[]

Aynı ev - İki masaüstü bilgisayar- İnternet

Aşk üçgeni gibi oldu. Ehah, neyse.
Masaüstü bilgisayarım var. Bir kişi daha geliyor eve. Evet, onun da masaüstü bilgisayarı var. İnterneti nasıl görebilir ki bu. Kablo falan mı çekmek gerek. Yoksa, onun da modemi var, çift modem de kullanılabilir mi. En mantıklı ve kolay çözümü arıyorum işte.
Teşekkürler şimdiden.


 
çok portlu ise modem o portlara bağlayabilirsiniz diye biliyorum teoride. pratikte uygulamışlığım yok.


  • rentts1  (20.06.09 20:36:24) 
anladığım kadarıyla modeminiz kablolu. eğer ethernet yoluyla bağlanıyorsa birden fazla ethernet çıkışı vardır modemin. sizinkinde yoksa bile onunkinde olabilir. iki modemi aynı anda kullanamazsınız, tek modemden iki ayrı çıkışla bağlayacaksınız.


  • cro magnon  (20.06.09 21:06:04) 
Yararı olur mu bilmiyorum ama modem kablosuz.


  • sesee  (20.06.09 21:13:25) 
2 pc + 1 modem var.

çözüm yolları;
1. yol - eğer modemin 1'den fazla ethernet çıkışı var ise iki bilgisayar da ethernet kablosu ile ağa dahil olabilir ve internete çıkabilir
2. yol - eğer modemin wireless'i destekliyorsa ikinci pc'ye kablo çekmeğe gerek kalmaz, wireless stick ile ağa dahil olabilir ve internete çıkabilir
3. yol - eğer modemin hem wireless'i yok hem de ethernet çıkışı 1'den fazla değilse eğer; 4 lü çıkışı olan bir switch alınır, switch modeme bağlanır ve iki bilgisayar da ethernet kablosu ile switch'e bağlandıktan sonra ağa dahil olabilir ve internete çıkabilir

sanırım kısaca ve basitçe anlatabildim.
  • roadrunner_merlin  (20.06.09 21:27:38) 
modem kablosuz ise istediğin kadar bilgisayar bağlayabilirsin. arkadaşının bilgisayarı kablosuz ağları algılayabiliyor mu? wireless kartı var mı yani? varsa sorun yok zaten, şifreyi gir bağla.

diyelim ki arkadaşının bilgisayarının wireless kartı yok. o zaman pci wireless kart alacaksınız. çok pahalı değil.

ya da bir çözüm daha var, sen zaten kablosuz bağlanıyorsun, arkadaşının bilgisayarına da ethernet kablosuyla çekersin interneti. tek ihtiyacın olan modemden bilgisayara kadar ulaşan kablo almak.
  • cro magnon  (20.06.09 22:01:24) 
arkadaşınıza wireless kart ya da usb wireless adaptörlerden alırsanız sorun kalmaz.


  • sanal uyku  (20.06.09 23:09:25) 
Çok embesil bir soru muhtemelen ama 4 tane sarı kablo girişi var (Şu an bir tanesi kullanılan). Ethernet mi oluyor orası?


  • sesee  (20.06.09 23:10:26) 
modemin modeli ne öğrenebilir misiniz?
4 giriş de aynı ise modem hem 4 port ethernet hem de kablosuz bağlantıya sahip. sizin bilgisayarınız da belirttiğiniz kablo ile bağlı modeme anladığım kadarıyla.
eğer öyleyse aynı kablodan bir tane daha olması ve onu bağlamanız ya da arkadaşınıza usb wireless adaptör almanız işinizi görecektir.
  • sanal uyku  (20.06.09 23:13:25) 
@sanal uyku
Netmaster CBW 560.
Hatta google a yazınca, direk 4 port ethernet çıkıyor. O sarılar ethernet girişi gibi gibi.
  • sesee  (21.06.09 02:02:21) 
öyledir o zaman. hem ethernet üzerinden 4 tane bilgisayar hem de kablosuz üzerinden bağlayabilirsiniz.
hazır ethernet kablosu varsa onu kullanabilirsiniz. yoksa ya yeni ethernet kablosu ya da usb wireless adaptörü benzeri bir şey almanız lazım.

  • sanal uyku  (21.06.09 09:47:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.