[]

Almanya hakkında bir kaç soru

Selamlar,

Frankfurt sehayatim olacak Temmuz'da. Bilenlerden aşağıdaki sorular hakkında bir kaç tavsiye alabilir miyim?

1. Temmuz ayında Almanya'da havalar nasıl olur?
Tek bir çift ayakkabı götüreyim istiyorum, yalnız yağmura karşı dayanıksız biraz, sorun olur mu bu mevsim?

2. İnternet için prepaid kart alacağım, nasıl bir şey tavsiye edersiniz? Hangi operatör mesela?

3. Çamaşır yıkama yerleri yaygın mıdır Frankfurt'ta?

Teşekkürler.

 
1- Ben geçen yıl Nürnberg'de temmuzda 4 mevsimi yaşadım. Çoğunlukla sıcaktı evet ama yağdığı zaman iyi yağıyor, görmüş oldum. O yüzden götüreceğin ayakkabı bence yağmura dayanıklı olsun, ya da 2 tane götür.

2- Ben Vodafone kullanıyordum, interneti ve şebeke kuvveti gayet güzeldi (köyde yaşıyordum ben) ama uzun süre kalmayacaksan mantıklı değil. İlk 6 aylık peşin ödüyorsun çünkü.

3- Bilmiyorum.
  • letheavendangered  (25.06.14 11:07:00) 
1) Ben gittiğimde ilk haftalar çok sıcak olmuştu ama sonra yağmuru da gördük. Bence her ihtimale karşı dayanıklı bir ayakkabı olmalı.

2) Ben blau diye bir operatörden hat almıştım. O zamanlar Türkiye ile en uygun konuşma paketi onlarda vardı, hala var mı bilmiyorum. İnternetini kullanmamıştım.

3) Almanya'nın genelinde çamaşır yıkama yerleri oldukça yaygın. Sıkıntı olacağını sanmam ki Frankfurt bir metropol.
  • gokyuzu gibi  (25.06.14 11:20:45) 
1. Gün icinde hava cok degisiyor, En az bir yagmurluk, yagmura dayanikli bir ayakkabi lazim olabilir. Sicaklik 18 ile 30 derece arasinda degisebilir.
2. Internet icin Ayyildiz www.ayyildiz.de eplus operatörünün türklere yönelik alt servisidir. 15euro 400MB internetir olur. 400MB den sonrada devam eder ama hiz limitlenir. 19cent türkiyedeki cep nolari ararsin. türkiyedeki sabit hatlari ve almanya icindeki eplus hatlari ücretsiz ararsin. Ama yine de hatti alirken bir kere daha sor.
3. Camasir yikama yeri cok frankfurtta, "Washsalon Frankfurt Germany" diye arattirirsan google da bulabilirsin ya da goo.gl Fiyat olarak da 1 makina camasir yaklasik 4euro olur detarjanla birlikte, kurutma da yaklasik 4euro dur.
  • emrahday  (25.06.14 13:19:14 ~ 13:20:37) 
Hindistan'ın henüz medeniyete erişememiş bölgesine gitmiyorsun. sorularının cevapları hepsi orada :)


  • gokhan atestepe  (25.06.14 13:32:38) 
havaların her zaman şaşırtma şansı var ama donmazsın

en uygunundan ortel, lebara, aldi kart alınabilir performans olarak avea gibiler. turkcell.de de iyi çekiyor.

laundry muhabbeti amerikadaki gibi her yerde bulunmaz ama ararsan bulursun her türlü. en kötü en yakındaki öğrenci yurdunu bul öğrenci gibi git hallet işini. 1 euro ya falan yıkama + kurutma halledersin.
  • giderbey  (25.06.14 15:18:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.