[]

Ne kadar para gerekiyor?

Selam Galya'nın altından tiksinen bonkör halkı;

Sorum aslında göreceli.. "Evli bir çiftin kendini güvende hissetmesi için bankada ne kadar parası olması gerekiyor?" şeklinde genelleyebilirim.
Ama bunu, "Bu yılı bitirmek için ne kadar para toplamam lazım?" "İstanbul'da 6 ay çalışmadan geçinmke için iki kişiye kaç para lazım?" "Ev var araba var ne para toplasam 5 yıl sonra istifa ederim?" "Kiraya ayda 1500 lira veriyorum, karım istifa ediyor ne bok yicem?" şeklinde çoğaltılabiliriz.

Amaç şu, Türkiye'de (İstanbul'da) ne kadar para lazım ki çocuksuz çift "Hay sokim işine de stresine de" diyebilir?

 
hazira dag dayanmaz. bu sebeple istersen 10milyonun olsun, yine de biter o para


  • crucio  (23.06.14 15:56:30) 
@crucio: İşte sorumun göreceli olmasının sebebi oydu. Belki işten istifa etmeden, kendini strese sokmayacak ama düşük maaşlı bir işe geçiş de olabilir bu hayal..
"Para var, giderleri karşılasam yeter" gibi..

  • quaker  (23.06.14 15:57:51) 
15.000 TL'ye seytan durter, 20.000'e kralini tanimam


  • surfer  (23.06.14 15:58:30) 
@surfer: Ne yaparsın hacı? Yani 20.000 TL verse biri?


  • quaker  (23.06.14 16:00:02) 
eğer ev seninse bi 30bin rahat olur, yaklaşık 1 yıl yeterli gelir, hatta sıkarsan 1.5 yıl.

yok kira ise 40bin filan.

bence.
  • efrasiyab87  (23.06.14 16:02:05) 
daha fazlasini istemek insanin fitratinda var. asgari ucretle gecinen aileler var. buradan hesapla 10K TL olsa bir yil gecinebilmen lazim. ama kimi hanelere de ayda 20K giriyor ama bakiyorsun hala borclari var. herkesin harcamasi gelirine gore artar. daha fazla kazanmaya basladikca harcamalarin da ona gore artacak.


  • crucio  (23.06.14 16:03:14) 
bu tür projelerde iş, evde bitiyor bence. yani evin varsa, kira vermiyorsan ehh yeter lan deyip her an fantastik kararlar alabilirsin. ne de olsa fatura dışında tüm harcamalar senin elinde. eşek değilsen faturaları ödeyecek para kazanırsın zaten evden falan iş yaparak. o ay ekstra paran varsa harcarsın, yoksa harcamazsın. ama kira veriyorsan kucaktasın, kaçışın yok. her ay belirli bir meblağ kazanman lazım. o da riske atılacak bir meblağ değil ne yazık ki.

kısacası evim olsa bankada para var mı yok mu bakmam. yeter lan der basarım istifayı. baktım fakirlikten kırılıyoruz, plan tutmadı, yine girerim işe, ne olacak ki? denemeye değer.
  • sir gawain  (23.06.14 16:06:35 ~ 16:11:22) 
İnsanın gözü açtır kabul.. Ama işte miktarlar farklı farklı çıkınca bir şekilde beliriyor kafada.. 30K diyen de var, 20K'ya uçarım kaçarım diyen de..

Ek olarak sir'ün söylediği şey hakikatten çok doğru.. Ev olsa direk "skerler işi gücü" deyip evde de oturulabilir. En büyük faktör ev sanırım..

(Para arttıkça harcama artar fikrine yüzde yüz katılıyorum)
  • quaker  (23.06.14 16:12:19) 
Kira ise 60000 lira. İşi bırakıp hayatta kalmak için değil, bir yıl calisirkenkine benzer şartlarda yaşamak için. Evi olunca fantastik kararlar alan romantik arkadaşlar bankada paraları olmadan her ay birkaç tuğla satarak mi hayatta kalmayı planlıyorlar? Eğer hayat boyu calismayayim yiyip iceyim dersen 500.000 belki kurtarır, faize koyarsan aylık geliri maaş yerine geçer. Ancak calismadigindan harcamaya daha çok vaktin olacak. Bir yurt dışı görelim deseniz iki aylik birikimi yersiniz.


  • Lim5  (23.06.14 16:18:20) 
baska bir soru: bankada olan 40K para ile bir yil yasamaya calismak guzel bir tercih mi? yine harcama yaparken hesap kitap yapacaksin. hastalandin diyelim yok yere ekstra masraf cikti. ertesi ay yediginden-ictiginden kisacaksin. iste yasadigin stresten daha cok stres olacaksin. calisirken en azindan arada tatile vs cikiyorsun. calismadigin zaman tatile cikacak paran da olmayacak. tum gun evde durunca sıkılmayacak mısın? ne anladim ben o zaman bu isten? o yuzden 20K'ya 30K falan maalesef desteksiz atilmis sayilar. su anki gelirim ve harcamalarim uzerinden dusunursem 100K param olmali ki 1 yil calismayayim diyorum(not: bekarim).


  • crucio  (23.06.14 16:43:26) 
@crucio: "Stressiz işte çalışırım" olayını bunun için söylüyorum.
Neden kendimi bu kadar sıkayım lan diyip, para biriktirdikten sonra ekstraları sağlam birikmiş paradan, kalan her ihtiyacı mütevazı maaştan karşılamak..
Sanki olur gibi geliyor..
  • quaker  (23.06.14 16:54:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.