[]

Uzun yol-şehir içi

2 sorum olacak
arabaya az yaktırmak için (model dizel vs değil genel bilgi olarak) devir aralığıyla mı ilgili mesela 90 km de 1,7 devir çeviriyor sabitlesem 120 de 2,1 devir felan çeviriyor hangisi daha az yaktırır cruise ile yada 70 mi oda bayıyo 7. Viteste araç hemen 6 ya atıyor tekrar 7 ye felan tüketimi sikiyor (araç 1,4 benzinii 180 beygir) yada başka tavsiyeniz varmı araçlar uzun yolda kaçla en verimli gidiyor (birde cruise mı mantıklı yoksa pedalla yerine göre ayarla olm makine senden zeki olamazmı diyorsunuz)
Diğer sorum ise şehir içinde napıyoruz 39-41 kuruş aralığında yakıyor şuan araba doldurup sayaç sırlayıp bidaha alınca parayı km ye bölüyorum araçta 7.8 gösteriyor genel tüketimi... Ve olabildiğince sakin kullanıyorum araç 2000-2100 aralığında atıyor hep dikkat ediyorum abanmıyorum gaza buradaki asıl sorumda yokuşlarda dsg sapıtıyor arkadaş vallaha dikmende 6000 devir gördüm ben yarışırken bu kadar görmüyorum gözüm ya sora düz yola çıkıyor hala atmıyor belli bi süre bende artık alıyom manuele 3000 de bir baymıcak şekilde atıyorum ne kadar doğru bu hareketu yapmamı dersiniz ne dersiniz ne dersiniz?

Bonus soru olarakta: şimdi kitapçığında hani tanıtımfa şehir içi 7,5 yazıyor (nispeten tutuyor 7.7-7.8 altına inemedik ama gene başarılı diğer markalara göre) demem oki şehir dışı değeride 5.1 ha işte bunun için hadi 5.5 olsun olurmuki hiç uzun yol yapmadım daha...

 
abi ilk olarak noktalama işaretlerine dikkat ediyoruz. çünkü yazdığından bir şey anlaşılmıyor. anlamak için 2 defa okudum her satırı.

180 beygir benzinli ve otomatik araç için şehir içi 7,8 iyi bir değer bana göre. ayrıca yokuş çıkarken 6 bin devirde çıkması da normaldir. yokuş çıkarken araba bağırmalıdır. yoksa motor boğulur. düzlüğe çıktığında da gaz pedalını komple bırak sonra tekrar çok az dokunarak bas. vites yükselecektir. pedala ne kadar çok basarsan o kadar devirli gider araba bu arada. örneğin pedala dokunursan 7 ile gider, yarım gaz yaparsan 6'ya düşer. Tam gaz yaparsan 5'e falan düşer. O senin pedala basmanla alakalı bir durum.

Son olarak 90 ile gitmek 120 ile gitmekten daha ekonomiktir. 80 daha da ekonomiktir. Ancak senin dediğin gibi vites düşüp yükselmemeli. Sabit devirde gidersen daha ekonomik olur. İvmelenmen sıfıra yakın olacak.

ekleme: hız sabitleyici de ekonomik olabilir. Ancak hız sabitleyicinin temel amacı ekonomi değil hızı sabitlemektir. yokuş çıkarken hızın sabit kalması için vites küçülterek gider.
  • himmet dayi  (24.06.14 23:00:14 ~ 23:02:07) 
cruise ile 110 a bağlarsan hem kanser olmadan gidersin hem de az yakarsın.


  • mosakale  (24.06.14 23:54:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.