[]

bir gözü toprağa bakan laptop

dün laptop kapanmadan ekranı kapatıp sırt çantama koymuşum, bu öğlene kadar açık kalmış. laptopı açınca şu sağ alttaki simgelerde ilginç bir şey vardı, üzerine geldim bilmemne bilmemne uyarısı gibi bir şey yazıyordu, ben okuyamadan mavi ekran yedim ve laptop yeniden bailattı kendini, ardından da toshiba yazısı çıktıktan sonra "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key" diyor pezevenk. press a keyiyorum, aynı şey yine çıkıyor.

servis yolları taştan galiba?

bir de sorun laptop açıkken hard diskin sarsıntıya maruz kalmış olması mı onu tam şey yapamadım, ileride yaşanacak maduriyetleri önleme adına onu da şey etseniz süper olur.

 
Büyük ihtimalle hard diskin uçmuş kardeş. O yüzden başlatamıyor. Geçmiş olsun.

www.vatanbilgisayar.com

+ servis ücretine hallederler. Başka bir şey çıkacağını sanmıyorum.
  • Lim5  (26.06.14 14:32:18) 
veriler falan her şey gitti mi şimdi, ağlarım.


  • knight of cydonia  (26.06.14 14:34:23) 
evet harddisk gibi görünüyor. eğer korkmuyorsan youtube'den videoları izleyip kendin de değişebilrisn hdd'yi. tabi servis ücreti pahalı ise. bende 70 tl istediler, kendim yaptım :)


  • jihat  (26.06.14 14:34:32) 
Hard diskteki bilgileri kurtarman mümkün olabilir.

Parted Magic diye bir linux sistemi var. Bir araştır bence.
  • Vicy89  (26.06.14 14:38:01) 
abi yetmiş lira iyiymiş ya sıkıntı yok, ben değiştirmeye kalksam pes ettiğim noktada beş yüz liralık masraf çıkaracam çünkü eheh.


  • knight of cydonia  (26.06.14 14:38:33) 
HDD'nin yerini bilecek kadar bilgiliysen sana bir tavsiye; hdd'ye parmağında fazla sert olmamak şartıyla vur.


  • teknikekip  (26.06.14 14:41:23) 
teknikekip vallaha nickini hak ediyorsun, dediğini yaptım ve bilgisayar şu anda açılıyor. helal olsun!


  • knight of cydonia  (26.06.14 14:43:22) 
çalışmasına sevindim.

peki madem dediğimi yaptın, bu dediğimi de yaparsan sevinirim: Öncelikle tüm dosyalarını en kısa sürede yedekle ve kendine yeni bir hdd al.

kolay gelsin.
  • teknikekip  (26.06.14 15:07:23 ~ 15:07:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.