[]

yarın yüksek lisans mülakatım varmış

ankaradayım. yarın marmara üni. yüksek lisans mülakatım varmış yeni gördüm. mülakatlara katılmayan öğrenciler direk olarak elenir mi? ya da torpil döner mi bu işlerde? mülakata katılmam için şimdi evden çıkıp bir bilet alıp gece istanbula gitmem gerekecek. değer mi? gideyim mi?
(bölüm:endüstri mühendisliği)



 
Elbette elenir. Bence git.


  • mandalina kokusu  (22.06.14 15:29:00) 
yüksek lisans yapmak istiyorsan değer ? soruyu anlamadım ki yüksek lisans yapmak istemiyorsan boşver tabi.

ben olsam sabah mülakatın kaçtaysa ona göre kalkar giderdim. şimdi binip gece orada olursan otel parası vs var. ankara istanbul otobüs 5-6 saat sanırım. yolda uyursun zaten. mülakata girer çıkarsın, para vs durumları ok ise tabi.
  • liriamer  (22.06.14 15:29:42) 
gece giderim sabah orada olurum.
ne sorarlar peki? neden yüksek lisans yapıyorsun filan mı? yoksa teknik şeyler sorarlar mı?

  • gonul_isleri  (22.06.14 15:31:42) 
Bolume gore degisir. Benimki sohbet havasinda gecmisti. Çalışıyor musun (iş güç), hangi konuda yuksek lisans yapacaksin (tez başlığı istediler), hangi hocayla calismak istersin?
Bana sorduklari bunlardi. 3-4 dk toplasan. Ama mesela inşaat muh. ile elektrik muh. arkadaslarim once yazili sinavdan, sonra da mulakattan gecmislerdi. Cok teknik ve zormus onlarinki.

  • mandalina kokusu  (22.06.14 15:36:53) 
Hangi bölüm? Onu da yazın ki bölüm hakkında bilgisi olan arkadaşlar neler sorulabileceğini söylesinler.

"Değer mi, değmez mi?" kısmı ise sizin orada ne kadar çok okumak isteyip istemediğinize bağlı. Bi de anladığım kadarıyla aileniz Ankara'da. Yani şimdi mülakata gitmeye üşeniyorsunuz (ki ben de üşenirdim) kazanırsanız zorluk yaşar mısınız?


Bana soracak olursanız eğer o üniversitede o bölümde okumayı çok çok istiyorsanız, bu sizin hayalinizse gidin mutlaka. Ama orada okumak sizin için sadece bir alternatifse ve atıyorum "odtü'nün şu bölümü olsa çok daha iyi olur" gibi daha çok isteyeceğiniz bir seçeneğiniz varsa boşverin, o zaman o kadar zahmete gerek yok.
  • marcelle  (22.06.14 15:44:48) 
bölüm endüstri müh.


  • gonul_isleri  (22.06.14 15:48:52 ~ 16:01:53) 
Ben finansta yapmistim once yazili sinav yaptilar ingilizceydi bi de benim bolum sonra uc kisilik bi juriye cikiosun max on dakika falan suruyor nerden mezunsun niye yl birkac ingilizce bisey daha ole yani. ama senin sorun yarisma programlarina katilip ayyy gorumcem basvurmus ben de geliverdm diyenlerinki gibi olmus. Senin yerine baska biri mi basvurdu


  • condom kurşunu  (22.06.14 16:36:39) 
Yalnız yazılı bilim sınavı yapılır önce, sonra mülakat. Kimsenin bilim sınavı yapmadan direkt mülakata alacağını sanmıyorum.

direkt mülakata çağrıldığınızdan emin misiniz?
  • mea maxima culpa  (22.06.14 18:44:58) 
Ayrıca böyle turist gibi her şeyden habersiz bir şekilde giderseniz sizin için kötü bir tecrübe olur, boşa gitmiş olursunuz


  • mea maxima culpa  (22.06.14 18:46:43) 
araştırma yaptım. turist gibi değilim.

önce sınav sonra mülakatmış. prosedürle ilgili dökümanlar bulup okudum.

en çok çekindiğim şey ise mülakatların öylesine yapılması, alınacak adamların önceden belli olması gibi şeyler. internette genelde böyle şeyler yazıyor.
  • gonul_isleri  (22.06.14 18:56:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.