[]

İnşaat mühendisi maaşları

Muhendis maaşları konuşulmuş ama ben inşaatı merak ediyorum. Yeni mezunlara deneme vs diye çok düşük miktarlar da teklif edildiği için en az 1 yıl tecrübeli muhendisler ne kadar aliyor bildiğiniz? Şehir, santiye, yurtdışı ve tecrübe durumlarını da belirtirseniz sevinirim. Bir de bu zam oranları ne kadar oluyor yaklaşık?




 
İnşaat mühendisi değilim ama iş hayatında 1 yıllık bir tecrübenin tecrübesizlikten pek farkı olmadığını söyleyebilirim.

Geçenlerde Ford'da çalışan bir arkadaşımla konuştuk. "4 yıl Ford için tecrübe sayılmaz. Yeni mezun gibi algılanır." dedi. Maaş bakımından falan söylüyorum bunu.
  • himmet dayi  (26.06.14 18:24:34) 
selam, bin liraya çalışan mühendis hiç duymadım. 1.5 - 2 bin liraya mezun olmasına 6 ay olan arkadaşlarım çalışıyor, yeni mezunlar da en az 2.5'dan başlıyor. kolay gelsin.


  • repins  (26.06.14 18:46:30 ~ 18:46:41) 
2013 mezunu mimar arkadaş var. küçük bir şantiyenin bütün işlerini yapıyor. Mühendislik yaptı daha çok 2000 aldı. (askerlik yok)
2012 mezunu 1 proje bitirmiş mimar arkadaş aynı diğeri gibi okul inşaatında tek başına iş takibi yapıyor 2500 alıyor. Gerçi 1 aydır maaşı yatmadı ama olsn :D
3-4 yıllık tecrübeli şuan çalıştığım şantiyedeki şef 3000 alıyor.

Tahminimce yeni mezunsan büyük şantiye az para veriyor.1500 filan anca verir.Çünkü senn onları referans yazacağını bilir ama 2 katlı bina yapıyorsan 2000 alırsın ama referans konusunda sıkıntı olurç
  • hystarie  (26.06.14 18:50:54) 
Bir akdasimin arkadasi mezun olmaya yakin 3000'e calisiyordu.


  • delifaruk  (26.06.14 18:51:34) 
almanya 40-45 bin euro, avusturya da asagi yukari ayni, isvicre cok degisken, 80-95 bin frank arası. bu saydıklarım yıllık brüt maaslar.

istanbul'da tanidigim projeciler aylık net 2000-2500 arası alıyor.
  • ben de  (26.06.14 21:52:25) 
bence bu soruyu sorarak yanlış yolda olduğunu gösteriyorsun. maaşı merak edeceğine yapacağın işi, iş için gerekli donanımı nasıl kazanacağını öğrenmeye çalış. sonuç ile ilgilenme sebepler üzerine yoğunlaş zaten sonuç istediğin gibi olur.

maaş yerine inşaat mühendislerinin yaptığı en önemli yanlışı söyleyeyim de sen de yapma da maaşın yüksek olsun. inşaat mühendisleri ile mimarlar bildiğin üzere mesleki olarak çok yakın işler yaparlar. nedense mimarlar daha başarılı ve tabi ki yüksek maaş alıyorlar. nedeni ise inşaatcılar kendilerine bir sınır çizip o sınır için dönüp duruyorlar. mimarlar ise sınır yerine ufuk çizgilerini genişletmek için neler yapılması gerektiğinin peşinde koşarlar. kendine güven bir an önce öğrenmen gerekli bilginin peşine düş. gerisi gelir.
  • dogrupusula  (26.06.14 22:18:27) 
@dogrupusula biraz piyasa hakkında bilgi sahibi olmak icin sorduğum bi soruydu. Su an çalışıyorum zaten ofiste, maaşım da anladığım kadarıyla normal/iyi ancak çalıştığım yer ile ilgili maaşları düşük diyenler oldu bu yuzden ayrilanlar olmus. sanırım 3-4 yil sonra piyasanin altinda kaliyor ama iste olmasi gereken ne kadar fikrim yok.


  • denizini arayan marti  (27.06.14 09:06:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.