[]

[ inşaat ] Suudi Arabistan'da inşaat işi?

Ankara'da iyi bi inşaat firmasında çalışan İnşaat Müyendizi :) bi arkadaşıma Suudi Arabistan Riyad'da gökdelen işi teklif etmişler.. Çocuk bileceğiniz üzere gidip inşaatın yürütülmesinden sorumlu olacak. İş tecrübesi yaklaşık 2 yıl, aynı şirket gönderiyor kendisini..

bu durumda Arabistan'daki inşaat işleri konusunda bilgisi olan birisi bu konuda yorum yapabilir mi? Gitmeye değer mi? Yaklaşık 5.000 TL gibi bir maaşı olacak.. ortam çok mu korkunç orada yoksa biz Arabistan'ı yanlış mı tanıyoruz? :)


 
Oradaki hayat şartlarına ve sıcağa dayanablirse başka bir sorun olmaz. Bence sıcak ve sosyal hayat büyük mesele. 3 bin dolar yeni mezun adama iyi bile bence ben 2500-3000 e falan gönderiyorum.


  • ozdek  (20.06.09 12:23:36) 
hmmm aslında yeni mezun diyoruz ama 2 yıl kısa bir süre mi? opel showroom, bi kaç bina ve büyükelçilik inşaatı tamamladı kendisi.. tam olarak bilmemekle birlikte bu tecrübe çok mu az? hmm.. hatta ben sana özelden şirket adı vereyim de tam olsun :)


  • enola gay  (20.06.09 12:37:02) 
türki cumhuriyetlerde bu rakamın çok çok altında, hele ki 2 yıllık tecrübesi olan mühendise ama bir de şöyle bir durum var, duyduğuma göre dubai hariç arap yarımadası her anlamda çok kötü, hatta o kadar kötü ki libya bile daha iyi olduğu söyleniyor.


  • roadrunner_merlin  (20.06.09 12:37:57) 
fas'a gitse en fazla 2.000 $ alır, fena para değil bence de 5.000 tl.

en kötü ihtimalle, bir sene çalışır basar gelir ondan sonra, cebinde güzel para, bir senelik de yurtdışı deneyimi olur. ben aynısını yapmıştım fas'a giderek.
  • sangria  (20.06.09 14:47:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.