[]

motorsiklet ehliyetiyle ilgili birtakım sorular

merhabalar, bu ehliyeti almakla ilgili türlü sorularım var.
1) b sınıfı ehliyetim var. şimdi a2 için yapacaklarımda bir değişiklik oluyor mu?
2) a2 için neler yapacağım? tıpkı b gibi mi prosedür? bir kurs merkezine gideceğim, bir miktar para bayılacağım ve sınavına gireceğim mi?
3) bana ne kadara mal olur bu işlem bugünlerde? motorsiklet hiç kullanmadığım için direksiyon eğitimi alsam da iyi olur tabii.
4) istanbul/beşiktaş civarlarında önerdiğiniz bir yer var mıdır kurs için? öğrenci indirimi yapan bir yer olur mu ki?
5) b sınıfı ehliyet alırken derslere gitmemiştim. hafta sonu olmazsa yine gidemem ama hafta sonu olsa da gitmem galiba. gene böyle gitmeyip sadece sınavlarla halledebiliyor muyuz?
teşekkürler.

 
1)sadece ehliyetini alıp a2 ibaresi ekleyip yenisini veriyorlar
2)prosedür aynı b sınıfı ehliyetin olduğu için teorik sınava girmeyeceksin sadece direksiyon sınavını geçmen gerek
3)350 - 400 tl yi kurs alıyor. 250 tl civarı da emniyete vermek gerekiyor.
4)Kursların eğitimleri rezalet olduğundan harici bir kursa gitmek çok önemli. Honda, yamaha ve vespanın sürüş akademileri var. En iyisi honda ancak aylar önceden kontenjanlar doluyor. Vespa akademinin yeri bebek'de aha kolay yer bulunabiliyor. Fiyatları hepsinin 400 - 450 tl civarında ve verdikleri eğitm çin az bile o para.
5)Zaten teorik derslere gitmiyorsun, dediğim kurslara gititkten sonra sınav öncesi kursun yalandan direksiyon dersine gidersin bir iki sefer hem de iyi ki gitmişim diğer kursa dersin.

İyi sürüşler :)
  • akeara  (22.06.14 14:41:18) 
kadikoy de gelisim surucu kursu var. a2 konusunda uzmanlar, direksiyon eğitimi de alirsin sinavi gececek kadar. yukaridaki arkadaslar gerekli cevapları vermisler.

motosiklet konusunda baya tecrubem var, takildigin birsey olursa cekinme.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (22.06.14 14:53:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.