[]

ahşap işleri

çok vaktim yok google'la uğraşamadım fazla.
kontraplakla bir şeyler yaptım da. ahşap boyasıyla da boyamam lazım. cila ve vernik de kullanmam gerekli mi? eğer gerekliyse önce boyayıp sonra onları mı sürüyoruz nasıl yapıyoruz? ağaç tutkalını hangi evrede yapıyoruz bir de?



 
ağaç tutkalını bilemedim de boyadan sonra en az iki tak cila atıyorduk biz (ilköğretimde iş dersi gibi bir şey vardı, oradan hatırladığım)

cila vernik aynı şey değil mi:S kafam karıştı..
  • dambil  (20.06.09 15:47:48 ~ 15:48:07) 
verniğin ahşabı koruyucu özelliği vardır. o yüzden boyadıktan ve boya kuruduktan sonra uygulamak lazım. eğer yaptığınız şey çok büyük değilse sprey vernikler var. parlak veya mat oluyorlar. onları tavsiye ederim. fırçayla uygularsanız, hem çok kalın olabiliyor attığınız kat hem de fırça izi kalabiliyor.
ayrıca vernikli boyalar var. sadece onları uygulamak da yeterli oluyor.
tutkalı da anladığım kadarıyla cevaplayayım. tutkalı ahşabı birbirine monte ederken, birbirine yapışması gereken yüzeylere uyguluyoruz sadece. taşan tutkalı da kenarlardan almak lazım çünkü kuruyunca kötü görüntü oluşturuyor.
  • henry gale  (20.06.09 17:05:45 ~ 17:06:27) 
tutkalı da boyasak sorun olur mu anlamında demiştim? çünkü heryeri renkli, tutkal kısmı beyaz olursa saçma olur. önce yapıştırıp, sonra boyayıp (tutkallı kısım da dahil) sonra vernik atmamız lazım yani?


  • sanal uyku  (20.06.09 17:18:20) 
tam emin olmamakla birlikte tutkal da boyanır diye tahmin ediyorum. ama tutkal kuruduysa zımparalamak daha iyi olur.
sıralama da dediğiniz gibi. önce yapıştırma ve tesviye, sonra boyama, sonra da vernik.

  • henry gale  (20.06.09 17:26:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.