çeşidi koruduğunuz ve besleyici şeyler yaptığınız müddetçe az yağın bir zararı olmaz. Hatta yararı olur. Eğer çocuk için endişeleniyorsanız, sabahları kahvaltı menüsüne iyi bir zeytinyağı da koyun, bir kasede. (içine opsiyonel olarak zeytin, kekik, nane ve az kırmızı biber) Çocuğa ekmeğe banarak yedirin. Hem yağını alır, hem de saf olduğu için daha sağlıklıdır.


  • fengari  (26.06.14 21:26:37) 
ben olsam bi kaç çeşit yapardım. ne bileyim köfte, pilav, taze fasulye filam yapıp ana yemek olarak fasulye yiyip bi tane köfte yerken çocuğun ana yemeğini köfte yapar pilavının üstüne azcık fasulye koyardım.

ya da masaya karpuz filam da koyup yemeğimi hafifletirdim.

zayıf kalsın hem nolcak, kan değerleri iyiyse, öyle hemen hasta olmuyosa şişirmeye gerek yok çocuğu..

uf çok özendim, ben de çocuklarıma özel menü çıkarmak istiyorum.
  • seksen9  (26.06.14 22:24:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.