[]

Ogrenci vizesinin yetismemesi

Daha once hic herhangi bir avrupa ulkesinde universiteye kabul aldigi halde vizesi yetismeyen kimse oldu mu? Oyle bir olay duydunuz mu? Almanyadan bir aya kadar kabul alacak gibiyim ama konsoloslugun sitesinde vize icin bekleme suresinin 4 ay kadar surebilecegine dair bir uyari yapmislar bu da toplamda 5-5,5 ay falan yapar yani ilk donemin yarisi bitmis olur. Kabul alindigi halde vizenin geciktigi bir durum oluyor mu, bu durumda ne oluyor merak ediyorum. Deutschstudentta cevap alamadigim icin buraya soruyorum.




 
bir tanidik ya da tanidigin tanidigi varsa sordurun gitmek gereken zaman yaklasinca. bu sekilde alman konsolosluk kapisindan girip yarim saat sonra turist vizesiyle cikan gordum. vize gorusmesinde gorevli kadin ben senin dosyani onayliyorum, dosyani gonderecegiz almanyada inceleyecekler bir de cok cok buyuk ihtimal yakinda gelir vizen demisti, gorusme sirasinda soyleyebilirsiniz eylulde basliyor okulum su su tarihlere bilet alacagim diye. almanlar sallamayabiliyor senin gitmen zamani sorduracak birisi varsa cok iyi olur. oyle bir durum olabilir yani, bir sonraki doneme aksayabilir gidis. benimki 1 ayda mi 1bucuk ayda mi ne gelmisti bu arada.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (24.06.14 20:21:21) 
Ya benim turistik vizem 3 gunde cikti, gecen yil da 20 gunde uzun sureli vize alip orda oturm iznine cevirdim zaten ama simdi garantor, almanyadaki yabancilar ofisi vs daha farkli olacak. 1,5 ayda ciksa tam yetisecek gibi. 1 ekimde baslayacak dersler.


  • letheavendangered  (24.06.14 20:26:24) 
oturum izni varsa niye onu uzatmadiniz/cevirmediniz? turkiye'ye gidip oradan basvurun mu dediler?

ne kadar dogru bilmiyorum ama garantor yerine bloke hesap kullananlar surecin daha kisa oldugunu soylemisti. bilmiyorum eger garantorun gecmisini falan incik cincik arastiriyorlarsa dogru olabilir. finansal belgeleri vs dizmeden zaten garantor o mektubu alamiyor bir daha arastirirlar mi bilmem. benim garantorle basvurmustum.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (24.06.14 20:33:52) 
Gecen yilki ogrencilik degildi, asistaikti cunku ve gecen yildan bu zamana kadar yasal olarak orda kalacak bir yol bulamadim. O yuzden yeniden basvuruyorum. Keske bloke hesap acacak maddi durumum olsa ama ben daha 1000 euroyu denklestiremedim. Gidince de orda is bulup kendim para kazanacagim zaten, aileden destek yok, garantor de formalite. Hatta garantor ortada yok aslinda henuz. Dinci derneklerdeki amcaciklardan birisi ben birini bulurum formalite garantor olarak dedi, hala ona guveniyorum :)


  • letheavendangered  (24.06.14 20:37:45) 
hmm, garantorluk ciddi bir olay. ben letheavendangered dan sorumluyum okudugu okul boyunca butun masraflarini karsilayacagim diye imza atiyor garantor. ayrica butun kredi odemeleri, giderleri vs cikinca net aylik belli bir gelirinin olmasi lazim garantorun. altina aldigi kisiyi gecindirebilecegini ispatlamali yani belgelerle, maas bordrosuyla vs. amcacikla bir daha konusun, irtibati koparmayin bence :)


  • babamasoliimbananickaldirsin  (24.06.14 20:58:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.