[]

Schengen vizesi

Sevgili duyuruseverler, yine bir basit soruyla daha karşınızdayım. Daha önce yurtdışına çıkmadım. Bir tura katılacağım ve schengen vizesine ihtiyacım var. Sizce turla birlikte satılan 120£ olan vize+ paketini mi satın alayım yoksa vize işlemleriyle kendim mi uğraşayım ?




 
Eger ki sterlin odeyecekseniz schengen almayacaksiniz demektir, muhtemelen ingiliz vizesidir. Yanlislikla sterlin simgesi kullandiginizi dusunup euro uzerinden yorum yaparsak bu seferde hangi ulkeye basvuracaginiz onemli. Misal italya, almanya, hollanda gibi bir suru ulke araci kurumlarla basvuru kabul ediyor(bknz idata). Standart basvuru ucreti 60 euro, bu araci kurumlarda 50-100 tl arasi para istiyor, bundan kacis yok. Egerki konsolosluk vasitasi ile basvuru yapacaksaniz ve vaktinizde varsa kendiniz basvurun. Sabah erken saatte tum gerekli evraklari eksiksiz goturun. Ayrica ticaret odasina kayitli bir sirketiniz varsa ya da calistiginiz sirket bulundugunuz ilce, ilin ticaret odasina kayitli ise onlar vasitasi ile de cuzi bir ucret karsiligi basvuru yapabilirsiniz


  • coney island  (22.06.14 14:22:36) 
Paketi al. 80i falan vize fiyatidir onu gerisi de tura gidiyodur ama onlar topluca daha basit aliyolar


  • ozymandias10  (22.06.14 14:22:38) 
vizeyi kendin al. parasi icin degil. ogrenmis olursun. bi daha ki sefere buradan millete yardimci bile olabilirsin


  • mayeskuel  (22.06.14 14:33:43) 
Eğer İngiltere vizesiyse 120 pound x 3.65 (bugünün kuru) = 438 tl ediyor. Kendin başvurursan İngiltere vizesinin ücreti 141 dolar x 2.14 (bugünün kuru) = 301 tl ediyor. Yani 137 tl geçiriyor senin acente. Ama ozymandias10'un da dediği gibi onlar devamlı konsolosluğa gidip geldikleri için daha kolay alıyorlar. 137 lira fazladan vereyim ama uğraşmayayım rahat alayım diyorsan acente alsın. Ne diye 137 lira fazladan vericem lan, benim zaten işim gücüm iyi, bankada bi miktar göstermelik param da var, bana zaten vize verirler, zaten sorun çıkmaz diyorsan kendin başvur.


  • green knight  (22.06.14 15:57:34) 
kendin al, çünkü firma sadece sana hazırlayacağın evrakları söylüyor. sen vizeye kendin başvurunca gene o evrakları hazırlıyorsun. değişen bir şey olmuyor.

ayrıca firma işi garantiye almak için alakasız evrakları da sıkça talep ediyor.
  • siradisi00  (22.06.14 17:16:39) 
nasıl bir kafayla yazdıysa euro yerine pound simgesi koymuşum pardon, herkese teşekkürler kendim alacağım.


  • myra  (23.06.14 19:40:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.