[]

takım elbiseli iş meseleleri

Selamlar. Yakın zamanda işe başlayacağım. Daha önceden hep fabrika ortamında olduğum için gömlek kravat vb. resmi giyinme işlerini hiç bilmiyorum. Burada da o şekilde giyiniliyor.

1- Kaç adet gömlek - pantolon - kravat almalıyım?

2- gömleğin ütülenmesinin kolay olması ve kolay kolay da ütüsünün bozulmaması gerekiyor. hangi tarz gömlek almalıyım, hangi markaları önerirsiniz?

3- atlet, fanila giyme huyum yoktur fakat dikkat ediyorum ki böyle yerlerde insanlar bunları giyiyor. teri tutması açısından mı faydalı? yaz aylarında çok sıcak gelmez mi?

4- cildim çok hassas olduğu için tıraş olma meselesi önemli. jiletle tıraş olduğumda ne kadar dikkat edersem edeyim boğazımda tahriş oluyor. Makine ile tıraş olmak bunu düzeltebilir mi? Daha mı kötü yapar?

 
3- (2'den hemen sonra gelen 3) yaz aylarında çok sıcak gelir, evet. bunun için yazın giyilmeyebilir fakat bu durumda her akşam gömleği çıkarıp yıkamaya atmanız gerekir.


  • nereye bu gidis  (26.06.14 19:26:44 ~ 19:27:03) 
en azından 5 gömlek 2 pantolon lazım. tabi yazlık kışlık olarak ayrı ayrı düşününce bu sayı en az çarpı 2 hatta 3 olacak.
kravat sayısı değişken 3 de olur 5 te.
gömlekten öte iş ütüde bitiyor. pamuklu olduktan sonra çok farketmiyor ama pantalona dikkat ütülerken
atlet olmazsa terleyince gömlek yapışıyor berbat görünüyor, atlet fanila şart. o kadar sıcak gelmiyor
makine daha fazla kızartıyor beni.
  • joe dalton  (26.06.14 19:32:13) 
1- 2,3 pantolon, en az 5 gomlek. tercihine ve keyfine gore kravat.
2- utu istemeyen gomlekler var aslinda, ama pahalilar.
3- atlet terini emiyor. gomlegin sirilsiklam olmasini engelliyor. ince atletler var. cok sicak olmaz. atletin %100 pamuklu olmasi onemli.
4- en az tahrisli tras ustura ile olur. ama ustura ile tras olmak zordur.
  • crucio  (26.06.14 19:58:10) 
Sakalın çıktığı yönü dikkate alarak deneme yanılma yoluyla daha iyi traş olabilirsin.


  • kelepir  (26.06.14 20:02:09) 
1-İlk başta 3 takım, 5-6 gömlek, 5 tane falan da kravat ideal olur bence. Sonra zaten giydikçe artar bunların sayısı. Özellikle kravat ve gömlek. İlk aldığınız takımları, kravatları falan sonraki zamanlarda muhtemelen beğenmeyeceksiniz.

2-Gömlekte sentetik karışımlı kumaşlar çok az kırışır ve çok rahat ütülenirler. %100 pamuklu olanlar ise çok kırışır ve zor ütülenirler. Ama ben sentetik kumaşların verdiği hissi sevmediğim için %100 pamuk alıyorum. İşin sırrı tamamen kupkuru olmadan, hafif nemliyken ütülemekte.

3-Beyaz gömleğin içine kolsuz atlet giyme de ne yaparsan yap bence. İçi gözükünce iğrenç oluyor bence.

4-Makine büyük ihtimal daha fazla rahatsız edecektir cildini. Hassas cilter için traş jeli var, ondan kullan bence.

Biraz da şahsi öneri;

Takım
-----
%100 yün olanları tercihin olsun bence. Sabahtan akşama kadar giyeceğin bir takıma gidip de 1000 lira verme. Ama çok da ucuz olmasın. Marka olarak Sarar'ı önerebilirim. Network falan da iyidir. İndirim zamanlarında ucuz fiyatlara güzel ürünler düşebiliyor. Sarar'ın kumaşları özellikle benim çok hoşuma gidiyor. Kiğılı ucuz bir marka, ama kesimleri genelde dede işi. Ayrıca ucuz takımlarının kumaşları çok çabuk deforme oluyor, tüyleniyor. Bence şöyle 300 lira civarına, bilemedin 400 lira civarına 3-4 tane takım al. Koyu lacivert iyidir. Yaz içinse gri. Kesim olarak slim fit iyidir. Üzerinize iyi oturması, önünü ilikleyince göbeğin ya da götün dışarı taşmaması gerekir. Kol uzunluğu falan iyi ayarlanmalı. Baş parmağın üst eklem kısmına denk getirirler genelde ama daha yukarda olması gerekir, yoksa çuval gibi olur.

Gömlek
-----
%100 pamuk her zaman tercih sebebidir. Yukarıda detaylıca bahsettim. Marka olarak yine Sarar iyidir, ama bir gömleğe 150 lira istiyorlar. Bence çok. Kiğılı'nın sentetik karışımlı gömlekleri oldukça ucuz (pamukluları da ucuz) ve çok çok dayanıklılar. 45-50 liraya 5-6 tane gömlek al bence. Pahalı markalardan Damat'ın gömlekleri iyidir. Network ve Fabrika'yı ise önermiyorum 1-2 ayda çok çabuk yıpranıp deforme olabiliyorlar. Slim fit gömlekler daha güzel duruyor. Bedenini iyi seçin, alt kısımları çok büyükse, ya da arkası geniş oluyorsa daha küçük bir beden alın. İlla o bedeni alacaksanız arkasını daraltın, pens attırın. Yoksa pantolonun arkasından dışarı taşar, iğrenç gözükür.

Kravat
-----
İpek diyorum başka da bir şey demiyorum. Birazcık pahalı oluyorlar ama, "micro" denilen ve piyasadaki kravatların %90'ını oluşturan kravatların "naylon" hissi iğrendiriyor beni açıkçası. O yüzden ipekten şaşma. Kiğılı gibi bazı markaların ipek de olmayan, ancak çok sentetik hissi de vermeyen kumaşlardan kravatları var, onlar da alınabilir. İndirimde ipek kravatlar 50 liraya falan düşüyor. "Micro" denen kravatlara 30 liradan fazla verilmez. Damat iyidir.

Ayakkabı-Kemer
-----
Mat, açma deri denilen yarı mat ya da rugan seçenekleriniz. Rugan bence çok parlak, yarı mat olanları ya da mat olanları tercih edebilirsiniz. Kemerle aynı renk ve parlaklıkta olmalı.
  • johnmalkow  (26.06.14 20:15:53) 
1) 3 farklı renkte takım 5-6 gömlek ilk başta işini görür tabi bunlara uygun ayakkabılar
2) ütü tutan gömlekler sentetik kumaş oluyor jilet gibi duruyor ama aşırı terletir. o yüzden ütüyü dert etme pamuklu al rahat ol gün içinde efil efil terleme
3)hayatımda atlet giymedim. sikselerde giymem. tercih meselesi. giymek zorunda değilsin.
4) makinayla alsan daha az tahriş olur ama önce makinayla alıp iyice sıfırlamak istiyorsan makinadan sonra jilete tek seferde sıfırlayabilirsin. ama braun cruzer sakın alma bokum gibi sinek kaydı yapıyor. boğaz bölgesinde çok leş bi makina. aşırı pişmanım aldığıma.


takım seçimi için haklı olarak ucuza yönelmek isteyeceksin ama uzun vadede zarar ettirir seni ucuz mal. sararın takımları gerçekten çok iyi. aynı şekilde damat ın da öyle. kumaş kalitesi, üzerine oturuşu vs. bunlar çok önemli şeyler. bir de tüm gün üzerinde olacak bir kıyafetin içinde rahat olmak istersin. ben sarar dan aldığım takımda varlığını hissetmiyorum bile pantalonunda ceketinde. Gömlekleriminde tamamı sarar ve hepsi çok rahatlar. indirim dönemi şimdi her mağazada. takip et, pazarlık yap ve hepsini aynı yerden alırsan sağlam indirimde koparabilirsin. ben geçenlerde bi takım aldım, normalde indirimdeydi ürün 1700e inmişti, daha önceden de o mağazanın müşterisi olduğum için +gömlek+ayakkabı+kravat+yelek+kemer 1700e aldım takımı. çok sağlam indirim yapmıştı.
ayakkabı içinde george hogg a bakabilirsin. hem çok sağlam indirim var hem de kalıpları çok rahat hem de takımla iyi duruyor. ama kemerinle uyumlu olmasına dikkat et. bir de yelek giy mutlaka. yelek candır takımda vücudun fitse.
  • Sskywalkeremre  (26.06.14 21:00:28 ~ 21:05:59) 
Karaca'nin pantolonlari cok cabuk deforme oluyor, tavsiye etmem. Sarar dayanikli.

Gomlekte en kolay utuyu pamuk saten olanlarla yaparsin, kolay utulenecek diye polyester karisimlilardan alma ter kokusu yapar. Sarar, karaca ve altinyildizin gomlekleri iyi. Dufy gomlek alma utusu canindan bezdirir.
  • physcos physcos  (26.06.14 21:40:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.