[]

uçakta yüz felci geçirmek

1 yaşından beri sol kulağımda problem var benim. ilk okuldayken geceleri uyutmayacak kadar ağrırdı, genelde soğuk ve düşük hava basıncı etkilerdi. bi keresinde bül oluşmuştu kbbci amca patlatmıştı.

bundan mütevellit uçak yolculuğu ve kayak işkence haline geliyor. yüzerken bile korkuyorum su kaçarsa ağrır diye. uçakla yükselirken de fena bi ağrı olur kulağımda sonra pıt diye bi mini patlamayla açılırdı kulağım.

neyse efenim az önce indiğim uçakta entel görünem diye kahvemi içip dergimi okurken sol gözümün acıdığını farkettim. kapatıp açayım dedim baktım sol gözümü tam kapatamıyorum. sadece sağ gözümü kapatıyorum ama sadece sol göz kapağım milim oynamıyo. kulak zarıyla göz sinirlerinin alakasını bulamadım.

neyse gözümü çok yordum galiba kahvemi de manzaraya karşı içem yine entel görünürüm dedim. hani bardağı çekerken yandan kahve dökülmesin diye öpücük yapıyoz ya benim dudak sağa çekiyo. pencereden bakıp bücür cadının büyü hareketeni (yani dudağı sağ-sol yapma) yapayım dedim son sezon finalindeki firdevs hanıma döndüm.

havaalanında yanımızdan ihrama girmiş müstakbel hacılar geçerken sevgilimi öptüm diye birinin gözü kaldı da çarpıldım mı lan? dedim. bi fatiha okumayı da tababet bilimime yediremedim.

lan evde olsa tık tık yazarsın google'a da için rahatlar. bilmem kaç feetde tek başımayım. gözüm karardı sevgilimi aramayı bile düşündüm. teknolojiye bu kadar bağlı olduğum için bi de ona küfrettim. hosta söyleyeyim dedim konuşamamaktan korktum. bi de pek bi aydınlıkevler lisesi mezunu duruyodu. dan dun konuşur iyice sinir eder diye vazgeçtim.

pencereye bakıp zorladım kendimi, beceremeyince ağlar gibi oldum zorladım ağlamamak için. sonra inişe geçtik. biraz sonra baktım kahve içerken öpücük atabiliyorum. yüzüme ne oldu, neyden etkilendim, nasıl geçti hiç anlamadım. yorumu olan varsa buyursun.

not: acizlik zor azizim.

 
Haline üzülücem okurken gülmekten üzülemedim;)geçmiş olsun.


  • safsafinaz  (25.06.14 22:46:17) 
firdevs hanim da sezon finalinde yandan yemisti ama muhtesem yuzyilda fistik gibiydi :)

ciddi cevap: ucaga giderken arabada cam acik gittiyseniz ya da farkinda olmadan hafif de olsa terliyken klima, vantilator esintisi ya da ruzgar yediyseniz soldan soldan, ufak bi kasilma olmustur. sonra duzelmis zaten. felc olsa bu kadar cabuk gecmezdi herhalde, cunku bizim kantinci abi, klimadan yemis sogugu. neredeyse bir yil firdevs hanim gibi gezdi.
  • halanne  (25.06.14 22:55:27) 
felç olsa yerinde duramazsın.


  • yasli ateist  (25.06.14 22:59:58) 
geçmiş olsun.. geçici yüz felciydi sanırım en son kbb randevumu beklerken
yüz felci geçiren bir amca geldi.. dr tanıdık oldugundan yanında oturuyordum dinleidm.. neden olur dedi dr ye.. dr bunun cok kesin bir nedeni yok dedi en geç 6 ayda geçiyormus.. ilaç tedavisi ...

bu arada uçakta benim de kulağım patlayacak gibi oluyor ve bi anda dediğin gibi geçiyor..

bir de aydınlıkevler lisesi derken hangi aydınlıkevler lisesi :)?
  • omonia  (25.06.14 23:02:47) 
2 gündür yediğim soğuğun haddi hesabı yok da yüz felci değilse sadece kas tutulması filamsa iyi. lisede gıcık olduğum bi kız yüz felci geçirmişti hiç üzülmemiştim o çıkıyo heralde diye bile düşündüm.

@omonia kayseriden bahsediyodum ama her hangi bi şehir de olur:)
  • seksen9  (25.06.14 23:26:00 ~ 23:38:16) 
journals.lww.com
journals.lww.com

bunlar kulakla ilişkili olabileceğini gösteren kanıtlarımız.

n. facialisin inflamasyonunda iyileşme süresi birkaç ay sürüyor.

geçenlerde bir kadın felç olurken kendini videoya almıştı kanıtlamak için. hastaneye gidene kadar iyileşince felç olduğuna inanmamışlar. akut iskemik stroke demişlerdi ona, ama onda da sadece yüz değil vücudunun bir yarısıydı.
  • Lim5  (26.06.14 00:47:31) 
Ucaga bindiginizde mutlaka yaninizda sapka vb hatta atki olsun. Tepedekitazyikli hava terli bunyeyi mahvediyor.
Kulaginizla ilgili valsalva manevrasi nedir nasil yapilir ogrenin. Sakiz cignemeniz faydali olacaktir. Ara esnemek kulak icindeki basinci dengeleyecektir. Enfeksiyon vb olan durumlarda ucaga binmeden 1 saat once sudafed kullanmaniz iyi gelecektir. Tum bunlari bir arastirin detaya inmek isterseniz

  • dyna  (26.06.14 09:04:21) 
@dyna sakız aradım bulamadım, zaten kahveyi o yüzden aldım yutkunmam gerekiyodu yoksa entel olmak için bile o iğrenç kahve içilmez :)

valsalvanın ters etkileyeceğini düşündüm ama emin olamadım. basınç zaten dışarda az olduğu için iç basınçı artırmak tehlikeli olmaz mı?

@lim üşeniyorum şimdi ama bi ara ordan geçen tüm sinirleri şeyapcam. inflamasyondan çok korktum zaten, kulak tıkacımı kaybettiğimden önceki günlerde su kaçmıştı.
  • seksen9  (26.06.14 11:25:41) 
hangi sinir acaba , n facialis mi n trigeminus mu etkilenmiş tıpçı suserler ben anlamadım ?


  • lioness in the cage  (28.06.14 15:45:24) 
hangi sinir acaba , n facialis mi n trigeminus mu etkilenmiş tıpçı suserler ben anlamadım ?


  • lioness in the cage  (28.06.14 15:45:24) 
burada birisi sormuştu nerede bulabilirim diye ama sanırım bi cevap gelmemişti elki şöyle bir şey sana da yardımcı olur yol gösterir
www.ahmetsirin.com

  • high hopes of the sozluk  (28.06.14 15:52:47) 
sakız bulamıyorsanız ambalaj çiğneyin, yapmışlığım var :(


  • mesgul ve huzursuz  (02.10.14 22:19:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.