[]

su tospaası

ablam şu bıdıkları bıraktı bize bi kaç günlüğüne.

1) yem ne kadar vereyim, kaç tane vereyim? büyük olan küçüğün hakkını yiyor hep çok ayıp ediyor, nasıl engellerim?

2) suyunu ne sıklıkta değiştireyim, soğuk/ılık fark eder mi?

teşekkürler.

 
1- birbirinin yemini yememesi icin ayri yerlerde dururkeen onlerine at yemlerini. cok fazla yem verme. elinde nasil yem var bilmiyorum ama abartmadan ver az bir parca

2- oncelikle dinlenmis su ile degistirmen lazim. 2-3 gunde degistirsen iyidir. zira kokuyor uzun sure degistirmezsen.
simdiden bir pet siseye su koy kenarda dursun. mumkunse icme suyu kullan.
  • exlibris  (24.06.14 18:27:35) 
Ablana sorsan? Bence çok iyi fikir çokta güzel fikir.


  • karsinin aksisi  (24.06.14 18:33:30) 
@karsinin aksisi sordum zaten. çok tatmin edici cevaplar alamadım (ver işte sabah, istersen akşam da ver fark etmez. bilmem ki çok pisse değiştir musluktan koy su gibi). o yüzden.


  • i was me but now he s gone  (24.06.14 18:36:31) 
oy pek minnoklarmış^^ kafaları büyüklüğünde olacak kadar olsun en fazla yem miktarı, sen tüm kutuyu döksen de yemem demezler çok açgözlü oluyorlar. Miniğe yem attığında büyüğü oyala biraz ya da çıkar gezdir falan. Çeşmeden koyma suyu, ısıtmana gerek yok hava sıcak olduğu için. Mümkünse biraz güneşlendir bir de


  • mayaa  (24.06.14 18:44:44) 
haddim olmayarak bir şey söylemem gerekiyor:

- bu su tospaalarının adı "kırmızı yanaklı singapur kaplumbağası"dır. rekabetçi bir türdür. küçük olanı ayırmazsanız, yetersiz beslenmeden büyük ihtimalle ölecek. ayrı bir kapta bakılması gerekiyor.

- uzun süre suyu değiştirmenin yanı sıra, bu kaplumbağaların yüzecek ve kendini kurutacak alana ihtiyacı var. yani aslında şöyle 4-5 parmak (min) ideal olarak da 10cm derinlikte su gerekiyor. ayrıca üzerine çıkıp kendini kurutacağı, güneşleneceği bi yer lazım. çünkü vücut ısısını dengelemesi gerekiyor bu arkadaşların. kısacası, şu iğrenç kaptan önce bi kurtulun. plastikçilerde 20-30lt'lik kaplar satılıyor. altı tekerlekli. taşıması da kolay. 20-30tl max. hayvanlar bi rahat etsin. zaten büyüyorlar, yakında oradan kaçarlar.

- suyu değiştirmelisin, zaten çok az su var. bakteri üretecek. ne kadar çok su o kadar iyi. pislendikçe temizlemelisin. çok soğuk su iyi olmaz. çok sıcak da olmamalı. kaplumbağaları kenara koy ve kabı temizle, daha sonra içine koyarsın. kışın su temizliği yaparken ılık su önemli. aklınızda olsun.

- kışın bakımda dışı metal kaplı (cam değil) bir su ısıtıcısı kullanın. sıcaklığı 22-23 dereceye getirmeniz yeterli. elektrik faturanıza 2-3 tl yansır. ama hayvancağızlar vücut ısısını ayarlayamadıkları için şekilden şekile girip kış uykusu benzeri bir modda ölmezler.

- yem olarak kuru granül yem kullanabilirsin. tavuk eti vs vermeyin. çok hızlı büyürler. bakmayın masum gözüktüklerine, bu arkadaşlar suda çok hızlı yüzerler ve iyi avcılar aslında.

bütün bunları neden mi yazdım? çünkü allahın belası pet shop'lar yüzünden bu hayvancağızları sakız gibi satıyorlar ve sonra ölüyorlar. yazık günah gerçekten. ufacık bi sistemle gül gibi yaşar bu keratalar. zamanında yurtdışına giden bi arkadaşım sayesinde evime misafir olan bi kaplumbağa şu an 7'inci yaşını kutluyor ve 20cm büyüklüğe ulaştı. ayı gibi oldu kendisi. şu an balkondan selam söylüyor.
  • calucifer  (24.06.14 18:46:14) 
@calucifer +1 yzik gunah, kabi degistirin acilen.


  • yigitovic  (24.06.14 20:13:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.