[]

reddedilen kredi kartı başvurusu

annemin bir tane kredi kartı vardı. babamda da bu kartın ek kartı vardı. bütün ev harcamalarını bu karttan yaparlar ve düzenli olarak da hesaptan öderlerdi.

annem vefat etti. dolayısıyla asıl kart da, hesap da bloke oldu. babam da kendisine aynı bankadan yeni hesap açtırdı ve kredi kartı talep etti. fakat kredi kartı talebi reddedildi. nedenini ise kimse söylemiyor. sadece bankanın tahminine göre "başka bankadan kartınız olduğu için olabilir" diyorlar.

oysa ki başka bankadan da kartı falan yok. daha doğrusu şöyle yok, on yıllar önce babamın müflis egebank ve müflis pamukbank kartları vardı. bunlar iflas edince oradan oraya devroldular falan, halkbank ve ing bank babama kart gönderdi. ama babam da bunları hiç kullanmadı, çekmeceye kaldırdı. acaba bunlar mı diyoruz, 444 numaralarını arıyoruz, ne tc kimlik numarasından kart bilgisi çıkıyor, ne kartların numarasından bulunabiliyor. "varmış ama iptal edilmiş" diye bile gözükmüyor. yani sonuç olarak babamın adına bilinen aktif bir kredi kartı falan yok. ayrıca hayatı boyunca da kredi falan çekmemiştir. yani kredi çekmiş de borcundan dolayı kara liste falan bir durum olamaz.

şimdi biz babamın kredi kartı başvurusunun niye reddedildiğini nasıl öğrenebiliriz ve ne yapabiliriz?

başvuru yapılan banka akbank bu arada.

 
merhaba, akbank'ta çalışan tanıdık biri varsa sistemden ancak o söyleyebilir. ya da internet bankacılığı hesabında başvurular bölümünde gösterir ama orada da genellikle xyzhfg(kod) sebebiyle şeklinde yazar, onun ne anlama geldiğini bilmek gerek.

akbank olmak zorunda değilse eğer, yapı kredi ve finansbank daha rahat bu konuda, aklınızda bulunsun.
  • klassno  (26.06.14 17:20:05) 
Öncelikle başınız sağolsun.

"Başka bankadan kredi kartı olması" talebi reddetmek için gerekçe olmayacağı gibi, aksine kredi kartı olan bir adama diğer bankalar da daha hızlı kart çıkartırlar.

Bankadan red konusunda daha fazla bilgi almaya çalışın. Babanızın adına bir icra takibi vs yapıldı mı, bahsettiğiniz kartlar ile ilgili veya başka bir konuda.
Ayrıca www.kkb.com.tr'ye üye olup, babanızın kredi notunu ve geçmişini inceleyin bir, bankalar da o veritabanına göre değerlendirme yapıyor zira.

Ek: @freekara +1 tabi, gelir durumu nedir babanızın?
  • fengari  (26.06.14 17:21:14 ~ 17:25:59) 
edevlet üzerinden hakkında bir dava vs var mı diye bakın derim. Belki hiç haberiniz olmayan ve hatta sizin olmayan bir borç yüzünden davalık olmuş olabilir.

Tanıdık ev satışı yapan emlakçı varsa onlar bankadakilerle samimi olur, en azından bir iki bilgi yakalayabilir.

Aşağıdaki linkte sicil kaydını resmi olarak nasıl talep edebileceğinizi anlatmış. En olmadı ona bakın derim.

www.tuketicifinansman.net
  • onexey  (26.06.14 17:23:58) 
babam eskiden genel müdürlükte çalışıyordu akbank'ta. gelir durumu elverişsizse ışık hızıyla reddettiklerine defalarca denk geldim. garanti bankası annem işsiz olduğu halde 1500tl'lik limitli kart verdi anneme. zamanında babam anneme ek kart olmadan kart bile alamamıştı. akbank bir acayip.


  • mula  (26.06.14 17:31:57) 
teşekkür ederim.

babam ssk emeklisi, emekli maaşı alıyor. aynı bankada hesabı mesabı var. gelir durumuna takılacaklarını pek sanmıyorum. ama o bahsettiğim hesap annemle ortak bir hesap idi. şimdi veraset intikal beyannamesini verip de belgesini bankaya götürene kadar blokeli. acaba "bankamızda blokeli bir hesabı var!!11" falan diye ona mı takıldılar ne yaptılar? o duruyor öyle, adam kendi adına ayrı hesap açtırıp para yatırdı.

hayatında borç almış değil ki icra micra olsun. e-devlet şifresi var, olmazsa bir bakalım, kim açacak ya dava mava var mı.

kkb'ye üye olduk, lakin sorgulama yapabilmek için bile aktif bir kart kullanıcısı olmak gerekiyor diyor. kartın ilk 6 hanesi, son 4 hanesi falan soruyor. kart falan yok ki, sorgulayamıyoruz.
  • kibritsuyu  (26.06.14 17:44:00) 
Ret sebebini sallamislardir, yaygin bi yöntem, kafaya takmayin. Baska bankaya başvurun istiyorsanız.


O konuyu da hala merak ediyorsaniz kkb'ye dilekce yazın, hangi bankada kartı var diye.
  • nereye bu gidis  (26.06.14 17:51:35) 
Düşük bir ihtimal ama zamanında milletin kimlik fotokopisi ile çok şirket kuruldu, batırıldı. Bu red cevabını 20 yaşında biri alsa neyse derim de yaşlı biri için ihtimali değerlendirmekten zarar gelmez.


  • onexey  (26.06.14 20:55:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.