[]

içim boğum boğum, lütfen yardım

kafam stresten çalışmıyor, salak gibi bakıyorum, bildiğim şeyler aklıma gelmiyor ve bu durum da çalıştığım iş pozisyonunu tehlikeye sokuyor. hızlı, pratik ve yaratıcı olmam gerekirken 3 aydır resmen gerizekalılaştım. 15 dakika önce bana söyleyen şeyi stresten hatırlamıyorum. hatırlayamadıkça saç diplerim terliyor, daha da stres oluyorum.

böyle olunca da huzursuz, insanlarla konuşmayan, insanları dinliyormuş gibi yapan bir adam oldum ve kendimden de hepten nefret etmeye başladım. en sevmediğim insan tipiyim şu anda. üstüne bir de kafam çalışmamaya başladı. hazırcevaplığım gitti, çözüm üreten, tak diye sorunu çözen adam gitti, bildiğin sığır gibiyim. ve bu psikoloji ile iletişim departmanında durmam çok zor.

içimdeki şu lüzumsuz seratonini inhibe edecek acil bir ilaca ihtiyacım var. bana iyi gelmeyenleri yazayım; lustral, prosac, paxil.

1) ''doktora danışmadan bunları kullanma'' diyecek olan arkadaşım nolur sen cevap yazma olur mu? inan ki rica ediyorum. doktora çok gittim.

2) ''bunlarla kısa sürede sonuç alamazsın, en az 6 ay kullanman lazım'' diyen arkadaşım aynı şey senin için de geçerli.

3) 2 kere psikologa gittim bir tanesi ''bak bu akvaryumu görüyor musun'' dedi, akvaryumu kafasında kıracaktım, bu gibi basit telafiler de çözüm olmuyor.

4) çok gerginim belli oluyor mu? ''seninle mi uğraşacaz burada?'' diyen arkadaşım sen de cevap yazma, benimle uğraşma, soruyu okudun lütfen başka soruya geç.

5) mıy mıy cevaplardan sıkıldığım için kimse kusura bakmasın, özür dilerim. ''doğa, tabiat, yeşillik'' diyenin kalbini kırarım.

 
yoga.

edit: bir sürü yoga var tabi. bir sürü stil. ilgilenirsen zamanım olduğunda anlatırım bile.
  • qurant  (24.06.14 18:17:51 ~ 18:19:41) 
yarım ativan ama yeşil nasıl alıcan


  • partizan  (24.06.14 18:19:09) 
ajanda kullanmayı ve bunu alışkanlık haline getirmeyi deneyebilirsin. hatırlaman gereken hiç bir şey kalmaz, zamanını efektif kullanırsın böylece.


  • headredhead  (24.06.14 18:24:30) 
ya benim önerim de kızacakların arasındadır belki bilemiyorum ki :( ama et ye, kırmızı et. ben (hayvan sevgisiyle vs alakası yok, tamamen damak tadı meselesi) elimden geldiğince kırmızı etten kaçınan, hele son aylarda hemen hemen hiç yemeyen biriyim. ve bildiğin malım. mala bağladım. akıl-beyin-zeka-hafıza püfff, ne varsa uçtu gitti. özellikle hafızam. işte bunlar hep etsizlik :(


  • kerbeee  (24.06.14 18:27:16) 
ebeni öpecek kadar ağır spor yap. baya hard core. it gibi koş, eşşek gibi bisiklete bin, ağırlıklarla oyna. hem kafanı toparlarsın, hem de işine yaramış olur. (bir gün gidip, bir gün gitme)


  • klassno  (24.06.14 18:35:27) 
Montla sıç


  • kelepir  (24.06.14 18:37:41) 
İyi bi kavga.


  • sormayın bana sen o musun diye  (24.06.14 18:54:14) 
Once en kisa surede bir kan testi yaptir. B12, folik asit vs eksikligi olabilir. Oyleyse ya et/balik ya supplement. Degilse spor + sex. En net seratonin salgilatici 2 sey.

Ama bu saydiklarin bence b12/folik asit eksikligi gibi duruyor. Once kan testi.
  • alicia dominica  (24.06.14 20:30:58) 
Bir de lamictal diye ilac var. Normalde epilepsi ilaci ama mood stabilizer olarak da calisiyor. Bende ise yaramisti. Doktora danisip alabilirsin. Ama doktora danis almadan kesin.


  • alicia dominica  (24.06.14 20:32:47) 
yoga , meditasyon, alicia'nin dedikleri +

gün içinde yeteri miktarda su içiyor musun? su içmeyi unutuyor ya da erteliyorsan söylediğin belirtileri yapıyor. deneyimle sabit.

beyin kimyası ile ilgili önemli faktörlerden biri de kalsiyum+magnezyum+potasyum dengesi. biz günlük yaşamda kalsiyumu epeyce alıyoruz, potasyum da günlük gıdalarla geliyor ama magnezyum zayıf kalabiliyor. bu açıdan da bir tahlil yaptır. eksik varsa pratik olarak nasıl tamamlayacağını anlatırım.

vee omega 3. özellikle 20 yaşın altındaki herkesin mutlaka alması lazım. iyi bir balık yağı hapı al. marincap bende o kadar iyi etki yaratmıyordu, başka firmanın balık yağını aldım, gerçekten çok yararını görüyorum.

ama öncelikle kan ve idrar tahlili yaptır. bakalım ne çıkacak, ondan sonra eksikleri tamamlama konusunda yardımcı oluruz.

önemli bir işe başlamadan önce gergin, sinirli oluyor musun? adrenalin yüklemesi oluyor olabilir, sabahları spor yap.

Basit bir hareket anlatayım:
iki kolunu gergin şekilde yukarı kaldır, parmak uçlarında yüksel, ağaçtan meyve koparmaya çalışır gibi. vücudun gerilsin. başlarken derin nefes al ve nefesini tut bir süre. sonra aniden ağaçtan eline yılan böcek gelmiş de yere atıyormuş gibi ellerini yere doğru silkerken tuttuğun nefesini tek hamlede dışarı ver. iki-üç kere yap bunu.

seratonin geri dönüş inhibitörü olarak da çikolata bulundur. çikolata hemen yutma, ağzında uzunca süre tut. beyin "ohh ne çok çikolata geldi hadi seratoninler hücuuum" desin.
.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (25.06.14 08:21:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.