[]

yere basma bozukluğu ya da her ne deniyorsa

bu nasıl tespit ediliyor? fizik tedaviye mi gitmek lazım ortopediye mi?

şimdi şöyle ki, benim sol ayak tabanımda çivi girmiş gibi bir batma hissi vardı. sonra sağ ayak bileğim çatladı. dıştan hiçbir müdahale yoktu, yani burkmadım bükmedim bir şey olmadı. nasıl çatladıysa.

doktor iki ayak için röntgen, sağ ayak için MR istedi. MR'da hiçbir şey çıkmadı, röntgende sağda çatlak göründü, solda yine hiçbir şey yok.

adam bana dedi ki, sen düzgün basmadığın için sola yük bindiriyosundur. siktir lan dedim, batıyor işte ne yük bindirmesi? ama şöyle bi şey fark ettim: ayakta durduğum zaman topuklarım acıyor. kemiği hissediyorum resmen.

duruşumda ya da ayak pozisyonunda bir yanlışlık yamukluk görmüyorum. ama bi şeyleri yanlış yapıyorum herhalde ki sürekli ağrıyorlar. bir de şeye dikkat ettim, ayaklarım fazla kavisli. tabanın altından araba kamyon falan geçer. (kavisli ayaklı kızlar eklesin)

bunun için tekrar nereye gideyim ben, doktora ne diyeyim? şu MR-röntgen işleriyle günlerce uğraştık, adam destekli bileklik falan verdi, hala iyileşemedim. bilekliksiz yürüyemiyorum. başka doktora gidicem ama ortopediye mi gidiyim fizik tedaviye mi gidiyim, ne diyim?

 
ortopediye gidin tabi. fizik tedavi genelde operasyon sonrasındaki süreçleri ilgilendiriyor.


  • bulmasi gercekten zor  (23.06.14 16:37:41) 
D vitamininin filan yerinde olduğuna emin misin acaba? Benim de ayağım kavisli ama bu sebep yüzünden hiç sorun yaşamadım. Topuklu ayakkabılarda yanlardan ve alttan boşluk kalması dışında aakjsdhaks. Komik bir görüntü. Hiç sevmem. Neyse, dolayısıyla ondan olduğunu sanmıyorum. D vitaminine baktır. Durduk yere çatlar mı insan. Ben kemiklerim için fizik tedaviye gitmiştim. Adamlar beni kemil ölçüm makinesine soktu. Sen sakın ona girme. Topuk dikeni diye bir şey varmış, hiç duydun mu?

Bi de inşallah yanlış bastığın için oluyodur. Ben de küçükken nefes almayı bilmiyordum, öğrettiler. Sana da yürümeyi öğretiriz :D
  • pandispanya  (23.06.14 16:43:23) 
@pandispanya, ben şu an hayatta olduğum için bile şanslıyım sanırım, vitamin mitamin gitmiş heb... topuk dikenini duydum ama bende öncelikli sıkıntı hep o batma hissiydi ve onun topuk dikeni olmadığını bildiğimden, üzerinde durmamıştım. ama son zamanlarda topuğumda da karıncalanma, yere uzun süre basınca oluşan ağrı falan işkillendirmedi değil.

buz pateninde de hayvan gibi içe bastığım için kayamadığım düşünülürse, sanırım yanlış basıyorum. ama neden? çocukken hiçbir problem yaşamadım, 18'de mi unuttum yürümeyi? veya ayağıma benim fark etmediğim bir şey oldu da sonradan mı bozdum yürüyüşü? neler oluyor? :/
  • pescador  (23.06.14 16:51:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.