[]

üniversiteden geç mezun olmak

20 yaşında başladığım üniversiteyi geçen hafta bıraktım. şuan 21 yaşındayım. seneye tekrar tercih yaparken 22 olacağım. bazen düşünüyorum da 26 yaşında mezun olursam iş bulma sıkıntısı çeker miyim? iş verenin gözünde başarısız biri mi olurum her zaman? bakıyorum çevremde herkes en geç 24 yaşında okulu bitirdi. ben daha başlayamadım bile. geceleri gözüme uyku girmiyor. düşündükçe başıma ağrılar giriyor. siz bunun dezavantajını yaşadınız mı mezuniyetten sonra?




 
Okulun boyunca ilgili alanda çalışırsan farkı kapatırsın. Staj, part time, full time, mutlaka bir şeyler bul. Ben üniversiteye 3 sene geç girmeme rağmen 22 yaşında mezun oldum, 24-25 yaşında mezun olanlardan çok farklı bir şey yapmıyorum.


  • pandispanya  (23.06.14 11:36:13) 
bi bok olmaz raat ol. keşke uzatsaydım okulu


  • dafuq  (23.06.14 11:43:49) 
Merhaba,

ben okulumu 7 senede bitirdim ve 22 yaşında girmiştim. Uzatmamın sebebi sürekli çalışıyor olmam ve bazen sınavlara girememem, ders çalışmaya enerjim motivasyonumun olmamasıydı. Ancak çalışıyor olduğum için mezun olduktan sonra iş görüşmelerimde eski tecrübelerim ciddiye alındı.

Yine de uzatmamakta fayda var. 22 Yaşında girip, 26'da bitirirsen daha iyi olur.
  • Nocturne  (23.06.14 11:44:52) 
staj, sosyal hayat gibi şeylere abanarak aradaki farkı kapatırsın.
ben de geç mezun oldum, ben daha 2. sınıfa geçmişken lise arkadaşlarım kep atıyordu. şimdi aramızda hiçbir fark yok.

  • kayranin kedisi  (23.06.14 11:45:13) 
ilk seneyi atlattıktan sonra iş arayacaksın hem de full time, sonra okulda hocalarla konuşur devamsızlık işini çözersin. sonrası zaten geliyor. ama okul bitene kadar sap gibi kalma çıkışta gerçekten bulamazsın iş miş.


  • pinman  (23.06.14 11:48:03) 
üniversite ingilizce hazırlık sınıfında 29 yaşında adam vardı. sen daha gençsin.


  • inheritance  (23.06.14 11:53:17) 
29 yaşında mezun oldum,

geri dönüp bakınca iş hayatına geç başlamak ve doğal olarak maddi refahlığa daha geç erişmek nedeniyle sıkıntı çektiğimi hatırlıyorum. Kariyerime dair tohumları atmak için okulun bitmesini beklemek hataymış. Sana tavsiyem, 26 yaşında diplomanı eline aldığında iş de hazır olmuş olsun yani hem oku hem çalış staj vb. Kolkola götür ikisini. Sonra askerlik vs. derken 28 de başlarsın haa geç mi hayır değil ama dediğim gibi maddi imkanlarda ona göre 30 lu yaşların başında geliyor ki işte o seni bunaltabilir sevgili evlilik durumları filan konusunda.

Yani azmeden her şeyi yapar arkadaşım, kendine inanıyorsan her şey olur, bırak başağrısını filan deli olma : )
  • anlam  (23.06.14 12:27:00) 
bir tek şekilde sıkıntısını çekmezsin. iyi kötü kendi paranı kazanabildigin bir iste calisirsan kendini daha iyi hissedersin.

çünkü mezuniyetini beklersen yaş ilerledikçe para sıkıntısını daha çok hissedeceksin (babadan zengin degilsen)

o yüzden zamanlarını nasıl ayarlarsin bilmiyorum ama hem oku hem çalış. mezuniyetini sakin bekleme. şimdiden başla hatta.
  • Neill  (23.06.14 12:47:49) 
Hiçbir bok olmaz. Kendini iyi bir şekilde geliştirirsen. Yabancı dilini falan öğrenirsen artın olur.


  • secilmis uye  (23.06.14 12:52:04) 
genelde çalışmaya başlama yaşı 26-30 arası. bu anlamda 26 yaşında mezun olmanız büyük bir handikap değil. burada önemli olan, bana kalırsa, mezun olunan bölüm/üniversite ve bunun üzerine ne gibi ilaveler yapıldığı. iyi düzeyde ingilizce örneğin, güzel bir ilave. yaz tatilinde work and travel ile yurt dışında çalışmış olmak, erasmus değişim programıyla yurtdışında bir süreliğine eğitim almış olmak, word/excel uygulamalarına ek olarak çalışılacak alan ile ilgili 1-2 bilgisayar programı bilmek, buna ek olarak bir enstrüman çalmayı öğrenmek veya yelken yapmayı öğrenmek veya benzeri bir hobi edinmek mülakatta muhtemelen güzel bir artı olur. şu 4 seneyi iyi değerlendirmeniz yeterli, uykularınız sıklıkla kaçmasın. ama dediğim gibi bu artıları edinmeye çalışın.


  • gogu delen adam  (23.06.14 13:13:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.