[]

Canine Distemper (Gençlik Hastalığı) tecrübesi olanlar

merhaba,

1 hafta kadar önce sokakta bulduğum 2.5-3 aylık bi köpeği sahiplendim. bulduğumda göz burun akıntısı vardı ve bebeliğinden dolayı uyukladığını düşünüyordum ancak veterinere götürdüğümde gençlik hastalığı olduğunu öğrendim. şimdi her gün veterinere gidiyoruz, kusması çok olmadı, mümkün olduğu kadar maydanoz suyu içirmeye çalışıyorum. veteriner olumlu ya da olumsuz bir şey söylemiyor, köpeğim de bazen hareketleniyor -özellikle akşamları- bazen halsiz, bazen iştahı açık oluyor bazen kapanıyor. dün arka sol ayağına yakın bi yerden aşı oldu sonra hastalık seyrindekine benzer bi tik başladı aynı ayakta, aşı oldu diye öyle olduğunu düşünüyordum ama sinirsel evreye ait bi semptommuş.

bunları anlatmamın nedeni, hayvanı bu illeti atlatmış zatların deneyimlerini öğrenmek. internetten hastalık bakınca insanın içi kararıyor malum, bazısı hiç uğraşmayın uyutun diyor, ben hala umutluyum.

bebenin fotoğrafını da koyuyorum, güzel enerji gönderin diye. teşekkürler!

 
Cok tatliymis insallah atlatir. Bacagindaki tikler gecti mi yoksa devam ediyor mu? Sinirsel evreye gectiyse hastaligin prognozu kotu kabul edilir. Ama atlatan pek cok hayvan gordum sonucta biyolojik bir sistem yuzde yuz dogru yanlis demek mumkun degil. umarim sizin yavrunuzda atlatir uzun yillar arkadaslik eder size. Hayvanin yasadigi ortami surekli deterjanla falan temizlemekte fayda var agzindan, burnundan,derisinden virus surekli disari cikiyor. Ortamdaki virus yukunu hafifletmek bir nebze de olsa yarar saglayabilir. Sakin uyutmayin, hayvancagiza bir sans verin belki galip gelecektir.


  • marceline  (24.06.14 03:29:26 ~ 03:30:45) 
Hastalıkla ilgili bir tecrübem yok ama @marceline ortamın temiz tutulması gerekliliğinden bahsetmiş. Bununla ilgili olarak, deterjandan ziyade eczaneden zefiran alın, prospektüsünde yazan ölçeklerde suyla karıştırıp, yaşadığı ortamı onunla temizleyin. Dezenfektandır Zefiran. Virüs söz konusuysa, deterjandan daha başarılı sonuçlar verir diye düşünüyorum.


  • istinyede bekle  (24.06.14 11:32:01) 
İlginiz icin cok tesekkurler. @istinyede bekle , @marceline tikler kayboldu, zaten cok kisa surdu. Hastalik tutarsiz gibi ama iyiden kotuye de gitmiyor. Aksamlari gayet iyi, kosturuyor hatta. İstahi acildi, haslanmis tavuk, havuc, maydanoz, yumurta karisimi bi mama yaptik sildi supurdu.
Benim diger korkum, ben bu veledi aksamlari gezdiriyorum, her ne kadar kontrol etmeye calissam da sokaktaki mamalara sulaniyor, agzindan alip cope atiyorum. Bu sekilde diger hayvanlara gecer mi?

  • muallamuallakta  (24.06.14 11:56:05) 
genclik hastaligi boyle bir hastalik zaten, duzenli olarak iyiye ya da kotuye gitmez. bir bakarsiniz aksam oyun oynuyor, lenf bezlerindeki sislik bile inmis, uyuyup uyandiginizda bebegi kaybetmis olabilirsiniz bu kadar iyi gorunurken bile.

viral bir hastaliktir, o yuzden istinyede beklecigimin dedigi gibi dezenfektanlar daha iyi sonuc verir. eger ki deterjan tarzi bir sey kullanacaksaniz da, arap sabunu kullanin, diger deterjanlari saglikli hayvanlarin oldugu evde bile kullanmiyoruz zaten. veterinere gidip atesinu olcturmeyi, takibinin yapilmasini sakin ama sakin aksatmayin. saatlere gore bile degisir genclik hastaliginin bulgulari. (sabah ates vardir aksam yoktur mesela, periyotlarla gelip gider)

ikibucuk uc aylik, asisiz, ustelik distemperi olan bir kopegi disari cikartmamaniz en dogrusu olur, yeri gazeteyle kaplayin, birakin tuvaletini gazeteye yapsin. hem o su an bagisiklik zayifligi yuzunden mikroplara cok acik, hem de salyasindan, kakasindan ya da baska salgilarindan sokaktaki yavrulara hastalik bulasabilir.

genclik hastaligi kedide de kopekte de cok surprizli seyreder, kurtulmaz dediginiz hayvan kurtulurken kurtulmasina hekimi dahil kimsenib ihtimal vermedigi yavru kurtuluverir. kaybetmeye hazirlikli olun yavruyu, ama sakin cabalamaktan vazgecmeyin. gecmis olsun.
  • mutevazi  (24.06.14 15:43:06) 
Aslan gibi oldu!


  • muallamuallakta  (21.07.14 12:28:56) 
ay çok sevindim!

kocaman olsun, koştursun hep!
  • mutevazi  (22.07.14 00:13:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.