[]

HGS sahibi ama kacak gecis :)

Ya madem plaka ile iliskili bu teknoloji, ben de cikarttim etiketi. cogu zaman okumuyordu zaten, sari yanip duruyor. Hesapta para var, azalinca da mesaj geliyor.

Etiketin camda olup olmamasi bisi degistirmez dimi? Etiketsiz kullancam?


 
hgs'den gecersen sorun olmaz. sadece her gectiginde kacak diye oter.


  • crucio  (25.06.14 17:43:32) 
aynı durumdayım. köprü geçişinde sorun yok bir şekilde 2-3 gün bile geç olsa hesaptan düşüyor ama otoyol geçişlerinde en uzun mesafe düşüyor telefonla arayıp şu saatte girdim şu saatte şuradan çıktım diye düzelttirmek gerekiyor.


  • prezarlatif  (25.06.14 17:46:06) 
@perzerlatif,

e hangi giseden kacak gecildigi belli degil mi de en uzunu aliyorlar ocheler?
  • she was my baby  (25.06.14 18:18:37) 
O sırada bütün karayolunda tek araç olmadığı ve kimin kaçak geçtiğini veya kimin kaçak çıktığını etiketten okuyamadığı için haliyle ceza kesmesi doğal. Adamın işi gücü yok buna ceza yazmadan hgs durumunu bir kontrol edeyim mi diyecek.


  • onexey  (25.06.14 19:00:32) 
@onexey, hayir bahsettigim sey hgs sahipleri icin.

hgs'si olmayan icin zaten en uzun mesafenin cezasi yaziliyor ama, hgs'si olup da (hgs, ogs gibi yuksek bi okunma oranina sahip degil, zaten ogs kocaman alet iken hgs ucafik bi etiket) okunmadigi zamanlar hesaptan normal ucretin dusulmesi soz konusu. e etiketi okuyamadigi icin plakadan bulunup "normal" ucret dusuyor.

bu normal ucret de aracin gittigi mesafe degil mi zaten?
her okuyamadiginda tam ucret mi dusuyor da, etiket varken dahi?
  • she was my baby  (25.06.14 19:55:28 ~ 19:55:40) 
Sana şöyle söyleyim kameradan yakalandığın radar cezalarını dahi elle yazıyorlar. Devletten kaçak giren ve kaçak çıkan plakaları eşleştirip otomatik bakiye düşen bir sistem yapmasını beklemiyeceksin. Ne de olsa biz kerizler onlar için varız.

edit: Bu arada HGS kart alırsan eğer bu işlerle uğraşmana gerek kalmaz. Kartın olayı arabada olduğu sürece okuması, dolayısıyla istediğini elde etmiş olursun. Hediyesi 5TL idi sanırım.
  • onexey  (25.06.14 20:04:01 ~ 21:13:02) 
@onexey, soruyu yanlis mi okudun anlamadim ama...

arac zaten hgs abonesi. hgs cama yapisikken de cogu zaman kacak gecti uyarisi cikiyor gisede. sonra hesaptan ucreti neyse dusuyor (en uzun mesafe ucreti degil). ben de diyorum ki etiketin olup olmamasi madem fark etmiyor. cama yapistirmaya gerek yok ozaman? ama sen de dedin ki, her kacak gecti durumunda hgs hesabindan en uzun mesafe ucreti cekilir.
  • she was my baby  (25.06.14 22:43:17) 
Aslında ben öyle birşey demedim sen "e hangi giseden kacak gecildigi belli degil mi de en uzunu aliyorlar ocheler?" diye sormuşsun ben de otomatik olarak bunun hesabını yapan bir sistem olmadığını söyledim. En uzun mesafe olayını prezarlatif demiş.

Son editim de bunların-etiketi çıkartıp atmanın- riskine girmemek ve camda görünmemesi için kart alabileceğinle ilgili.
  • onexey  (25.06.14 22:51:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.