[]

Kilolu biri kendo yapabilir mi?

Selam sevgili kenshiler

Soruda bahsi geçen kişi ben oluyorum boy 1.83 kilo 110 felan(iniyo çıkıyo durduramıyoruz). Çocukluğunda japon sinamasıyla büyüyüp şimdide anime izleyen her genç gibi bu işler ilgimi çekiyor ancak biraz da tembelliğinde etkisiyle başlamaya bir türlü cesaret edemiyorum. Ne dersiniz becerebilirmiyim bi de bana uygun hakama ve gi bulunurmu?
iki defa antremanlarını izlemeye gittim orda senpailerle de konuştum, durduğun kabahat dediler ama gene de gidemiyorum normalde şimdi evden çıkmam lazımdı bugun başlamak için.

 
Kendo uzmanlık alanım değil ama misafir olarak idmana katıldım. Gayet de yapabilirsin. Savate gibi sürekli hareket etmen gereken sporlar hariç kilon çok engel olmaz. Donanım için burada Altunay spor mağazası var oraya sorabilirsin. Ellerinde yoksa bile yurtdışından getirirler.


  • tekosin  (20.06.09 17:48:41) 
ya öyle dan hevesin yoksa yaparsın neden olmasın. göbeğin müsabakalarda dezavantajı olabilir sadece (hedef teşkil etme, daha yakın olma). yoksa antrenmanlarda yaptığın sopayı bin kere kaldırıp indirmek. ayrıca japonca'ya da katkısı var ben ona kadar saymayı omurilikten söylüyorum artık iç-ni-san-çi-go-rok-şiç-haç-kiu-ju


  • jesters cap  (20.06.09 20:08:43) 
Kesinlikle yapılabilir.
Hatta yapmakla kalmaz, kilo da verirsin gayet. Fazlasıyla efor sarfediliyor çünkü.

  • sesee  (20.06.09 20:28:39) 
Özendim şimdi Yojimbo olasım geldi.


  • hiko seijuro  (21.06.09 01:25:18) 
o ebatlara yakın biri olarak, ve o ebatların çok daha orantısız arkadaşları olan biri olarak diyebilirim ki kesinlikle yapabilirsin. ben 2 sene yaptım. o arkadaşım daha da eskiydi ve dan almıştı sanırım hatta.
bu hiçbirşey değilse "fighting spirit". kilona rağmen kendo yapıyor olman, oraya 1-0 önce çıkıyor olman demek ;)
ha tabi ki kalp krizi geçirme kendini zorlayıp, ama bir süre sonra herşey yoluna girecektir, nefesin eforun vs olarak.
choyaku-suburi lafını duydun mu da altına sıçacaksın bir süre :)
  • lhun  (21.06.09 09:57:13) 
bu hafta başlıycam umarım.(son anda bi cinslik yapmassam tabi :)) kendimi hazırlıyorum bakalım piskolojik olarak. techizatı da ilk 1-2 ay almıycam zaten o arada belli olur zaten neyin ne olduğu...


  • genc irisi  (21.06.09 17:49:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.