[]

orucluyken dislerinizi fircaliyor musunuz?

her zaman niyetlenmeden once mutlaka cok iyi sekilde fircalamama ragmen ozellikle sabahlari kalkinca agzimin icin cok taze hissetmiyorum.

gun icinde macunsuz sadece su ile fircalasak tehlikeli olmaz diye dusunuyorum. ama hic fircalamiyorum, bu yil suyla fircalayim diyorum. sonucta abdest alirken de agiza su aliniyor

sin napiyorsunuz?

 
suyla fırçalabilirsin. sonra tükürürsen bişey olmaz. dediğin gibi abdest alırken millet boğazına kadar su alıyor.

gece yatmadan maydanoz yemek ağzı tazeliyomuş, kokmayı önlüyomuş diye duymuştum bi.
  • elorelia  (23.06.14 00:18:24) 
misvak denesen


  • all girls dream  (23.06.14 00:18:47) 
Fırçalıyorum tabi ama dikkat ederek. Normalde inciğine cıncığına kadar fırçalarım fakat niyetliyken o kadar detaya giremiyorum tabi.


  • sevgili sen masada değil yatakta güzelsin  (23.06.14 00:24:19) 
ağız gargarası olmaz mı?
Gün içinde bence kullanılabilir, yutulan veya keyif alınan birşey değil sonuçta.

  • innerbliss  (23.06.14 00:25:50) 
Yatmadan once limonla birlikte nane ya da maydanoz yemeyi deneyin.


  • cezzar dede  (23.06.14 00:28:15) 
@innerbliss iste o macun ve gargara tadi bir sekilde aliniyor ne kadar su ile calkalasan da, o yuzden kullanmak istemiyorum.


  • exlibris  (23.06.14 00:29:33) 
Ben fırçalıyorum, milletin benim ağız kokumu çekmek zorunda olmadığı bir yana ben de rahatsız oluyorum ağzımın temiz olmaması hissinden.

Dinde yeterli diye birşey olmaz. Dört dörtlük yapma imkanımız yok hiçbir ibadeti. Ne kadar kendini ibadete verirsen o kadar eksik yaptığını hissedersin. Dolayısıyla ben kendi mantığım çerçevesinde ve ne kendimi ne de çevremi rahatsız etmemek adına sorun etmiyorum bu durumu. Elimden geldiğinde yapıyorum, gerisi benimle yukardaki arasındaki hadise.
  • onexey  (23.06.14 00:30:58) 
fırçalayabilirsin. macun koyma ama. sadece su ile fırçala. oruç tutmak sizi bir damla sudan mahrum bırakmak değildir. ağzını istediğin zaman su ile çalkalayabilirsin de.


  • yapma volkan  (23.06.14 00:32:01) 
sahurda yemekten/kahvaltıdan sonra macunla fırçalıyorum.
sabah diş fırçasını su ile ıslatıp fırçalıyorum.

  • papillon7  (23.06.14 00:38:43) 
Dişlerinizi fırçalamak ve ya ağız kokunuzu önlemek sizin için bir zorunluluk. Lütfen fırçalayın ki insanlar sizden rahatsız olmasın. Aksi taktirde oruç o zaman yalan olur.


  • justinho26  (23.06.14 00:58:02) 
Ben macunla fircaliyorum. Neticede macunun tadini alsam da onunla acligimi gidermedigimi, nefsimi tatmin etmedigimi, sosyal bir gerekliligi yerine getirdigimi dusunuyorum. Benim ibadetimin baskasina rahatsizlik vermesini istemiyorum.


  • kerbeee  (23.06.14 01:04:14) 
macun tadı zart tadı yok zevk almam falanı yok arkadaşlar.

su ile temizleyebilirsiniz. macun olmaz ama. macun tadı gelirse orucunuz bozulur.
kurallar var kendi kafanıza göre şey etmeyin. madem öyle yatmadan evvel fırçalayıp yatarsınız. sabahta zaten yemek yemeyeceksiniz. su ile çalkalarsınız.
kendi kafanıza göre element uydurmayın.
  • yapma volkan  (24.06.14 17:23:19 ~ 17:45:55) 
@yapma volkan hanefi olduğunu düşünerek; imam-ı azam'a göre macunda kerahet var, yani orucu zedeleyebileceği için mekruh diyor. yutarsan bozulur diyor. sadece su ile temizlerken ya da yaş misvakın suyunu yutarsan da bozulur diyor. yani ıslak-kuru ne yaparsan yutmayacaksın. misvakın da bir tadı var biliyorsun.


  • kerbeee  (24.06.14 17:34:50) 
@kerbeee

yahu herhalde yutmayacaksın suyu. tabii ki bozulur. en güzeli ağzını çalkalamak. yatmadan evvel fırçala dişlerini, sabah da bir çalkala kuruyup kalırsa ağzın.
tamam işte hala ne diye detaylara giriliyor ki:)
basit yani.
1 ay boyunca da böyle yap yani 2 saat erken fırçala, yat sonra da kalkınca çalkala ağzını.
ne olacak yani. zaten her türlü fırçalamış oluyorsun.
  • yapma volkan  (24.06.14 17:44:27) 
@yapmavolkan zaten gece yatmadan once (niyetlenmeden once) fircaliyorum. orucluyken macun tadi rahatsiz ediyor. su ile fircalamakta sorun olmaz


  • exlibris  (24.06.14 17:47:20) 
@exlibris

tamam işte. biz de öyle diyoruz. yatmadan evvel macun ile fırçala, sonra da sabah su ile ağzını çalkala. su ile çalkalamadan kasıt sabah kalkınca insanın ağzı kuruyor, bazen kokuyor. su ile fırçala ya da çalkala neyse artık. ama macun olmaz.
  • yapma volkan  (24.06.14 17:49:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.