[]

avrupada maden suyu

Az önceki bi duyurudan aklıma geldi, şimdi bu insanlar su niyetine bizim maden suyu dediğimiz sulardan içiyorlar ya almanya'da falan, onlara normal mi geliyor tadi? Nasıl ki bize biraz daha sert gelir, lıkır lıkır içemeyiz, onlarda bu olay nasil? Normal su içince de aşırı yumuşak mı geliyor ve de acaba? Bilen?




 
benim kuzenim sürekli soda içiyordu, bir kere o hem mideye hem de tansiyona zararlı.. bi bok yaptıklarını sanıyorlar..
ayrıca sade suyun yerini hiçbir şey tutamaz..

  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (25.06.14 16:03:56) 
ben onların bırak maden suyunu, su olayını da anlamadım. evian evian diyorlar, yok bilmem kim konsere geldiğinde 40 şişe evian istemişmiş vs. merak ettim zamanında metro markette bir tadına bakayım dedim, balkon demiri yalamış gibi oldum, yemin ederim bedava verseler içmem. şişenin yarısını içip rafa geri koydum adsafgds bence bizim sular yumuşacık, mis gibi. ama işte bunlar hep damak tadı, alışkanlık :/


  • kerbeee  (25.06.14 16:06:01) 
dereceleri var fakat normal olanı yine bizdeki maden suları kadar gazlı ve sert değil. içimleri çok yumuşak.


  • utkucbkc  (25.06.14 16:06:29) 
soyle, burada suyun tadi bi acayip. mineralli su diye satiyorlar, adam gibi icine mineral katilmamis ya da mineralsiz, turkiye'de ictigimiz su gibi su satilmiyor adam gibi. bu sularin tatlari o kadar igrenc ki insanlar gazli maden sularindan iciyor. ben mesela fransaya ilk geldigimde hep musluk suyu iciyordum, musluk suyuna ulasamiyorsam perrier aliyordum. cunku ne zaman gidip bir sise su alsam, boyle tatlimsi, igrenc bir suyla karsilasiyordum.


  • beriberi  (25.06.14 16:10:27) 
bir çok avrupa ülkesinde su direkt musluktan içiliyor ve aynı şekilde şişede sudan bile daha saf halde.

bu nedenle genelde dışarıda ve yemeklerde mineral suyu içerler, evde normal su da içerler, spor yaparken de normal su içerler.
  • kuja  (25.06.14 16:19:24) 
evropa'da table water dedikleri sıulari cokca tuketiyorlar

bir de perrier
apollinaris
s.pellegrino

icerler bunlar

hicbiri kizilayin yerini tutmaz afedersiniz
  • exlibris  (25.06.14 16:19:55) 
maden suyundan ziyade gazlı su içiliyor. bizim soda diye ufak cam şişelerden içtiğimiz şeyler kadar mineral vs yok bunlarda. anyonları katyonları vs az. pellegrino güzel bir su mesela, belki de cam şişede geldiği için, ama arkadaşın dediği gibi, bizim sodaların yerini tutmaz. konsept farklı zaten.


  • uzumlerin gazabi  (25.06.14 16:30:24) 
ben bizim maden suyu gibi sertini , geğirtenini görmedim, bizdekiler harbi doğal mı? dışardakiler karbondiksit basılmış gibi daha çok. biri aydınlatsa iyi olur valla.


  • tresrichesheures  (25.06.14 16:33:11) 
isveç'te musluk suyu dahil bütün sular çok temiz ve lezzetli. sparkling water diye satılan su da bizim soda gibi gazlı değil. pellegrino da dahil hiçbir gazlı su bizim soda kadar acı değil ve geğirtmiyor. içerik farkı var muhtemelen. haa bizim sodayı da severim ama yurtdışına çıkınca tercihimi sparkling water olarak kullanıyorum, zira isveç dışındaki ülkelerde satılan normal suların tadı berbat. normal su satışı da yaygın avrupa'da.


  • spatzle  (25.06.14 16:44:03) 
@tresrichesheures
dogal maden suyu diye gecenler gercekten yeraltindan cikan mineralli su

maden sodasi dedikleri ise (hatta su aromali limonlu, elmali olanlar) direkt co2 basilmis su oluyor.

onlari tercih etmemek lazim gelir
  • exlibris  (25.06.14 16:48:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.