[]

erasmus kalacak yer (bremen)

arkadaşlar selam

bir konuda görüş soracaktım.
kış sezonu için bremen'de kalacak yer bakıyorum. gideceğim üni'nin içinde galileo diye güzel bir yurt var. ancak kontratı 1 yıllık yapıyormuş. benim kalış sürem 5 ay.. yurt görevlisiyle mailleşiyorum, kadın "ben kontrata not düşerim yarım da ederim zaten almanyada yeni semestr mart-nisanda başlar hani çok zorun olmaz ama tabi sen bilirsin en kötü durumda geri kalan ayları ödemen gerekiyor" diyor. sizce bu risk alınır mı? başından benzer bir olay geçen varsa bilgilendirirse sevinirim..

okul bir ev önerecek ancak evlerin bi kısmı kalabalık olabiliyormuş . birkaç arkadaşım gürültülü olabilir o evlere bulaşma tavsiyesinde bulundu. benim tez yazmam gerektiğinden açıkçası sakin ve okula çok uzak olmayan bir yer istiyorum.

bremende kalcak yer konusunda başka tavsiyelere de açık olduğumu belirteyim.

 
ev dediğiniz wg (wohngemeinschaft) denen her odasında birinin kaldığı ve ortak alanların olduğu bir yer. tez yazmacayacak olsanız fiyat da uygunsa kesin wg derdim. inanılmaz tecrübeler yaşarsınız, çok eğlenirsiniz. bence çok süper olur. ama erasmusta tez yazmak genel olarak zor iş. yani keşke şimdi gidip oranın tadını çıkarsanız da dönünce tez işine girseniz.


  • kaputt  (24.06.14 10:37:36) 
yani keşke ama zaten bayadır salladığımdan en azından kolaylamalıyım tezde..
normalde de çalıştığımdan bu 5 ay kafa toparlayalıp tez yazmak için önemli bir süre olacak.. bu evler peki çok mu her akşam parti modunda oluyor? çok bilemediğimden karşılaştırma yapamıyorum yurtla..

  • omonia  (24.06.14 10:45:01) 
olma ihtimali var. ama olmama ihtimali de var. sonuçta beraber kalacağınız kişilere bağlı. saygılı olmaları önemli tabii.


  • kaputt  (24.06.14 11:03:06) 
bremen erasmus gruplarından genel olarak ev kira işlerinin nerede döndüğüne ulaşmaya çalış. gumtree ve craigslist vs tarzı siteler olması lazım. ordan bence kendin bir ev tut,yani ev arkadaşı ol birilerine.

gecen sene bremene giden arkadaşım aynı sebeble yurt tutmamıştı.evleri de beğenmemişti okulun önerdiği ve kendi ev aradı bu şekilde.
3.kişi olarak bir eve çıktı ve çok huzurluydu düzenli olarak temizliğin yapıldığı herkesin okuluna baktığı arada travel yaptıkları bir ortamdı.

ama tabi gerçek erasmus bu kadar sakin değil:p tez olmasa daha iyi olabilirdi.

ps: bu arada kendisi 2 hafta ucuz bir hostelde kalıp o ara ev aramıştı ve ev bulmanın çok zor olduğunu söylemişti. almanlar yüzüne gülüp gülüp aramıyormuş,o türklüğüne vermişti bu sebebi,bilemiyorum.
  • rudeboy  (24.06.14 11:21:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.