[]

kilo alıyorum lütfen yardım :(

okul için il dışında oluyorum. her şey 2. dönemin finalleriyle birlikte başladı. finallere çalışıyorum ayağına gecenin bi vaktinde pizzalar gitti totslar geldi o gitti ızgara köfteler geldi. yine de bunlar çok fazla etkilememişti çünkü okulda dikkat ediyordum ve öğün dışında yemiyordum. şimdi eve geldim 2-3 haftadır öküz gibi yiyorum ve kendimi durduramıyorum. spora da yazıldım ama ona da pek motivasyonum yok. böyle okulda yurtta sürekli yemek bulamadığım için şimdi elimin altında yemek olunca yemediğimde zarardaymış gibi hissediyorum. ne yapsam sizce arkadaşlar? kendimi nasıl frenleyebilirim. bir de uyku düzeni gitti, mahvoldu. onu nasıl toparlarım acaba? yardım lütfen :/




 
yeme.


  • icim urperiyor  (23.06.14 00:37:20) 
yürü.


  • oğlum çok zor lan  (23.06.14 00:38:58) 
hazır yemeği kesmen gerek. ev yemekleri yapan yerler var onlar da ne yağı kullanıyor yemeklerde belli değil. en temizi kendin yapıcan elektrikli ocak alıp, başka türlü olmaz. uykuyu da sabah 5te yatsan bile alarmını 8-9a kur ve mutlaka uyan, bir iki güne düzelir.

ya da kolayı var, gastrit oluyorsun, yemek yemeyi bırak görünce bile miden bulanıyor.
  • harekatamiri  (23.06.14 00:39:03) 
hard diyet. ekmek ve şeker sıfır. akşam yemeğinde kesinlikle karbonhidrat ve yağ almıyoruz; salata+çorba, salata+yoğurt, salata+yağsız et/tavuk kombinasyonları yenebilir.

uykunu düzene sok. tabii ki irade.

edit: dediklerimle sporsuz halledersin. spor insanı sıkıyor, disiplini zor biraz. onun yerine gezinti şeklide günlük 30-45 dk yürünebilir.
  • uykusunu yakalayan adam  (23.06.14 00:42:07 ~ 00:43:32) 
Yaptığınız hataların farkındasınız, onları yapmamanız için birinin sizi sopayla dürtmesi mi gerekiyor? En nihayetinde aklı başında bir insan olduğunu var sayarak söylüyorum; hiçbir şey yapmayın. Belli ki buraya tost köfte pizza yazarken bile ağzınız sulanıyor, biz ne söylersek söyleyelim sizin hayatınızda belli ki bir şey değişmeyecek. Belli ki ruhunuz bile şişko sizin. Üzgünüm.


  • angelus  (23.06.14 00:43:21) 
paranı baska seylere harca öyle pizzadır ızgaradır söyleyebilecek lüksten kurtar kendini madem ağzını tutamıosun


  • joy stick  (23.06.14 00:44:12) 
Psikolojiyi toparlamak gerek yeme düzeninden önce.

Sizin makrodaki örneğiniz babam. Çocukken aç kalmışlar, yemeği bulunca da 45-50 yıldır 130 kilo oldu ama doyamadı adam. Çünkü ne zaman yemese, bir daha bulamayacağı için saldırıyor hala. Bu da tokluk-açlık meselesi değil.

Psikolojik yardım da alabilirsiniz de önce bir sakinleşmeniz gerek. Kimse sizden yemeği kaçırmıyor. Fazla fazla yerken bunu içinizden geçirebilirsiniz. Kota belirleyebilirsiniz kendinize, ondan fazlasının kendinize zarar olduğunu hatırlatabilirsiniz. Telkinler falan işe yarayabilir. Aile büyükleriyle falansanız, onlarla bir konuşun.
  • aychovsky  (23.06.14 00:46:09 ~ 00:46:26) 
angelus eksi bir.

porsiyonları %25 azalt. günde yarım saat yürü. ertesi hafta 45 dakka, ertesi hafta 1 saat gibi arttır.
zehirlerden uzak dur.

toparlarsın, panik yapma.
  • compadrito  (23.06.14 00:46:24) 
aynı durum bende de var. Yemek her aklıma geldiğinde iki bardak su içiyorum yarım saat 45 dk erteliyo. bi süre sonra alışırısın zaten.


  • justinho26  (23.06.14 00:46:59) 
Finaller bitti degil mi? Ona gore yazacagim cunku.

Yapilacak sey basit aslinda. Uykunu duzene sokman gerek. Gece en gec 2'de filan yatip sabah 9 gibi kalkacaksin. Kahvaltida tika basa yiyebilirsin. Aksam 18 sonrasi HICBIR SEY yemeyeceksin. Gun icinde aciktikca tirtikla, atistir bir seyler. Kahvalti haricinde doyana kadar yeme. Beyaz unu kes, sekeri meyveden al sadece. Spor konusunda pek yorum yapamiyorum, sporyapmaya usenen bir tipim. Aksamlari hizli tempoda bir saat yuruyus, her gun yarim saat pilates.

Hem saglikli olursun hem de kilo verirsin.
  • cezzar dede  (23.06.14 01:13:29) 
özetle ;

soru :öküz gibi yiyorum, spora yazıldım ama gitmiyorum ve böylece kilo alıyorum ne yapayım ?

cevap :öküz gibi yeme ve o spora git ! :)
  • maxhoper  (23.06.14 06:14:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.