[]

tatilde çiçekleri sulanması

orkide* ve bonsai var evde. 10 gün kadar evde olmayacağım, kimseye anahtarı verip sulattırma durumum yok. otomatik sulama sistemlerini internette arattım, ya çok pahalı ya da bir ucunda su haznesi olan diğer ucu saksıya batırılan aletler. bunlar da bonsai ve orkide saksılarında durmaz, devrilir gibi geliyor. bu çiçeklerin sulanması için başka bir yöntem / fikriniz var mı?




 
cicekleri sehpaya koysan
biraz daha yuksek bir yere pet sisede su koysan
pamuklu ipin bir ucunu pet siseye diger ucunu da saksinin uzerine koysan
damla damla sular gibime geliyor.

su eserimde anlattim i.imgur.com
  • exlibris  (23.06.14 11:50:54) 
yapabilirsen:

www.yapalim.net
  • safepassage  (23.06.14 12:26:49) 
ya da üst üste bir kaç tane plastik bardağı alacaksın, farklı açılarla birbirlerinin altına gelecek şekilde koyacaksın, hepsinin altına da incecik delik açacaksın birer tane. en üsttekine suyu doldurup diğerlerinden damla damla geçerek gitmesini sağlayacaksın. 10 gün idare eder bence bu yöntem.


  • safepassage  (23.06.14 12:28:42) 
10 günde bişey olmaz çiçeklere

evin içindeki çiçeklerimi haftada bir suluyorum yetiyor
  • la noix  (23.06.14 12:46:03) 
@la noix katılmıyorum bonsailer hassas bitkilerdir. orkide de keza, uzun süre sulanmazsa ölebilirler.


  • safepassage  (23.06.14 13:23:45) 
benim de orkidem var geçen eylülden beri tomurcuğu eksik olmadı, en az çiçekli döneminde 4 tane çiçeği vardı
10 senedir çiçek bitki bakıyorum

  • la noix  (23.06.14 13:55:14) 
giderken suladım çıktım, geldim bonsai sağlam ama orkide ölmüş gibi. tüm yaprakları çiçekleri dökülmüş, sapı kapkara olmuş.


  • inheritance  (07.07.14 09:34:52) 
Duyuruyu bugün gördüm, geç kalmışım. Yakınlardaysan ben sulayayım çiçekleri diyecektim. Bundan sonraki tatiller için geçerli olsun. Neredesin bilmiyorum da işime veya evime yakın bir yerlerde isen aklında bulunayım.


  • aychovsky  (07.07.14 09:45:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.