[]

yurtdışı turları ve olası sorunlar

herkese selamlar. daha önce interraille avrupayı genel bi gezdim(baya sefil ve ucuza). bu sefer kız arkadaşımla kısa bi tatil yapmak istiyoruz. biraz daha konforlu ve tren saatidir, ucuz uçaktır düşünmeden halletmek istiyorum. turlara kaldı işim. şu iki turu beğendim ama niyeyse çok fena kekliyolarmış gibi geldi.
www.yakala.co
www.yakala.co

1) olası sorunlar ne olabilir? daha önce turla çıktıysanız nelerden memnun kalmadınız?
2) ben kendi başımıza gezelim, bu herifler oteli uçağı ayarlasın yeter kafasındayım. bu nedenle pahalı mıdır ücret?
3)bu adamlar bize kendi başına gezme fırsatı tanıyor mu? her şeyi beraber yapıyormuşuz gibi yazmışlar da kafileden bağımsız takılabilir miyiz?

 
kısaca diyebilirim ki turların en büyük özelliği ekstralardan ve öğle yemeklerinden sokmaktır. İncelerken bakmanız gereken şeyler "Tur fiyatlarına dâhil olmayan hizmetler" kısmıdır. Nedir ekstralara katılmadan daha ucuza gezebilir, öğle yemeklerini de turun götürdüğü değil dışarıdan halletmektedir.
Her ne kadar tur şirketlerinin hizmet kalitesi belirleyici olsa da yurtdışı turlar genellikle ortak tur olduğundan farklı acentalardan seyahat almış biçok kişi görebilirsiniz. Bu sebeple turun iyi kötü geçip geçmemesi %70 rehberle ilgilidir. Ayrıca bi rehber arkadaşımın hizmet sunduğu insanlara her zaman söylediği bi söz var beklentileriniz ne kadar düşükse alacağınız zevk o kadar artar.

verdiğiniz linklerde benelüks turu en uygunu zira sadece lüksemburg'da otel konaklaması veya akşam yemeği haricen gittiğinizde yüksek rakamlara tekabül eder.
  • emininsel  (24.06.14 09:55:31 ~ 09:58:07) 
Kişi başı 145 Euro kalan tur bedeli olup…
Vize ücreti (120 Euro)
20 Euro Seyahat sigortası
Venedik VAPURETTO Ücreti (15 Euro)
Yurt dışı çıkış vergisi: 15 TL

Bunları da ekle o fiyata. Ayrıntılarda yazan "ekstra"ları eklemene gerek yok. Onları kendin de ayarlayıp daha ucuza yapabilirsin. Ama muhtemelen o ekstraların yarısına da turla katılırsın, bazılarına katılmaya mecbur olursun. Ücreti böyle hesapla.

Kendi başıma da, turla da bolca gezdim. Turun en büyük avantajları:

- Minimum sürede maksimum sayıda şehir gezmek
- Otel, uçak, ulaşım ayarlamalarıyla uğraşmamak
- Tatili erken ayarlayamadıysan ucuza gelmesi (Kendi başına birkaç hafta önce uçak bileti almaya kalkınca çok pahalı oluyor. Tur şirketi bu biletleri çok önceden ve toplu aldığı için ucuza getiriyor)

En büyük dezavantajları:

- İstediğin/sevdiğin şehire istediğin kadar süre ayıramamak
- Genelde sabah hareketleri erken olduğundan gece eğlencesine kalmanın zorlaşması
- Oteller şehir dışında olduğundan gece eğlencesinin/esnekliğin çok zor olması (gece yarısından sonra otele dönüş yok vs)

Kendi başına gezme mevzuuna gelince: Biz de genelde öyle yapıyoruz turla. Turlarda durum şöyle: Sabah bir şehirden çıkıyorsun. Öğlen başka bir şehre varıyorsun. Seni 2 saat gezdiriyor tur rehberi. Sonra otele gidip yerleşiyorsun. Öğleden sonra için istersen turun ekstrasına katılıyorsun (biz genelde aynı ekstrayı kendimiz ayarlayıp ucuza getiriyoruz, ya da şehrin istediğimiz başka yerlerini geziyoruz). Bazen akşamları da ekstra oluyor. Ertesi gün sabah şehirden çıkılacak vakit belli oluyor, tura katılıp devam ediyorsunuz bu döngüye. Yani kendi başınıza gezmenize pek engel değil ama süreleri belirleme olarak ve özellikle gece eğlencesi açısından kısıtlanıyorsunuz.
  • long live rock n roll  (24.06.14 11:03:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.