[]

Arkadaşa hayat tavsiyesi lazım..

Üniversiteden eski bi arkadaşımın tavsiyelerinize ihtiyacı var. Zira ben aylardır oturup konuşuyorum kendisiyle ama nafile. Burada herkesin tatlı dille de olsa, en sert tavırla da olsa en dürüst ve samimi cevapları verdiğini biliyorum.

Herhangi bir arkadaşım olsa bu kadar üzerinde durmaz geçerdim ama en kötü zamanlarımda beni karşısına oturtup saatlerce konuşup saçmasapan kararlardan döndürmüşlüğü, çok derdime çare olmuşluğu var.Böyle ciddi bir kararda aynı şeyi yapmazsam,ilerde pişman ve üzgün olduğu günleri görmek istemem.

Biraz anlatayım..Kendisi 30 yaşına yeri girdi, yurtdışındaki 2 yıllık yükseklisansı saymazsak bu yaşa kadar hep ailesiyle yaşadı. Bundan da rahatsızdı. İyi bir holdingde iyi de bir maaşla çalışıyordu. İş hayatının ona göre olmadığından bahsederdi hep, sonunda istifa etti. Birkaç ay sonra da kitap yazmaya başladığını ve artık hayatını böyle kazanmak istediğini söyledi. Ailesi başta karşı çıktı ama saygı gösterdiler.

Aile durumları hep iyiydi. Ama babası geçen sene kansere yakalandı, ev arabalar ne varsa sattılar, maddi manevi ilk defa bu kadar zora girdiler.

Tam atlattılar her şey normale dönüyor derken pat diye geçen ay evleneceğini söyledi. 41 yaşında editör bir kadınla. arkadaşın birkaç yazısını bir dergide yayınlarken tanışmışlar, sonra arkadaşa çok yardım etti zaten birden çoğu yerde yazısı çıkmaya başladı.

asıl olay şu ki; arkadaşın geçen sene bi ilişkisi vardı ve sonrasında ayrılsalar bile hep bu kızı anlatırdı. daha 4 ay önce kızı aramış tekrar görüşmek için ama kız kesin bir şekilde yeni bir ilişkisi olduğunu ve artık onunla ilgili sayfayı kapattığını söylemiş. bu olaydan 1 ay sonra da bu kadınla tanıştılar. 2 ay içinde de evlenmeye karar verdiler. temmuz sonunda evleniyorlar.

Bunun çok ani ve büyük ihtimalle de eski sevgilisine tepki olarak verilmiş bir karar olduğunu söylüyorum. en azından bir süre daha birbirlerini tanımalarının iyi olacağını, aradaki yaş farkının ilerisi için sorun olup olmayacağı ile ilgili iyice düşünmesi gerektiğini söylüyorum. ha olabilir, belki de aşık oldular belli mi olur diyorsunuzdur belki, onu da sordum "aşık mısın?" diye hiçbir cevap vermiyor.

yanyana durduklarında kadın teyzesi gibi duruyor ama halinden çok memnun tabii,çıtırı kaptım diye düşünüyordur. bir dediğini iki etmiyor, bütün hesapları kadın ödüyor. iş anlamında da yardım ediyor her türlü.

şimdi mantık evliliği gibi duruyordur biliyorum, alan razı veren razı diyebilirsiniz ama ne kadar sağlıklı sizce, özellikle ilerisi için, 9 yıl sonra kadın 50 yaşında olacak, arkadaşım sadece 39.

bu durumu deneyimleyen, etrafında tanık olan varsa paylaşıp tavsiye verebilir misiniz, ne yapmak lazım?

 
30'a 41 sorun değil de 39'a 50 mi sorun?


  • baldur  (24.06.14 21:56:45) 
@baldur; bence 30 a 41 sorun, 39 a 50 facia olabilir.


  • lambada  (24.06.14 21:58:25) 
Bence 30 yaşındaki bir adam kararlarını kendisi verebilir ve vermeli. Kaldı ki evleneceği kişinin arkadaşınızdan bir çıkarı yok bile. Ortada herhangi bir zarar söz konusu olmadığına göre bırakın istediklerini yapsınlar. 9 sene sonra ne yapmak isteyeceklerini de zaman gösterir. Evlenip ayrılsalar ne olacak sanki?


  • pandispanya  (24.06.14 22:00:21) 
sana göre doğru olmayan başkasına göre de doğru olmayacak diye bir şey yok. isterlerse evlenirler, isterlerse 2 gün sonra boşanırlar. 30 yaşında adamın sizin ya da bizim tavsiyemize ihtiyacı yok. varsa bile kimseyi dinlemeyecektir, dinlememelidir de. hata bile yapıyor olsa 30 yaşında kimse karışmadan özgürce hata yapabilmeli insan, rahat bırakın.


  • instant crush  (24.06.14 22:00:33) 
yaşlandıkça aradaki tecrübe farkı kapanır. 19'a 30, bir de 59'a 70. hangisinde hyaş farkı daha önemsizdir.


  • baldur  (24.06.14 22:01:13) 
@vgerty; ilkokuldan bu yana -de konusunda yanlışımı bulan varsa büyük para ödülü veririm :)) neyse konumuza dönelim.

buna benzer olay gören/duyan/yaşayan/tavsiye vermek isteyen var mı?
  • lambada  (24.06.14 22:01:21) 
Hata bile olsa birak yasayarak gorsun,sonrasinda aklinda soru isareti olmasin.bence ortada sorunda yok,belki guzel vakit geciriyor ve yanindayken mutludur arkadasin.evlensinler yani.


  • brnbrs  (24.06.14 22:03:25) 
Arkadaşı burada anlatılan kadar biliyoruz, kadını ise hiç bilmiyoruz. Kendinden 11 yaş küçük biriyle evlenen kadın da bir şeyler biliyor, düşünüyor ya da hissediyor olmalı. Eğer kararları bu ise, bu insanlar yetişkin kişiler olduklarına göre, çevreye karşı kaldıkları bu zor durumda destek olmak gerek. Yaptıkları şey yanlışsa - bazı yanlışlar yapılarak öğrenilir - bu da arkadaşın yaşayarak öğreneceği bir şey olabilir; dünyanın ilk veya son boşanması olmaz. Belki de mantıklı bir şey yapıyorlar ve biz bunu değerlendirecek durumda değiliz.


  • aychovsky  (24.06.14 22:05:59 ~ 22:08:48) 
duyuruyu açan lambada'ya biraz fazla yüklenmişsiniz.

yaş konusunu hiç kafama takmıyorum bile. ama hararetli bir ayrılık üzerine bu kadar kısa sürede alınan bir evlilik kararı, genelde yara saran karşı cinse hissedilen yoğun duygular temellidir. geçicidir, evliliğin temelini oluşturacak kadar güçlü değildir.

sebebi ise kişi eski sevgili yarasını atlattığında resmen yeniden doğar, sonra nasıl bir hata yaptığını anlar. en fena arada kalan da evlendiği kişi olur.

kısa kesmek gerekirse...

1. yaş konusunun lafı edilmez, ayıp. 10 yaş hele günümüzde bir halt değil, lambada orada hatalı.

2. "aşık mısın?" sorusuna cevap dahi veremiyorsa o en büyük kırmızı bayraktır.


sonuç olarak, tutkulu bir ilişki sonrasında yaralar tamamen -başka bir kadına ihtiyaç olmaksızın- sarılmadıkça alınan her evlilik gibi ekstrem bir karara çok dikkatli yaklaşmak gerekir. ayrılık, insanda travma yaratır ve travmalı bir beynin doğru karar verdiği görülmemiştir. travmalı hal atlatıldıktan sonra hakikaten arada kalan karşı taraf olur. yazıktır, yapmayın bunu kimseye.

timeline:

X
X - ayrılınan dönem
X
I
I
I - ayrilik sonrası yaşanan, saçma kararlar alınan, garip hissedilen siksok dönem. kişi kendini bu dönemde ne kadar kişisel gelişime verirse o kadar karlı çıkar.
I
I
I
I
I
Y
Y
Y - yukarıdaki siksok dönemden çıkıldığında yaşanan "ollley!!!!" dönemi. siksok dönemde alınan kararlara gülünür geçilir. evlilik gibi bir karar alındıysa, hele aşık olunmayan birine karşı...işte o zaman durum göte girer. boşanmak kolay değildir, yıpratıcıdır, masraflıdır.
Y
Y
Y
Y
Y


ana fikir: siksok dönemde bahçeye ağaç falan dikin. evlilik kararı almayın. ha karşınızdakini hakikaten deli gibi seviyorsanız alın, alın da bir sene bekleyin yine de. kafanız toparlansın. fotoğraf makinesine lens alırken bir ay düşünüyor millet, evlilik kararı 2 ay alınmaz, alınması da gerekmez dünyaya çarpmak üzere olan bir meteor yoksa.
  • Lorik Cana  (24.06.14 22:27:09 ~ 23:26:25) 
abi "normal şartlarda" herhalde bana ne..herhangi biri söylese "mutluluklar" der geçerim. daha en başından yazdım, zamanında çok konuda bana yardımı oldu, yanlış kararlardan döndürdü.

aşık maşık değil bu arkadaş, soruyorum ne bir şey söylüyor, evlenecek adam ölü balık gibi bakar mı, gözlerinin ışıldaması lazım..

zor günler yaşadı, bir şekilde tutunmak ve maddi/manevi eski günlerine geri dönme mantığında belki de bilinçli olmadan böyle bir karar almış.

4 ay birini tanıyıp evlenmek için yeterli bir süre mi sizce, hem de böyle bir yaş farkı varken?? kardeşiniz/abiniz bigün pat diye böyle bi kararla gelse ona ne derdiniz, nasıl konuşurdunuz, böyle bir şey yaşadınız mı ne tavsiye ediyorsunuz, bunları öğrenmek istedim..

yoksa ben de çok mutlu olmasını isterim, ha koca 30 yaşında adam, tabii kendi kararını verir ama sağlıklı bir süreçte bu kararı vermiyor. olay bu zaten.
  • lambada  (24.06.14 22:33:20 ~ 23:25:28) 
4 ay? ustumuze iy'lik sa'lik...


  • o da olur  (24.06.14 22:36:47 ~ 22:37:38) 
tepki anlamında tamamen haklısın, kuzende bi elemanla beraberdi üniversitedeyken, ayrıldılar 6 ayda evlendi eleman. yapmasın etmesin demek olmaz da en azından beraber bir tatile çıksaydılar iyiydi


  • selam  (24.06.14 22:40:40) 
biraz kafasını dağıtmaya çalışmak yapabileceklerinizden en iyisi. bir güney tatilinde alacağı ufak bir gülücük, ya da laflayacağı bir kadın bütün bakış açısını değiştirebilir, "napıyorum lan ben apar topar" diye kendini sorgulatabilir.

zaman, zaman, zaman.

SAKIN yaştan saldırmayın, SAKIN kararinin yanlış olduğunu ima etmeyin. sadece böyle bir karar için çok erken olduğundan bahsedip, onunla el ele yürüyün. karşısında durmayın, zira ona yaştan veya başka bir noktadan saldırdığınız an savunmaya geçecektir. kötü olan da siz olacaksınızdır.
  • Lorik Cana  (24.06.14 22:51:12) 
bırak evlensin görsün ebesini.. sonuçta yaş farkı vs. önemli değil.. bir insanın evlendiğinde salaklık yaptığını anlaması için yaş farkının olması gerekmiyor.. her şekilde karşı olduğum bu kurumla ilgili düşüncem bunlar.. evlensin beraber yaşasın ne olacaksa olur.. sen bir şey yapamazsın.. çevremde çok var 10 yaş genç adama sarkan kadın.. ha aşk, tutku, bunlar geçici süreçler.. o nedenle bırak da o süreçleri arkadaşın yaşasın))

sevgi ve saygı
  • ensalak  (24.06.14 22:59:48) 
"Sana ne" değil tabii ki.

Iyi arkadaşlar böyle zamanlarda belli olur, sen yanlış yaptığında sana dışarıdan tavsiye verecek, gerekirse seni o durumdan çekip alacak, nutkun bile tutulmuş olabilir. Sonra pişman olacağı bir hareketini flag'lemek çok doğru.

39 50 gerçekten facia olabilir, mantık evliliği ise iki kişi için de mutsuzluk olabilir.

Sen çekincelerini anlat, bu duyuruyu göster gerekirse, belki de ailesine yakınsan bi çıtlat.
  • [silinmiş]  (24.06.14 23:20:45) 
"Aşık mısın?" sorusuna karşı cevap veremiyorsa ve buna rağmen kendisinden 9 yaş büyük kadınla evleniyorsa, ben o arkadaşımın aklını başına getirmek için her türlü yönteme başvururum. "Her türlü" yönteme.

Sen boşver buradaki "karışma" diyenleri. Arkadaşın mutsuz olacak ve o kadın tarafından kullanılacak.
  • hiko seijuro  (24.06.14 23:23:33 ~ 23:25:13) 
bu durum yanlış olsada ne kaybederki. hayat işte.


  • gokhan atestepe  (26.06.14 01:35:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.