[]

ingilizce öğrenme hakkında

arkadaşlar şuana kadar herhangi bir kurs almadım. lisede gördüğüm kadarıyla yani. birde temel pc terimleri. şuan günlük kendimi zorlamadan 100 kelime ezberliyorum, çünkü bunun dışında ne yapmalıyım bilmiyorum. eğer kelime ezberleme işe yarar derseniz, günlük 200ü bulabilirim kendimi zorlayarak. lisede iyiydi, ama lisedekinin gerçekte olanla pek alakası olmadığını biliyorum. velhasıl neler yapmalıyım? nereden başlamalıyım?

önceliğim konuşmak değil. yazabilmek ve yazılanı anlayabilmek. fazlaca zaman ayırabilirim. nolur bir akıl verin.


 
kitap okucan haci abi. seviye seviye kitaplar var. baslarda bilmedigin kelimeler icin sozluk kullancaksin ama zamanla cumlede bilmedigin kelimeler olsa bile cumleyi ve kelimenin anlamini cikartabileceksin. bol bol oku.


  • she was my baby  (25.06.14 03:12:42) 
kitap okumanın daha öncesinde cümle kurma, zamanlara vs. bakmak gerekmez mi acaba?


  • icimdekibiri  (25.06.14 03:14:52 ~ 03:15:02) 
o dedigin seyler icin en iyi yontem kitap okumadir zaten. farkinda olmadan kaliplari kullanimlari falan ogrenirsin.

dedigim gibi seviye seviye kitaplar var. kendine uygun gordugun bi yerden basla, bi seviyeyi rahat okuyup anlamaya basladiginda da artir seviyeyi.
  • she was my baby  (25.06.14 03:17:07 ~ 03:18:21) 
peki bu kitapların tam adı nedir? yani ingilizcesinin yanında türkçesi de yer alıyor mu? örnek bir link gönderebilir misin satın almam için?


  • icimdekibiri  (25.06.14 03:18:17) 
buyuk bi kitapciya gidip ingilizce okuma kitaplari de, gosterirler zaten :) okuma kitaplari iste bildigin, hikayeler falan. turkcesinin olmasini tavsiye etmem, bi anlami olmaz ozaman.


  • she was my baby  (25.06.14 03:19:44) 
kendini zorlamadan her gun 100 kelime ezberliyorsan zaten baska bir sey yapmana gerek yok 1 sene sonra shakespeare okursun. gercekci olmak lazim biraz, 200u bulabilirim diyorsaniz bence super zekasiniz direk sozluk okuyun.

onun disinda kendinizi dile maruz birakacaksiniz. radyo film dizi kitap muzik.. internette talk radio bulun devamli acik olsun siz is yaparken evde hep dinleyin.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (25.06.14 03:21:00 ~ 03:21:42) 
@she was my baby , @babamasoliimbananickaldirsin arkadaşlar sağolun. yazdıklarınıza hitaben sizlere mesaj attım cevaplandırabilirseniz çok sevinirim. başka önerisi olan yok mu?


  • icimdekibiri  (25.06.14 03:29:33) 
kelime ezberlemek uzun vadede bir işe yaramaz, unutursunuz çünkü.
eski yöntemle sözlüğe bakarak kitap okumak çok verimsizdi, önermem. ama örneğin bir kindle alırsanız, bilmediğiniz kelimeyi seçtiğinizde sözlükte görebiliyorsunuz. farklı sözlükler de ekleyebiliyorsunuz. çok daha yararlı olacaktır.

  • yalnux  (25.06.14 04:16:30) 
ingilizce altyazili film/dizi izle. gunluk kaliplari ezberlemende yardimci olacaktir. yazi dili ile konusma dili farkli sonucta. oncelik yazmada olsa bile konusma dilini bilmek lazim.


  • fortisvita  (25.06.14 05:08:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.