[]

İşid nasıl şehirleri işgal ediyor ?

ya bunların toplam militan sayıları 50.000 değil mi ?

diyelim ki adamlar musul'u aldı.. sonraki hedef şam diyelim.. e bunlar topluca şam'a gitmese bile.. musulda çok az sayıda adamları kalır. üstelik onlarda hedef olurlar. bunlar hem şehir şehir gezip savaş yapıp hemde nasıl şehirleri kendi hakimiyetlerinde tutuyorlar ?

bunlara karşı baskın düzenleyen örgüt yok mu ? bunların ölülerin videoları çeken bir örgüt yok mu ?

 
9 bin

Yerel aşiretlerle iş birliği yapıyorlar, yerel kuvvetler garnizon olarka kalırken ışid'in profesyonel ve tecrübeli adamları sıradaki yere saldırıyorlar.

ışid'in farkı askeri bir mantıkla yönetilmesi, komutanları en dindar manyaklardan değil en çok askeri/çatışma tecrübesi olanlardan ve stratejiden anlıyan adamlardan seçiliyor.

başarıları sebebiyle en tecrübeli cihatçılarında hep ışid'e katıldığını düşünürsek az ama tecrübeli ve disipline bir grup oluşturmuşlar
  • efrasiyab87  (24.06.14 23:49:51) 
çok yüzeysel bir cevap olacak ama yine de yazayım. taban işid'i destekliyor, zaten bu şekilde ilerliyor bir açıdan.
tabi sadece küçük bir bakışla cevapladım ben. arkada dönenlerden bihaberim.

  • uzunuzunilgi  (24.06.14 23:53:37 ~ 23:54:20) 
Baiji'deki rafineriyi de aldıktan sonra resmen petrol zengini oldular.Dünyada şu an daha farklı bir yer edindiler ve devlet refleksiyle resmen malikiyi işgalci statüsüne soktular.
Kontrol altına aldıkları yerlerde halkın taleplerini karşılamakta daha başarılı ve organize biçimde çalışıyorlar.

  • labanon  (25.06.14 00:28:16) 
adamlar kafa kesip futbol oynama tarzı videolarla resmen PR çalışması yaptı, isimlerini duyan korkup kaçıyor zaten karşılarında duracak adam kalmıyor.


  • r_u_h  (25.06.14 00:33:51) 
- Her işgal ettikleri şehirde önce hapishanelerin kapısını açıp mahkumları silahlandırıp çığ gibi büyüyorlar.

- Silah ve logistik desteği de RTE'den alıyorlar.

- Rehin aldıkları insanların ülkelerinin hükümetlerinden de fidye ile mali sıkıntıyı çözüyorlar. (bizim konsolosluk görevlileri için 100 milyon, kamyon şoförleri için de 50 milyon dolar istiyorlar. Pazarlık devam ediyor)


bu şartlar altında Orta Doğu'da şehir işgal etmek Candy Crush'ta bölüm geçmekten kolay emin ol ki..
  • Fayfa  (25.06.14 00:50:49 ~ 00:52:08) 
zaten değinilmiş bu adamların içinde çok fazla profesyonel savaşçı var. çeçenistan, afganistan, libya, sudan gibi yerlerde savaş tecrübeleri olan adamlar.
ayrıca ışid amerikaya karşı tepkinin en yüksek olduğu sünni ağırlıklı yerlerde ilerledi. musulda zaten içerde kuvvetleri mevcut ki yerel hiçbir direnişle karşılaşmıyorlar. mevzideki askerleri öldürüyorlar sadece ki onlar da 20 li yaşlarında işi askerlik olmayan çocuklar.
ayrıca bu olayı "kuzey ırak petrolünün nereden pazarlanacağı" sorunundan da bağımsız düşünemeyiz. eminim bu adamlara bir şekilde yol verildi.
ek olarak ışid şii topraklarında ilerleyemez. iran şii bölgelerine adamlarını yerleştirmiştir bile. zaten açıklama yaptılar şiiler için kutsal bölgeleri koruyacaklarına dair.
  • zvonimir  (25.06.14 00:56:48) 
ambd büyükelçilerinden birinin açıklamasını okudum bugün biz silahlandırdık diyolla abdnin beslediği köpekte sağlam oluyor haliyle


  • gündüz m  (25.06.14 01:00:26) 
kesinlikle o isin icinde bir is var. aksi halde ister halk desteklesin ister bilmemne olsun musulu, baijiyi oyle al gulum diye yar etmezler.


  • kartonpiyer  (25.06.14 17:52:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.