[]

Metrobüs yerine çift katlı otobüs olsaydı

Bu metrobüsler yerine alsaydık Londra'daki gibi çift katlılardan daha iyi olmaz mıydı? Avantaj, dezavantaj vs. yorumlarınızı yazar mısınız.




 
Metrobüs "İçine ne kadar yolcu sığdırırsak o kadar iyi" mantığıyla çalışıyor; çift katlı otobüste böyle bir şey olmaz, yıkarlar.


  • angelus  (23.06.14 20:39:44) 
metrobuslerin yolu bos diye hizli gidiyorlar bayaa, cift katli o kadar g kuvvetini kaldirabilicek mi ki.

ayrica metrobus diye ozel bi arac yok galiba, basta oyle guzel metrobusler satin alindi ama onlar uyumsuz cikti falan galiba, bildigin sari iett otobusu geliyo aq, yolun iki seridini ayiriyosun ve oraya da iett otobusu koyuyosun, ne anladik
  • hjarteblod  (23.06.14 20:43:44) 
Londra dümdüz yer. Bu Phileas'lar yokuşları çıkarken tıslaya tıslaya gidiyor, zaten sorun çıkarmışlardı. O çift katlılar Haramidere yokuşunu çok zor çıkardı iki katı insanla (güçlü bir şey yapacaklarsa olur)

O poposu yere yapışık tek katlı otobüs bile devrilmenin yakınlarında geziyor. Çift katlının ağırlık merkezi nasıl olurdu, bilmiyorum. Zaten gaza gelen soför rallideymiş gibi davranıyor. O kenarlıklar da iyice emanet gibi olurdu artık.
  • aychovsky  (23.06.14 20:44:16 ~ 20:47:09) 
2 durak gidecek insanlar üst kata çıkar, 25 durak gidecek insanlar kapı önünde durur, kan çıkar.


  • orange coffee  (23.06.14 21:28:36) 
@divit reyis trafiğin soldan akmasının sebebi şu olabilir mi?

metrobuste belediye otobüsleri kullanılıyor. bunların kapıları nerede?------>sağda

durak olarak ortada bir durak yapılıyor insanların beklemeleri için. bu durumda sağdaki kapı ile soldan gitmek zorundasın ki ortada insanlar inebilsin.

öteki türlü her iki tarafa da durak yapman lazım veya çift kapılı metrobüs lazım.
  • ceycey e  (23.06.14 21:51:33) 
neoplan'ın ürettiği jumbocruiser isimli çift katlı körüklü otobüsler var, belki o tarz bir şey kullanılabilir metrobüs hattı için. en azından ilk durakta binip son durakta inen insanlar üst katta oturabilir.

Phileas marka olan çift körük geçişli olanların ulaşım aş'nin yürüttüğü bir projede motorları elektrik motoruna (pmsm) geçirilmeye çalışılıyor, şu anki mevcut motorların mili sürekli kırıyor rampada.

mercedes metrobüs hattının çok ekmeğini yedi bredamenarinibus karsan fabrikasında körüklü otobüs üretmeye başlayana kadar. muhtemelen daha uzun bir süre avancity (breda), conecto (mercedes), citaro (mercedes) ve capacity'nin (mercedes) varlığı devam edecektir metrobüs hattında.
  • zapo  (23.06.14 22:34:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.