[]

İstanbul'da hangi semtte ev tutmalı - vol2

Merhaba sevgili duyuru dostları.

Benim maruzatım biraz büyük. Vereceğim karar bütün yaşayış tarzımı etkileyebileceği için size danışayım dedim.

Özet olarak Ankara’dan İstanbul’a taşınıyorum. Dudullu OSB’ye ve Kadıköy’e yakın bir yerde ev bakıyorum. Kadıköy’e yakın olsun dememin sebebi Ankara’daki yaşam tarzıma en yakın semtlerden birinin Kadıköy olması. (İşten sonra arkadaşlarla çıkıp birşeyler içebileceğim, sinema, tiyatro vb aktivitelerde bulunabileceğim ve işe en yakın semt Kadıköy)… Şimdi, bir kaç ihtimal vardı, ben eleye eleye en son şu bölgelerde karar kıldım:

Çekmeköy, Kozyatağı, Göztepe, Acıbadem.

Sizlere sorum şu:
Kozyatağı, Göztepe gibi otopark sorunu olan yerlerdeki eski binalarda oturup 2+1 eve 1300-1400 lira para verip, toplu taşım ve araç ile ulaşım alternatiflerinin çok olduğu bir yerde oturmak mı mantıklı?

Yoksa

Çekmeköy gibi Kadıköye 12-13 km uzaklıkta, yeni yapılmış sitelerde 900 ile 1200 lira arası değişen 1+1 evlerde oturup, toplu taşımın yukarıda saydığım bölgelere göre nispeten çok kısıtlı olduğu ama hem Kadıköy’e hem Dudullu OSB’ye araç ile ulaşımın kolay olduğu bir yerde oturmak mı mantıklı? (Tabi Kadıköy’e araç ile indiğimde orada otopark sorunu yaşayacağımı tahmin edebiliyorum.)

Başka alternatifler varsa onları da önerebilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum.

 
kadıköy'e içmeye vs gideceksen zaten arabayla zor. alkol faktörünü geçtim, haftasonu akşamları arabayla kadıköy'e girmek başlı başına bir macera. bu durumda yakın olan ve toplu taşıması müsait semtleri tercih et derim. ya da gece taksiye atlayıp on dakikada evinde olabileceğin bir yer seç. kozyatağı ve göztepe güzel. alternatif olarak ataşehir'i de değerlendirebilirsin. altunizade de olur evet.


  • sir gawain  (25.06.14 12:39:38 ~ 12:40:04) 
metroya yürüme mesafesinde ev ara. onun dışındaki ulaşım yalan. İstanbul'da pazar günü ve gece 3'de bile trafik olduğu oluyor. otopark ayrı bir dert.


  • merhum  (25.06.14 12:43:27) 
kozyatağı'nda metroya yakın bayar cad. civarını tavsiye ederim.


  • schwannoma  (25.06.14 12:52:57) 
Örnek mahallesinin oralar, metroya yakın, arabayla dudulluya ara yollardan 15-20 dakikada gidersin.
dumankaya ikon'un oralar olabilir mesela
ps. biz de tikleri bekliyoruz.
  • spankenstein  (25.06.14 12:57:06) 
çekmeköy'e soğuk bakmanızın sebebi sadece kadıköy'e ulaşım problemi mi?

erenköy hakkında ne dersiniz peki? metroya uzak ama güzel bir bölge diyorlar.
  • okanlash  (25.06.14 13:43:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.