[]

Skyrim

Gün geçmiyor ki size yeni bir soruyla gelmeyeyim. Bu gidişle de daha çok ağrıtacağım başınızı :) forumları gezdim ama çok tatmin edici şeyler yok. Hatta cevabımı pek bulamadım.
Karakterim 24 level nord, perklerin neredeyse tamamını heavy armor ve two-handed'a bastım.

1) oyuna başlarken bir isim aldım ama o zamanlar büyük harf yapmayı bilmiyordum, capslock işlemeyince böyledir bunda da deyip ismimi komple küçük harflerden oluşturdum. İsim değiştirme gibi bir şey var mı da şu baş harfleri büyüteyim?

1.1) falkreat'ten göl manzaralı arsayı alıp evimi kurdum. mobilyaların hepsi hazır değil ama evin ismini değiştirmek istiyorum. Mümkün mü? kılıcı filan enchante edince ismini değiştirebiliyorduk. Var mı buna benzer bir şey?

2) ilk görevlerde unreleting force'un ilk kelimesini keşfedip, akedemi de geri kalanını öğrenerek geliştirmiştik. Şimdi etraftan ha bire dragon force kelimesi öğreniyorum ama hep yarımlar. Bunları nasıl geliştirebiliriz?

3) whiterun'da ki hatunu getirip evime steward ettim. Dedim git furniture al greenhouse ve armory'yi döşe dedim. Aldı paraları ama eşyalar yok?

4) greenhouse ve alchemy tower kurdum kurmasına ama farkettim ki öyle fazla iksir kullanmıyorum. Hepi topu healt potion kullanıyorum. Arada bir fire resist ve stamina, kırk yılda birde strength potion. Dediğim gibi karakterim 24 level nord, neredeyse bütün perkleri heavy armor ve two-handed bastığım için çok başka potion a ihtiyacım olmuyor. Diyorum ki greenhouse'u bedroom, alchemy tower'ı da trophy room yapayım. Ne dersinisiz? Tavsiye alayım dedim.

5) npc'leri zengin etmek istiyorum (evet kendimi değil :D o kadar da bol gönüllü iyilik severim)genelde yaptığım gibi loot usulü takılıyorum. topla ve sat. her gördüğüm çer çöpü toplamıyorum ama bazen öyle şeyler denk geliyor ki bırakmaya kıyamıyorum, iyi de para getirir diye saklayıp satıyorum. ama adamların cebinde taş çatlasa sabit 750 altın oluyor. arada bir onları da zengin ediyorum, item alıyorum vs ama sonra bir geliyorum tekrar sabit para. e böyler olunca da benim çanta şişiyor.

biraz uzun oldu ama biriktirim geldim. Elli defa açmayayım dedim :) şimdiden teşekkür ederim.


edit: asıl soruyu sormayı unuttum.

her yerde beni takip eden bir ejderha var. ancak sorun şu ki kendisi ölü :D etrafta beni ejderha cesedi takip ediyor. özellikle fast travel kullandığım da gittiğim yere düşüyor. bir çeşit bug ama nasıl düzelir. yaşayan var mı?

 
karışık cevaplayacağım. başlıyorum.

isim değiştirme sanırım mümkün değil. hile kodlarına da baktım, karakterin her şeyi değişiyor ama ismi değişmiyor sanırım.

npcleri zengin etmek için speech kastırman lazımdı. en son açılan perkklerde hepsine 1000 altın ver kafadan gibi bir şey olması lazım. bir de bazı npclerde hep az altın olurken bazılarında 2000 altın bile oluyor başlangıçta. mesela faralda bacıda 2000 altın vardı en son. bir şey almadığım halde.

bir de speechten "herkese her malı satabilme" perkini açarsan çantan şişmez. iksirciye zırh, hancıya ametist satarsın. zırhcıya şarap satarsın vsvs.

ev tavsiyesi: ödül odası ve yatak odası candır. simya zıkkımlarını yapma. büyücü değilsen, deli gibi efsun, yıkım vs iksirleri içmiyosan napacan masasını.

o ejderhayı düştüğü yerdeyken ittirmeye çalış. kendinden uzaklaştırmaya çalış. mesela büyücüyken üstüne büyü atıp uzaklaştır senden. ama bunu bu karakterinle nasıl yapıcan bilmiyorum. bi shout bastır bakalım.
  • sansli pipi  (23.06.14 13:42:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.