[]

Ülkedeki Devlet Okulu Durumları

Arkadaşlar selam,

Dün akşam bir tartışmada elemanın biri tutturdu "tüm devlet okulları imam hatip oldu" vs. diyor. Yahu olamaz diyorum hiç mi normal lise, süper lise, Anadolu lisesi, fen lisesi vs. yok? herkes imam hatipe mi gidiyor anasını satayım.

Neyse, sorum şu, şu an özel okul okutacak parası olmayan ama çocuğuna çağdaş bir eğitim aldırmak isteyen kişi ne yapıyor? İlköğretim - Lise olarak bakalım. Normal düz lise yok mu piyasada? Hepsi gerçekten imam hatip mi oldu? Bir ses verin.

 
düz lise kaldırıldı, bütün liseler anadolu lisesine dönüştürüldü, onlar da sınavla alıyor, sınavda o şehirdeki anadolu lisesini kazanamadıysan ya meslek lisesi ya imam hatip.

edit: bütün liseler değil tabi, anadolu lisesine dönüştürülme için belli şartlar var, onları sağlayamayanlar kapandı/ilkokula dönüştü falan.
  • alice practice  (23.06.14 08:27:54 ~ 08:29:08) 
şu an 7-8 tane yiğenim okuyor çeşitli okul ve ilçelerde, hiç biri imam hatipe gitmiyor.


  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (23.06.14 08:55:32) 
Artık bütün liseleri 'kazanmak' gerekiyor, kazanamadıysan yallan imam hatip & meslek lisesi. Okulların hepsi imam hatip değil de anadolu lisesi oldu işte. düz lise, süper lise, mega lise yok.


  • pandispanya  (23.06.14 09:24:03) 
Çok programlı liselerde düz lise sınıfları devam ediyor ama kapasiteler anında doluyormuş tabi. İmam hatip okutturmak için ne kastılar ya. İngiltere okullarda yaradılış öğretilmesini yasakladı, bizde bilimsel eğitim sistemi içinde din üzerine ayrılmış bir lise tipi var.


  • r_u_h  (23.06.14 09:43:04) 
sistem şöyle işliyor, dersaneleri kapatıyoruz, zaten doğru dürüst eğitimde veremiyoruz okullarımızda, tüm düz ve sper liseleri imam hatip yapacağız, anadolu kazanamayan imam hatipli olacak, ve dindar nesil yetiştireceğiz


  • pinman  (23.06.14 10:11:36) 
geçen sene " abi puanımız yetmedi anadolu lisesine, başka lise de yok imam hatip dışında, o yüzden liseye gitmiyoruz okumayı bıraktık " diyen 2 çocukla tanışmıştım.


  • utkucbkc  (23.06.14 10:42:47) 
sınavı kazanamayan çoğu genci ailesi açıktan okutuyor. çünkü imam hatip ya da meslek lisesi okuyarak üniversiteyi kazanması çok zor.

mümkün olursa da dershaneye falan gönderiyorlar işte...

eğitimin ağzına sıçtılar yeminle.
  • siradisi00  (23.06.14 11:27:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.