[]

Nüfus cüzdanı sureti nereden alınır?

sb




 
nüfus müdürlüğü'nden.
bunlar da hükümet konaklarında, kaymakamlıklarda bulunur.

  • baldur  (25.06.14 14:30:04) 
muhtar


  • sir gawain  (25.06.14 14:31:12) 
İki şey var, birbirine çok benziyor ama farklılar.

Nüfus cüzdanı ÖRNEĞİ kaymakamlıktan ve nüfus müdürlüklerinden alınıyor.
Nüfus cüzdanı SURETİ muhtarlıktan alınıyor.

Genelde örnek kabul eden yerler suret kabul ediyor ama suret kabul eden yerler örnek kabul etmeyebiliyor.

Edit: Nisan ayında çok uğraştım bir devlet işi için. Fotokopi kabul edilmedi. Peşinden örnek aldım kabul edilmedi. En son suret götürmek zorunda kaldım.
  • aychovsky  (25.06.14 14:31:45 ~ 14:56:54) 
ben noterden aldım... nüfus cüzdanın fotokopisini çekip üstüne damgalar bastı, biraz da para aldı.


  • no avalon  (25.06.14 14:40:06) 
herkes bir şey sallamış.

nüfus cüzdanı sureti ne iş için kullanacağınıza göre değişir. büyük ihtimalle herhangi bir kırtasiyecide çektireceğiniz fotokopi işinizi görecektir. onaya falan hacet yok. ben ticaret odasında şirket kurarken, vergi dairesinde işyeri açarken bile sadece fotokopi ile iş yaptım, onaylı monaylı istemediler.

ha diyelim illa onaylı bir şeyler isteniyor. nüfus müdürlükleri bedavaya veriyor, muhtar ise parayla veriyor, noter çektiğiniz fotokopiye aslının aynıdır diye mühür basıyor, en pahalısı bu. kıymet olarak üçünün de birbirinden zerre kadar farkı yok.

bir de vukuatlı nüfus örneği var, bunda aileniz de gözükür, bütün doğum, evlenme, ölüm vs. vukuatları çıkar. bunu da sadece nüfus müdürlüğünden alırsınız. ücretsizdir, özel durumlar dışında istenen bir şey değildir.
  • kibritsuyu  (25.06.14 14:50:22 ~ 14:55:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.