[]

spor hekimi tavsiyesi

Merhabalar, Omzumda "rotator cuff" denilen adele-tendon grubunda bir sakatlık yaşıyorum uzun zamandır. İnternette araştırdığım kadarıyla fitness'la uğraşanlar arasında yaygın bir sakatlık türü. Bench press gibi çok temel fitness hareketlerini bile yapmama müsade etmiyor bu meret, o
yüzden bir doktora gözükme vakti geldi.

Tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mıdır bu tür spor sakatlıklarında yardımcı olabilecek?

 
  • spatzle  (25.06.14 12:14:15) 
geçen ramazan'ın ortasında sakatlandım. ortopediste gittim. birkaç ilaç verdi ve "zamanla geçer" diyip yolladı beni. ilaçları kullandım, sporu kestim, dişlerimi bile zor fırçalıyordum zaten, ne sporu. birkaç ay sonra, baktım bir iyileşme yok, bu sefer fizik tedavi uzmanına gittim. mr çekildi, biceps tendiniti teşhisi ile 20 gün fizik tedavi gördüm. fizik tedavinin ardından 6 ay boyunca, hiç üşenmeden, her akşam, kuvvetlendirme ve germe egzersizlerini yaptım, sonrasında da 20 dakika buz uyguladım. 6 ayın sonunda spora geri döneyim dedim, 10 kg bench yaparken bile zorlandığımı gördüm. tekrar spora ara verdim. 1 ay hiçbir şey yapmadım. ağrı geçer gibi olunca hafif spora başladım. şınav çekerken aynı yerde yine ağrı oldu. bu sefer spor hekimine gittim. omuz impigmenti teşhisiyle bir egzersiz programı verdi. bu egzersizleri de her gün yaptım. kontrollere de muntazaman gittim. ağrı yine geçmedi. bu sefer bir başka ortopediste gittim. yeniden mr çekildi. onun teşhisi ise, rotator cuff yırtığı ve omuzda bursit. bir iğne yağtı, 20 gün sonra gel dedi. gittim, ağrı yine yerine duruyor.

neredeyse 1 yıl oldu. ağrı hafiflemekle birlikte, omzumu zorlayan bir hareket yaptığımda, nüksediyor.
spor hekimine de gitseniz, fizik tedaviye de gitseniz, söyleyecekleri şey hep aynı "sporu kes". gittiğim bütün doktarlara anlatıyorum, "profesyonel bir sporcu olsaydım, bu işten milyon dolarlar kazanıyor olsaydım, bana yine de 'sporu kes' mi diyecektiniz?" bir cevap yok. spor hekimine "bench press yapayım mı, bir zararı olur mu?" diyorum, cevap "bilmem" oluyor. ortopediste soruyorum, "bench press de neymiş, en iyi spor yürüme" diyor.
sakatlandığım günden bugüne, 7 farklı doktora gittim (1 profesör, 2 doçent, 1 yar. doçent ortopedist, 1 doçent fizik tedavici, 2 uzman spor hekimi).
2 kere mr çektirdim. hepsi tek bir ortak noktada buluştu: ağırlık kaldırmak spor değil, sen iyisi yürü.
şu anki durumum:
sakatlandığımda, 86 kg( bar dahil değil) bench yapabiliyordum. şu anda 20 kg yapıyorum. ağrı devam ediyor. biceps, triceps, sırtta problem yok. problem yok dediğim, önceden 16 kg ile biceps curl yapıyordum. şimdi 6 ile yapıyorum ama yaparken bir ağrı yok. triceps ve sırtta da ağırlıkları azalttım, onlarda da ağrı yok ama benchte ağrı devam ediyor. spor öncesi çok iyi ısınıyorum, spordan sonra da 10 dakika germe hareketlerini yapıyorum. bunun yanında, haftanın 2 günü, rotator cuffları kuvvetlendirici egzersiz yapıyorum. spor yaparken duruşuma çok dikkat ediyorum. scapular egzersizleri yapıyorum. Mouse kullanırken kolumu uzatmıyorum. günde 20 dakika buz uygulamasına devam ediyorum.
işiniz zor ve sabır istiyor. allah kolaylık versin.
şu amcaya bir kulak verin,
www.youtube.com
  • marcelorios  (25.06.14 12:25:23 ~ 12:41:33) 
Spor hekimliği deyince aklıma ilk Bülent Zeren geldi, hastaları genelde profesyonel sporcular. Sporu kes demeyecektir. Gidip bir danışın İzmir'deyseniz.


  • Lim5  (25.06.14 13:11:14) 
Bezmialem'de Tolga Saka var.


  • arnold schwarzeneger  (25.06.14 13:34:12) 
arkadaşlar çok teşekkür ederim, yalnız belirtmeyi unutmuşum ankara'dayım. şehir dışına gidebileceğimi sanmıyorum.

marcelorios, abi geçmiş olsun. baya depresif bir tablo çizdin ama çok moral bozucu bir durum gerçekten de. epey zor bir süreç bekliyor anlaşılan..
  • mate soul  (25.06.14 14:11:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.