[]

kiracinin evi boşaltma süresi ne kadardır

icinde bulundugum evi ev sahibi boş satmak istedigi gerekcesiyle boşaltmak istedigini söyledi. ne zamana kadar evi bosaltmama hakkım var? sözleşme bitti ama zannedersem iki taraf itirazı olmassa her yıl yenileniyo. sorum evin icindeyken satilmamasi durumunda.




 
15 gün. çıkmazsan oyarlar adamı. zorla çıkartır. sözleşmen bile yok lan!


  • teknikekip  (24.06.14 22:32:31) 
İki taraf da aksi bildirimde bulunmazsa sözleşme aynı şartlarla 1 sene daha uzar.

Sözleşmen varsa kimse seni çıkaramaz. Evi boş satıcam diye de çıkarma bahanesi olmaz. Evi içinde kiracıyla satar, evi alan adamın başka evi yoksa o zaman seni birkaç ay içinde çıkarabilir.
  • cakabo  (24.06.14 22:36:48) 
mümkünse ev sahipleri cevaplamasin :)
sözleşme söyle yanlis bilmiyosam diyelim 2 yillik sözlesme yapildi ocak ayinda. eger itiraz gelmezse iki taraftan da her yilin ocak ayında sözlesme yenileniyo sözlü olarak otomatik olarak.
bi de söyle bi yazi var mesela

Taşınmazı yeni satın alan malik içerideki kiracıya satın aldığı tarihten itibaren 1 ay içinde ihtarname göndererek kiracının tahliyesini talep edebilecektir. Ancak bu şekilde kiracının 6 ay daha kullanım hakkı mevcuttur.
  • sylow  (24.06.14 22:39:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.