[]

kuzenimin yoldan çıkışı

giriş cümlesi bulamadım, başından sonundan anlatacağım. 95 doğumlu bir kız kuzenim var. konu onunla ilgili.

akrabalar içinde en modern, en geniş fikirli aile benimkiler. anneanne ve dede hacı, teyze tam bir büyümemiş ergen kezban, dayılardan biri kendi halinde ama eline 3 kuruş para geçtiğinde kumara kaptırdığı için şimdi zorda kalmış bir devlet memuru, diğer dayı da lise terk, çocukluğundan beri eczanede çalışmış ama 5-6 yıl öncesinde o zamana kadar hep çalışmış olduğu tek eczane kapanınca 1 yıl kadar işsiz kalmış, iş bulana kadar anneannemlerden para almak zorunda kalmış, şimdi asgari ücretle sabahtan akşama kadar eşşek gibi çalışan, yaptığı iş tamamen fiziksel güç gerektiren, ileri seviyeye ulaşmış şeker hastası, birisi bu mevzubahis kız olan 2 çocuk sahibi. diğeri ilkokul yaşlarında bir oğlan.

kız geçen yıl üniversiteye başladı. ankarada yaşıyorlar, aldığı puan en düşük bölümlere ancak yetiyordu. eskişehirde mezun olduğunda hiçbir iş bulamayacağı bir bölümü yazdı tek tercih olarak. aynı bölüm ankaradaki üniversitelerde de tutuyordu. ben tercih döneminde yurtdışında olduğum için konuya çok hakim olamadım ama aile fertlerinden yakın çevredeki arkadaşlara, hepsi ankarada bölüm yazması için binbir dil dökmüşler. hatta aile dostlarından birisi ankarada okursan bütün eğitim masraflarını ben karşılarım demiş. ama bu gerizekalı ankarada kalırsa üniversite öğrencisi gibi yaşayamayacağını, ne olursa olsun eskişehire gideceğini, en yakın arkadaşına söz verdiğini ve onu yarı yolda bırakamayacağını söylemiş, kimseyi dinlememiş. üstelik aileye sormadan diğer kıza ev bile tutturmuş, eşyaları aldırmış, her şeyi ödemek zorunda kalmak için ailesine yani dayımlara baştan duyurmamış. sonra iş orda yurt ayarlama aşamasına geldiğinde ben zaten ev tuttum falan demiş. dayımlar da hayır yurtta kalacaksın diyince evden kaçarım falan diye tehdit etmiş sanırım, o kadar detayını bilmiyoruz.

şimdi bu aile şöyle bir şeydi; ben 1. sınıfta saçlarımı kırmızıya boyattım diye dayım anneme de bana da saymadığını bırakmadı. zaten cahilin önde gideni, öyle cahilce şeyler söyledi ki, ciddiye alınacak gibi değildi zaten. zaten benim ailem de takmadı, dikkate almadı. ama bu kız daha lise 2ye giderken kaşını gözünü dudağını deldirdi, saçlarını ilk ay kırmızıya ikinci ay maviye üçüncü ay mora falan boyadı. anneannem dayıma kızdığında da "e kocaman kız artık kendi kararını kendi versin" diyerek anneanneme çıkıştı. zaten altından kalkamadığı durumlarda hep hakaret ederek karşılık veren bir tip.

neyse, dayımın durumu şu günlerde iyice kötü. adam günde 15 saate yakın çalışıyor, yengem göstermelik işlere girip girip çıkıyor, ay çok zormuş, uf çok sıkıcıymış vs. dayım çoğu zaman koli taşıyor ve onları taşırken de dizlerine falan çarpıyormuş. artık hastalığından dolayı da vücudundaki yaralar iyileşmemeye başlamış. parmakları bacakları hep yara olmuş.

bu arada bizim kuzen ne yapıyor acaba diye facebooktan fake bir hesaptan ekledim. her haftasonu eskişehirden istanbula gitmiş. eskişehirde hep barların tuvaletlerinde falan saçma salak fotoğrafları var. dövme falan yaptırmış. bir de bu kız babasının o durumuna rağmen sürekli ev değiştiriyor (her seferinde aynı arkadaşıyla). bir keresinde laptop'ım çalındı demiş, daha taksiti devam ederken. dayım da yenisini almış göndermiş. ama biz çalındığını hiç sanmıyoruz, muhtemelen satmıştır. en son bi iphone 5s almış, geçenlerde de onu tuvalete düşürmüş, bunu facebookta yazmış. arkadaşları nasıl kurtarabileceğini anlatmış yorumlarda, bu da aman ya boklu telefonla ne uğraşıcam, yenisini aldım bile yihoho gibi şeyler demiş. hatta bir paylaşım daha var ki kanım dondu. bitstripten ev arkadaşıyla kendisini çizmiş, konuşma balonlarında da bir süpermarkette daha önceden yaptıkları hırsızlık gibi bunu da çok kolay halledebiliriz falan diye bir şeyler yazmış. burda kamera yok gel buraya aldıklarını arkadan çantama koy vs.

her geöen gün bu kız iyice boka batıyor, görüyoruz. ama ailesinin hiçbir şeyden haberi yok. hatta geçenlerde kim milyoner olmak ister'den çağırdılar istanbula gidiyorum demiş. güya ilk mülakatta "biz size haber vereceğiz ama mutlaka istanbulda durmalısınız ayrılırsanız çağıramayız" demişler. bu da baya 1 ay falan istanbulda takılmış. daha önce ben de çağırıldım o yarışmadan, tamam gitmedim ama kimse yemez heralde kanalın 1 ay boyunca istanbulda kalacaksınız demesini. ama dayıma da öyle bir demiş ki, işte o parayı kesin alıcam size de yardım edicem vs.

neyse bu kız böyle bi dolu şey yapıyor hala. sizce ne yapmalı? muhtemelen uyuşturucu falan da kullanıyor, paylaşımları, yazdıkları, fotoğrafları falan tam o şekilde. geri dönülmez yola girmiş mi? girmeden biz dayımla konuşup ne pahasına olursa olsun eskişehirden çekip almalı mıyız kızı? inanın ne yapacağımı bilemiyorum ve dayımın o halini düşündükçe, kızın yediği bokları gördükçe üzüntü kızgınlık neyse hepsi birbirine giriyor.

hatta eğer eskişehirde olanınız varsa bu şüphelerim yerli mi yersiz mi diye 1-2 gün takip bile ettirmeyi düşünmedim değil.zaten eskişehirde kim nerde ne yapıyor herkes birbirini tanıyor sanırım. dikkat çeken de bir tip, görmek bulmak zor olmayacaktır.

edit: tekrar okuyunca yobaz bağnaz gibi bir izlenim verdiğimi gördüm. benim derdim dövmesiyle saçıyla başıyla değil. ama biliyoruz ki bu işler dünya para istiyor. babası hala her akşam yemeğini sırf masraf olmasın diye anneannemlerde yerken bu kızın bu savurganlığı, hasta olan babasını düşünmemesi beni çileden çıkarıyor.

edit 2: bahsetmem gereken bir şeyi unutmuşum. bir keresinde bu kız kaburgalarını kırıp ankaraya eve gitmiş. nasıl olduğunu sorduklarında da yataktan düştüm demiş. gerçekten dayım buna nasıl inandı, inanmadıysa nasıl sessiz kaldı aklım almıyor. kaburga nasıl kırılır ki? tek bir arkadaşım kaburgalarını kırdıi o da yamaçparaşütü kazasında. öyle yataktan düşmeyle kaburga kırılsaydı hepimiz çok kolay ölürdük sanırım.

 
cocugun iyiligini degil, caninin yanmasini istiyorsunuz, gibi...


  • o da olur  (22.06.14 21:17:45) 
neden?


  • letheavendangered  (22.06.14 21:19:33) 
Kendisiyle sağlıklı iletişim kurmaya çalışmaktan başka yapabileceğiniz birşey yok.


  • labanon  (22.06.14 21:24:43) 
hayır kesinlikle bağnaz, yobaz bir görüntü falan vermiyorsun. bu arkadaş üniversiteye başladığına göre temiz bi' 18 yaşında var. kusura bakma, şu an ihtiyaç duyacağın son yorum budur muhtemelen ama bırak, ne hali varsa görsün. anasıyla babasıyla konuşup durumu, yediği haltları göstermeyi tercih edebilirsin belki, en azından sürekli para falan göndermezler böylelikle.

kız çocuk değil. salak değil. göründüğü kadarıyla halinden gayet memnun. anasına babasına zarar vermesin de ne halt ediyorsa etsin. hanya'yı konya'yı kendisi görsün. bu kafadaki birinin seni/sizi dinlemesi pek ihtimal dahilinde görünmüyor zaten.

elim ayağım titredi yav ne biçim insanlar bunlar. ben olsam yumruğumla öldürürüm :(
  • pescador  (22.06.14 21:25:24) 
16-17 desen anlarım da 19 yaş baya olgun bir yaş. Ne yaparsa yapsın bence sen bir tek dayıya kızın müsrifliğini anlatabilirsin bari para yollamasın adam.


  • gates  (22.06.14 21:31:17) 
bağnaz gibi durmuyorsun. editden önce de dayını düşündüğün belli oluyor.
ben olsam ailesine söylerdim adam canını dişine takıyor, kız orada kuyruk boşandırıyor...

  • kuzey li  (22.06.14 21:31:45) 
Allahim kiz tam bi sorumsuz, ben eskisehirdeyim takip edeyim diyecegim ama girdigi ortamlardan korkarim skdjja.

Kolay gelsin valla. Bence bi psikolog falan iyi gelir. Yani sonu iyi degil kizin belli ki. Hayir hadi kizi gectim, dayiniza yazik.
  • Idonthaveausername  (22.06.14 21:34:47) 
senin iletişim kurman pek mümkün gibi durmuyor açıkçası, hmm ok deyip geçiştirir büyük ihtimalle. dayına söylesen aile içinde ortalık karışabilir, hatta belki sana ne bile diyebilirler. printscreen alıp postala evlerine demek geliyor içimden ama bilmiyorum. bence iflah olmaz o bir daha. anasına babasına yazık.


  • mayaa  (22.06.14 21:39:58) 
mayaa, print screen yapılabilecek en özet, en pratik şey olurdu ve her şeyi net şekilde gösterirdi. ama o zaman da dayım kesin bir sağlık problemi geçirir, belki atlatamaz bile. şeker komaları da artmış zaten son birkaç aydır.


  • letheavendangered  (22.06.14 21:45:02) 
zor bir durum. üzülüyorsun biliyorum ama senin de yapabileceğin şeyler sınırlı galiba bu durumda. neticede annesi babası durumdan anlayacak, konuşulacak insanlar değiller sanırım.

onu eskişehirden çekip almak bişi değiştirmez. ankarada biryerlere gider, yine istanbula gider vs vs.
sen bi abla , abi gibi neler olup bitiyor diye konuşsan? sana cevap verir mi, aranızdaki ilişki nasıl?
o ev arkadaşı nası bi tip, onunla da tanışsan? yani bu kadar kafanı kurcalıyorsa böyle bir ziyarete geleceğini bile söyleyebilirsin.
ama bunlar mümkün değilse zor gibi. o da artık küçük değil.
  • simten  (22.06.14 21:45:15) 
evlendirin kızı. kusura bakma ama böyle tipler üniversiteyi tam anlamıyla götünden anlamış tipler. okumayacaksa ailesine yük olmasın. belli ki kız akıllı ve aklı saçma sapan işlere çalışıyor. bu daha yobaz bir yorum oldu ama emin ol bir otel odasında uyuşturucu, cinayet vs gibi sebeplerle ölü bulunmasından daha iyidir. annesini, babasını dinlemeyen seni hiç dinlemez. sadece şehre geri dönmesine fotoğraflarla ailesine kanıt sunarak yardım edebilirsin.


  • hohoya  (22.06.14 21:46:45) 
simten, kızla benim muhabbetim senede 1 kez karşılaştığımızda nasılsın iyi misinden öteye gitmiyor. yani kendisiyle gerçek anlamda iletişim kurmam imkansız. zaten dinlemez, onu da biliyorum. evine ziyarete gitmek daha önceden aklıma geldi aslında ama çekinmiyor öyle şeylerden de. hacı tipleriyle anneannemi dedemi alıp gezdirmiş eskişehirde ev arkadaşıyla. kendi saçı saçma sapan bir renk, kızın saçı turkuaz, üstleri başları yartık kıyafetler, absürd takılar falan. anneannem utanmış, kendisi utanmamış yanında hacılarla gezmeye.

hohoya, ben de tam olarak bundan korkuyorum. bir gün haberlerde falan çıkacak, gerçekten o boyutta görünüyor çünkü. ve bunları aileden sadece ben biliyorum. anneme söylesem o bile kahrından ne hale gelir dayıma üzüldüğünden.
  • letheavendangered  (22.06.14 21:51:52) 
anası babası düşünmüyorsa açıkçası seninde umrunda olmasın. kolay değil biliyorum kuzen demek kardeş demek ama ben bu durumda kalsam ararım annesini xxxx in böyle böyle bir durumu var der ortalığı bir güzel karıştırırım. istersem ben kötü olurum zerre umrumda olmaz. saldım çayıra mevlam kayıra çocuk yetiştirilmez. yarın öbür gün tuvalet köşesinde cesedini bulduklarında keşke söyleseydim diye pişman olursun benden demesi. uyuşturucu ayağa düştü, oturduğum semtte 12 yaşında kızlar çocuk aldırıyorlar. ne kadar acı bunları söylemek. illa öyle olacak diye birşey yok ama bu kızlar hep anadan babadan kopuk yaşayan tipler.


  • pinman  (22.06.14 21:52:19 ~ 21:54:10) 
seçim yapmak zorundasın. madem ki bu işi önemseyip sorun hâline getirdin, o zaman annenin sadece üzülmesi mi yoksa kuzeninin ölmesi mi? o kız ölürse senin de bunları bildiğin hâlde yardım etmemiş olman da ayrı bir vicdan sorunu. büyüklük yap, sakin bir dille söyle. çünkü ilk başlarda benim saçıma karışıyorlardı, ona karışmıyorlar gibi bir şey demişsin. bu, senin ona yardım etmene engel oluşturacak şekilde bir kin oluşturmasın.


  • hohoya  (22.06.14 21:58:13) 
aynısından bende de mevcut. umrumda değil çünkü kendimi biliyyorum işim sonu illa boka saracak düşünüp sinir stres sahibi olacağıma, başımı boka saracağıma takmıuyorum daha iyi aynısını yap takma boşver sana düşmez anası babası o eğitimi verememişse, kendileri umursamıyorsa...


  • mr fusion  (22.06.14 22:02:04) 
uff elim ayağım titredi okuduğum yerde ya. yalnızca yengenin görmesini sağlayamaz mısın? dayına daha makul şekilde anlatır belki. ya da kendi halletmeye çalışır falan. bence senin kız için yapabileceğin hiçbir şey yok ve sorumluluğunda da değil zaten. bi şekilde ailesini ucundan kıyısından haberdar et ve kafana takma daha fazla:/


  • mayaa  (22.06.14 22:13:47) 
böyle uçuk kaçık olmasa da bir tane uçuk sayılabilecek bir kız da bizim ailemizde var. kuzenimin kızı. sırf ailesinden uzakta okumak için ankara'yı değil, konya'yı yazdı. ailesi de buna kötü bir şaka yapıp, konya'ya tayin isteyip oraya taşındılar.

yani neticede ailesi bu kıza güvenmiyordu, çünkü uçuk bir kız, saf ve uçuk. nereye çeksen oraya gidebilecek, kendini ispatlama çabası olan bir kız. kız olarak bakmayalım olaya, çocuk diyelim. bu kişiler 25 yaşına gelse de çocuk kalıyor. 19 yaş olgunluk yaşı falan değil.

şimdi senin konuna gelince, ailesi bu kızı iyi takip etmiyor demek ki. bu durumda senin yapacağın şey çok kısıtlı. sakın ola babasına söyle harçlığı kıssın diyenleri dinleme. İşi daha da kötüye götürür. kızla konuşsan bir şey değişmez. ailesine normal bir dille anlatsan, en azından biraz daha ilgilenseler çocuklarıyla. hırsızlık falan, artık uçlara doğru gitmeye başlamış. ama sen başka bir şey yapamazsın ki bence yapma da. gerçekten olayı arap saçına çevirebilir senin bir hamlen.

yani mesela kaburga kırığı falan, doğru söylemiş de olabilir. hayatta olmayacak bir şey yok. her söylediği şeye yalan söylüyormuş gibi davranmak, karşı tarafı daha da hırçınlaştırıp sizlerden uzaklaştırır.
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (22.06.14 22:14:20) 
mayaa, biz aslında bu yaptıklarının çoğundan annesinin haberinin olduğunu hatta annesinin teşvik ettiğini düşünüyoruz. çünkü bir keresinde böyle uçukluk konusu açılınca "benim içimde kalan her şeyi kızım yapsın, ne olacak aman o genç" demişti.


  • letheavendangered  (22.06.14 22:18:48) 
kuzenin babasına "x'i facebooktan görüyorum, biraz az para yollayın isterseniz gereksiz harcıyor gibi geldi bana" falan de. kızın peşine düşsünler biraz.


  • instant crush  (22.06.14 22:24:58) 
Dayin icin cok zoe bir durum. Kisinjn ozgurlugu olmali tamam amenna ama bazilarini da dizinin dibinden ayirmamak gerekiyor. Ankara'ya geri getirip tekrar sinavlara girmesini saglamanin bir yolu yok mu? Anlasilan gec olgunlasan biri, benim kardesim de oyle. Akli basina gelince pisman olmasindanda simdi uzulsun daha iyi diye dusunurum ben hep. O yuzden simdi harekete gecmek onu uzebilir, sinirlendirebilir ama sonrasi icin iyi olabilir ki bunu o da anlar bir zaman sonra. Bir de profesyonel yardim alabilirsiniz. Hatta dayinizi da alip ucunuz bir cozum bulmaya calisabilirsiniz doktorla birlikte. Kizin da psikolojik bir destek almasi gerekiyor gibi duruyor. Zor bir durum, kolay gelsin.


  • duma duma dum  (22.06.14 22:32:48) 
size ne?
insanların iyiliğini düşünme kisvesi altında size uymayan yaşam tarzlarına karışma hakkını kendinizde nasıl görebiliyorsunuz anlayamıyorum. Bu uyuşturucu kullanımını, kavga etmeyi kapsasa bile sizden yardım istenmediği müddetçe sizi ilgilendiren bir durum değil, eğer bu kadar kendinizi rahatsız hissediyorsanız kuzeninizi alırsınız konuşursunuz müdahele edilmesini düşünüyorsanız bu şekilde edersiniz, sinsi planlar yaparak değil.

  • voulez vous coucher avec moi  (23.06.14 00:02:36) 
Ben cok genisim herhalde, yazdiklariniz arasinda mudahele gerektirecek ciddiyette bir durum goremedim. Dovme yaptirmis, sacini boyamis, istanbul'a gitmis, barlara takiliyormus. Eee? Universite hayatinda buna benzer seyler yasamayan var mi? Kendiniz soyluyorsunuz senede 1 kere merhaba-merhabalik muhabbetinizin oldugunu, tanimadan emin olmadan "bu kiz uyusturucu da kullaniyordur, yoldan cikmis" diye suclamak cok yanlis. Ben kizin konumunda olsam part time is bulup kendi masrafimi biraz olsun cikarmaya calisirdim; ama Iphone 5s gibi pahali bir telefonu kaybettigine uzulmedigine, laptopi bozulunca hemen yenisi geldigine gore, ailesi kazandigi parayi kizlarina harcamakta beis gormeyen insanlar.

@o da olur Ben de oyle bir izlenim edindim.
  • cezzar dede  (23.06.14 00:23:46) 
Cezzar dede, yazdiklarimi anlayarak okusaydin benim derdimin kizin dovmesiyle saciyla basiyla olmadigini anlardin. Benim derdim en ufak bir seyde komaya girecek kadar hastaligi ilerlemis olan babasinin evde ac karnina otururkenki halini dusunmeden boka pusure para sacip bambaska bir dunyadan gelmiscesine davranmasiyla.

Voulez vous, sinsi plan bunun neresinde? Takip ettirmeyi dusundugumu diyorsan onu da kiza mudahale etmek icin degil, endiselerimin yersiz olup olmadigini ogrenmek icin oldugunu anlarsin eger duzgun okursan.
  • letheavendangered  (23.06.14 00:34:42) 
Ailenin kıza bütün parasını yolladığını, bu kızın kendi başının çaresine bakıyor olmadığından emin misiniz? Eskişehire gitmemiş zaten kaçmış, sizin cahil olarak bahsettiğiniz ailesinden, benim cahil olarak bahsedebileceğim sizlerden kaçmış. Bu yapıdaki insanları anlayamayacağınızı düşünüyorum, o sizden uzak durmaya çalışırken size de naçizane tavsiyem ondan uzak durmanızdır, kaldı ki bugüne kadar müdahale edememe sebebiniz içinizdeki "olaya karışıp ortalığı karıştırmayayım" dürtüsüdür, doğru olan da budur.


  • voulez vous coucher avec moi  (23.06.14 00:47:16) 
1.öncelikle bağnaz falan görünmüyorsun, endişelerinde haklısın.
2.başkalarının çocuklarını eleştirenlerin çocukları genelde böyle şımarık olur. kendileri baş edemezler.
3.kız muhtemelen o göstermelik baskılar altında büyüdüğünden, anne de hep destek olduğundan ne yapacağını şaşırıp kaçmış, özgürlüğü görünce de iyice cozutmuş.

sen kadınsan aranı bir süre facebooktan falan iyi tutup, iş bahanesiyle geliyormuş gibi yapıp onda bir akşam kalmayı deneyebilirsin. "iş için gelicem bana eğlence yerlerini falan gezdirsene" gibi. evinde kalmazsan veya erkeksen bi gece otelde falan kalıp yine akşam için aynı şeyi söyleyebilirsin. en azından çevresini falan görmüş olursun. seni kaale almaya başlayınca babasının durumunu anlatabilirsin, çok harcayacaksa çalışmasını önerebilirsin. eskişehirde garsonluk falan yapan öğrenci çok. ama anlar mı babasının halinden, umrunda olur mu bilemem.
  • r_u_h  (23.06.14 00:57:17) 
kuzeninle yasitim ve benim bile boyle takilan yasitlarima tahammulum yok. suan sizin bile tahmin edemeyeceginiz ipe sapa gelmez seylerle ugrastigini bile soyleyebilirim hatta. kendini daha da bozacak emin olun, iyice rayindan cikacak. ailesine soylerseniz savunmaya gecip kizi size karsi koruyabilirler ama, oyle de bir durum var. kizla bir sekilde iletsime gecip, ornegin eskisehire gidip boyle apir sapir takilmanin ozgurluk degil mallik oldugunu soylemeniz gerek. bu kafayla yarin bi gun basina bi sey geldiginde "neden yanimda olmadiniz" diye aglanir da. en kotusu de surekli olarak yalan soylemesi, facebookta vs cok zenginmis gibi gosteris yapmasi. agzina bi tane patlatasim geldi valla.


  • harekatamiri  (23.06.14 01:03:50) 
Voulez, biz mi cahiliz boyle dusunerek? Cehaletle vicdani, ozgurlukle savsaklamayi karistimamak gerek. Eskisehire gitmeseydi demiyorum, onun yerinde olsam onun gibi ailem olsa belki ben de kacmak isterdim ama bu her yilda 10 yas yaslanan bir babaya maddi olarak bu kadar acimasiz davranmasi gerektigi anlamina gelmiyor. Bir ara bir barda calismaya basladigini soylemis, ama dayimdan istedigi paranin miktari degismemis. Hatta annem ona bu konuda bir soru sordugunda "babam o parayi ben calismasam da gonderecekti kiiieee" demis.


  • letheavendangered  (23.06.14 01:38:41) 
aynısından bizim ailede de var.
genelde dindar/mutaassıp ailelerde oluyor
baskılanan kızlar bir anda özgürlüğü bulunca sapıtıyorlar galiba.
bana oruc tutumuyorum diye laf sokan adamın kızı neler yapmış neler.
  • titiraprap  (23.06.14 01:54:49) 
@voulez, hayatımda böyle saçma şey duymadım. ahaha. kız neyden kaçmış? cahil anası babası kuzeni ne yapmış da kaçmış yani? biz de aileden uzak olalım diye başka şehirde okuduk ama hiçbirimiz iphone'a bok telefon deyip para istemedik, gidip istanbul'da 1 ay kalmadık.

kızın yaptığı çok büyük sorumsuzluk. böyle şeylere ihtiyaç hissetmesi bir eksiklik olduğunu gösteriyor. 24-25 yaşında değil bu kız, üniversiteye başladıktan sonra dağıtmış. çok bozmuş. herkes bozar ama bu çok fazla bozmuş. bununkisi gençlik hevesi falan değil. kızın sıkıntısı olduğu çok belli.

bu durumda "hayatına karışmayın cahiller" demek inanılmaz saçma. ha bence de karışılmasın, kendi başına üstesinden gelebileceği bir sıkıntı çünkü bu. ne hali varsa görsün.

ama bari yardımcı olmak isteyenlere cahil deme. hiçbir insan için sağlıklı bir durum değil bu kızın yaptığı. sapla samanı karıştırmayın. şu çarpık özgürlük-birey anlayışı kadar iğrenç bir şey görmedim. kız hasta babasına kendisininkini sktir edip yeni iphone-laptop aldırıyor ya, daha başka bir şeye gerek yok bence. 18-19 yaşındaki bir insanın böyle gerzeklikler yapmaması gerekir.

çok merak ediyorum senin başına gelse aynı şekilde mi davranırsın kızına ya da kuzenine. kenarımın entelleri. cahillermiş. bu kızın anası babası kadar diğer ana babalar da cahil ama kimse böyle gerzek şeyler yapma ihtiyacı hissetmiyor.
  • pescador  (23.06.14 01:58:25) 
yobaz bağnaz bir izlenim vermiyorsun kesinlikle.

kız küçük değil kendine böyle bir tarz belirlemiş tavırlarından rahatsız olup kendi kendine yolu bulana kadar senin yardım edebileceğin bir şey yok. kızın ailesine istediğin kadar anlat ben beklediğin düşünceleri oluşturabileceğini sanmıyorum. akraba durumlarında genelde ters teper böyle şeyler senin bir kurnazlık peşinde olduğun düşünülür. sana sadece kendi kendine sinirlenip üzülmek kalıyor.
  • legolasin son oku  (23.06.14 02:32:26) 
bence kızdan önce ailenin akıllanması lazım. aynı benim ailem gibiler. abim ne zaman para istese sormadan verirler son kuruşlarına kadar. ben dışarıda arkadaşımda kalmaya gitsem aramazlar naptın kızım nasılsın demezler başıma bir şey gelse 3 gün sonra falan merak eder arar öğrenirler sanırım. dünyayı ben ve abimin onlara anlattığımız kadar saf ve temiz sanıyorlar. internetten sevgili bulmakmış tanımadığın insanlarla fotoğrafını göstererek konuşmakmış uyuşturucu kolay bulunabilir bir şeymiş barlarda içip dağıtmaymış haberleri yok. bu tip şeyler öğrenince dehşetle şaşırıp inanamıyorlar falan. isteyen herkes çok rahat kullanabilir yani böyle aileleri. senin önce aileyle konuşman lazım şöyle ortamlar böyle durumlar var haberiniz var mı benim kızım yapmaz demeyin her genç böyle aşamalardan geçer harcadığı para normal mi vs gözlerini açmanız lazım. tabii böyle direk dalarak değil de laf arasında düşünüp anlamalarını sağlayacak şekilde. dediğiniz gibi kız muhtemelen annesinden yüz buluyor. kocasını önemsemeyen mutsuz bi evliliği olan bir kadın demek ki. kızını iyi yaşattığını sanıyor yaptıklarını kavrayamıyordur. kız bi bar tuvaletinde ölü bulunur diyenler var da o kadar olacağını sanmam. gösteriş meraklısı büyüyememiş hevesli bir kız işte korkak olur böyleler. hırsızlık kaburga kırmalar derken arkadaş edindiklerinden biri onu bir güzel ortada bıraktığında kafasına dank eder ağlaya ağlaya ailesine döner. siz zararı azaltmak adına bu yaşları geçene kadar sıkı takip edin. ailesini olaya uyandırınca kıza ne istersem yaparım anlamazlar sanıyorsun ama ben onların gözünü açmayı bilirim kendini topla gibisinden sert de çıkabilirsiniz. büyük ihtimal ağlar zırlar bi depresyon dönemi geçirir kabullenmek zorunda kalır.


  • apartman teyze  (23.06.14 02:41:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.