[]

italyayı gezenler

eylülde italyaya gidiyoruz. gidiş roma, dönüş milano. 1 haftamız. romadan milanoya giderken bir şehre daha uğramayı düşünüyoruz ama hangisi olsun karar veremedik.

şimdi her türlü önerinizi bekliyorum. şehirlerarası ulaşımı nasıl yapalım, konaklamayı nerede yapalım, nerelerde yemek yiyelim, nereden alışveriş yapalım aklınıza gelen her şeyi söyleyin.


 
floransa tabii ki. buradaki uffizi müzesine gidin mutlaka. bu arda milano'da duomo dışında görecek pek bi şey yok. fazla vakit ayırmaya gerek yok.

vakit kalırsa floransa'da günü birlik Pisa gezisi yapılabilir veya yol üstündeki Siena'ya uğrayabilirsiniz.
  • merhum  (23.06.14 15:25:15 ~ 15:27:34) 
kara yoluyla gidiyorsan floransa var tam ortada ama ben sahilden gitmenizi öneririm, sdaha uzun ama çok güzel sahil kasabaları var o bölgede. (bkz: cinque terre)


  • kaptan memo  (23.06.14 15:25:18 ~ 15:25:53) 
Firenze!!(Floransa)


  • rodriguez2  (23.06.14 15:25:22) 
ulaşım için hızlı tren öneririm. basit gelmişti bize.


  • izafi  (23.06.14 15:32:28) 
firenze +1 ve verona. romeo ve juliet'in geçtiği balkon, italya'nın en büyük 3. arenası vs vs görülebilecek yerler var çok da güzel bir şehir. ama tabi ilk seçenek firenze.


  • keymark9  (23.06.14 15:35:01) 
romadan milanoya geçerken uğranacak şehir, floransa'dır. fakat milano o kadar gereksiz bir şehir ki ben olsam milano yerine venediği tercih ederdim. bi de floransaya kadar gitmişken pisa'yı bi turlamadan dönmezdim.

şehirler arası ulaşım, trenle kolay ve nispeten ekonomik olacaktır. hem tren yolculuğunun çok eğlenceli olması da cabası. yalnız özellikle yazın grevler çok oluyor, onu bi kontrol ediverin gitmeden.

konaklama konusunda biraz daha ayrıntı vermelisin, herkes hostelde kalmaz mesela, yorumsuz geçiyorum.

son olarak, italyanın genel restoran kültüründe kuver her zaman ücretten ayrıca hesaba yazılır, (ortalama restoranlarda 5-10 euro arasında) menülerde kuver olup olmadığını belirtirler genelde, onu da bi kontrol edersiniz restoran seçiminde.

e pizza, makarna, deniz ürünü, dondurma vs faslından bahsetmiyorum, her şey lezzetli her şey süper.
  • in vino veritas  (23.06.14 15:35:28) 
Ulasim icin kesinlikle hizli tren, biraz erken alirsamiz 9-19 euro arasi alabilirsiniz. Bence de floransa, yada kucuk ve sevimli bir sehir olan verona:) ama asla bologna degil!


  • coney island  (23.06.14 15:36:15) 
@in vino veritas konaklama konusunda temiz ve şehir merkezine çok uzak olmaması önemli. sadece yatmaya gideceğiz sonuçta.

milano'dan dönmemizin sebebi de ucuz uçak bileti bulmamız.
  • la mort heureuse  (23.06.14 15:38:37) 
milano konusunda katılmıyorum arkadaşlara milano çok güzel bir şehir. tam bir metropol. italya'nın diğer şehirlerinden biraz farklı olduğu kabul çok tarihi değil ama mutlaka görülmeli diye düşünüyorum. ha 1 gün yeter orası kesin.


  • keymark9  (23.06.14 15:44:16) 
Pisa olsun bence. Pisa'da kalırsınız günübirlik Floransa'ya gidersiniz.Hem daha ucuza gelir.
Milanoya gitmişken Como'yu da es geçmeyin derim

  • ladybug  (23.06.14 16:12:06 ~ 16:13:44) 
şehirlerarası ulaşım konusunda da hızlı tren tek tercih olmasın normal trenleri de gayet yeterli bence. biz milanoya giderken padovadan hızlı trenle 2 saatte gidip normal trenle 3 saatte döndük. o 1 saati göze alıyorsanız fiyat yarı yarıya düşüyor çünkü.

floransa'da bistecca yemelisiniz mutlaka. roma'da vatikan'ın çıkışında sağda ufak bir pizzacı var önünde baya kuyruk oluyor orası harika pizza yapar. baya da ünlülerin uğrak yeriymiş duvarlarında bir sürü resim var.

şunu yazmıştım italya'yla ilgili okumak istersen.
eksisozluk.com
  • keymark9  (23.06.14 16:25:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.