[]

Japonca öğrenmek.

İyi akşamlar,

Son zamanlarda (şöyle bir 1 yıldır falan) Japon dili, kültürüne karşı oldukça ilgiliyim. Japonca öğrenmeyi de baya istiyorum. Konuşma klavuzu almıştım bir ara, öyle arada bakar birkaç şey öğrenirim diye; ama pek olmadı. Memrise'den başladım şimdi, çok eğlenceli bir siteymiş bu arada, gayet güzel takip ediyorum. Zaten bir hayli de anime izliyorum. Ama en azından biraz daha ciddileşmek için bir kursa, derse falan gitmek istiyorum. Kurs yeri önerileriniz var mı? Galatasaray üniversitesi'nde var, kendi öğrencilerine indirim yapıyordur herhalde? Ama eğitim nasıl? Bir de Bilgi Üniveritesi'nde var Japonca dersleri, şimdi düşündüm, dışarıdan misafir öğrenci olarak katılım mümkün müdür? Bir öğrencinin kime ne zararı olur, değil mi?


 
japon konsolosluğuyla ya da kültür merkezi varsa orayla konuşabilirsin. kore dili için ankarada kore kültür merkezi eğitim veriyor mesela(konsoloslukla bir çalışıyorlar). konsolosluğa gidip ben size hayranım dilinizi öğrenmek istiyorum dediğinde sevgi ve şefkatle yardımcı olduklarını yönlendirdiklerini duydum. internet sitesi varsa oradan da bakabilirsin.


  • biyik  (24.06.14 22:29:29) 
Taksim'deki Japon kültür merkezi'ne gidin. Muharrem-san çok konuşur, tek sıkıntısı o.


  • hiko seijuro  (24.06.14 23:10:33) 
ben de sizinle aynı durumdayım. Anime ve japon-kore filmleri izlemeyi çok seviyorum. üniversite yıllarında ben de araştırmıştım. Arkadaşların söyledikleri yerler var. Sanırım İTÜ'de de vardı galiba. son senemde açmışlardı galiba yanlış hatırlamıyorsam.

Abim geçen sene 1 ay kaldı japonya'da. kendisinin bir ilgisi alakası yoktu. ama dönünce öve öve bitiremedi. şimdi o'da benim kadar hayran kendilerine. Ailecek seviyoruz yani :D

ben zamanında netten Japonca dersleri bulmuştum. Oradan çalışmıştım biraz. tek sıkıntısı japonca-ingilizce olması. araştırırsanız bulabilirsiniz.

ama dili tam olarak öğrenmek ve kanji olarak yazmak istiyorsanız kursa gitmek şart gibi.
  • arşivci  (24.06.14 23:41:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.